woensdag 30 oktober 2013

De laatste pakjes met guldenpostzegels de deur uit!

Vandaag doe ik nog een pakje en een verjaardagskaart op de brievenbus en dan zijn mijn guldenpostzegels zo goed als op. Van wat ik nog heb liggen zou ik een paar kaarten kunnen sturen of één klein brievenbuspakje. Misschien dat ik dat morgen toch nog doe, gewoon een paar mensen verrassen met een kaartje!

Ruim een maand geleden schreef ik een blogje over de grote hoeveelheid guldenpostzegels die ik nog had liggen. Ik bedacht een leuke actie om er toch vanaf te kopen: op MP nam ik 50% van de verzendkosten voor mijn rekening en voor bloglezers verstuurde ik gratis als ze spulletjes bij mij kochten.

Dit werd een groter succes dan ik had verwacht en al binnen 2 weken was ik bijna door mijn guldenpostzegels heen. Daarnaast liepen de verkopen ineens wel heel erg goed op MP (en soms ook nog iets bij Bol) en vond ik het zonde om met mijn actie te stoppen.

Dus 2 weken geleden tikte ik nog voor ruim 100 gulden aan guldenpostzegels op de kop voor slechts 10 euro. Het was een beetje een gokje natuurlijk, want zo ik nog wel zo veel verkopen? En na 31 oktober was alles wat ik over had natuurlijk niks meer waard. Maar ach voor 10 euro wilde ik de gok wel wagen en de winkans is groter dan bij een lot van één of andere loterij.

Op de verkopen daarna maakte ik dus ook nog een kleine winst op de verzendkosten, want ik betaalde nog steeds 50%, maar eigenlijk kostte het me maar zo'n 25%. En soms verkocht ik nog iets bij Bol en daar betaal je altijd als verkoper de verzendkosten, dus hier kostte het me minder.

Uiteindelijk pakte alles dus goed uit. Heb ik lekker verkocht, ruimte gemaakt in mijn huis, is er weer wat extra's naar de hypotheekspaarrekening gegaan, mensen blij gemaakt en zijn mijn guldenpostzegels bijna op.

Nu nog even bedenken wie ik ga verrassen met een kaartje!

Manlief en ik vroegen ons nog af hoe nauw postNL het zou nemen met de datum van 31 oktober. Is 31 oktober de dag waarop je nog iets in de brievenbus mag gooien met guldenpostzegels, ook na lediging? Of wordt 31 oktober het laatste bezorgd met guldenpostzegels en daarna een boeten. Eigenlijk denken we dat er niet zo nauw gekeken wordt, maar toch jammer als ontvangers strafporto moeten betalen.

6 opmerkingen:

 1. toevallig kreeg ik gisteren een pakje uit Nederland met guldenpostzegels en het viel mij op dat er een stempel door de post geplaatst was met de tekst" post nl frankering gecontroleerd". Hierdoor begreep ik dat ze het dus daadwerkelijk in de gaten houden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat ze, met het te laat bezorgen tegenwoordig, het niet kunnen maken om het op 'na 31 oktober bezorgd = boete' te houden. Dan moeten ze volgens mij hard kunnen maken dat het ook na die tijd op de post is gegaan. Maar ja, bij postnl weet je het maar nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn laatste pakketje gaat ook vandaag de deur uit. Had nog een aantal guldenzegels gekocht toen iemand die aanbood voor een goed doel.
  De post doet er m.i. een dagje langer over en de frankering wordt inderdaad gecontroleerd.

  Wel lekker dat je weer wat hebt verkocht. Ik moet ook nodig verder met opruimen. Dat gaat hier in periodes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het ook met dingen versturen. Postzegels en verzenden gaat op kosten van de zaak. Die winst heb ik dan maar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat ze met brievenbuspost niet op 1 dag kijken. Dat kan ook bijna niet. Maar pakket gefrankeerd met guldenzegels zullen ze wel weigeren. Ik heb twee weken terug nog guldenzegels gekocht. fl200,00 voor €6,00 inclusief verzenden. Ik heb daar nu nog voor fl 30 aan over. Ik wacht nog op twee MP betalingen dus kan iets minder worden. Maar ik betaalde dus minder dan 7% van de waarde. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat heb je goed gedaan! Ik was al door mijn gulden-postzegels heen en durfde het niet meer aan om nog bij te kopen. Ik zal het voordeeltje wel missen, maar het is niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen