donderdag 17 oktober 2013

Tamme kastanjes

Vandaag kwamen we op ons wandeltochtje langs 2 tamme kastanjebomen. Daar had ik niet op gerekend, dus de buggy zat al vol met boodschappen. Maar toch verzamelde ik er nog wat en propte ze hier en daar tussen de boodschappen. Zoontje liet ik maar even in de buggy, want er lagen wel heel veel van die stekels en het was er verder ook vies en nat. Hij was er nu niet echt op gekleed, niet dat me dat zoveel uitmaakt, maar we kunnen beter vanmiddag of morgenochtend nog wel even terug om samen te verzamelen.

Thuis vermaakte hij zich ook prima met de tamme kastanjes. Ik kreeg niet eens de kans om zijn jas uit te trekken. Moet alleen als hij zo op bed ligt even een rondje door het huis doen om het merendeel weer te verzamelen. Hij mag er best een aantal houden hoor om mee te spelen, maar van de rest wil ik toch iets lekkers gaan maken. Moet er wel bijblijven als hij er mee speelt, want soms wil hij nog weleens iets in zijn mond steken.

Van de week maar eens een rondje op internet doen wat er zoal mee te maken valt. Roosteren in de oven kan volgens mij, maar ik geloof dat er ook taart/cake en saus receptjes te vinden zijn. Lekkere receptjes zijn welkom.

Maar nu laat ik hem nog maar even zijn gang gaan....

In het koffertje

Van het koffertje in het emmertje

Het emmertje mee naar de tafel

Van het emmertje in een bakje

Toch weer wat in het emmertje

En alles weer in de koffer!

De puzzel moet ook gevuld

En laat ik mama ook alvast wat in de schoen geven...

8 opmerkingen:

 1. Wat schattig! Heerlijk spelen met gratis kastanjes, leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij zijn dit toch wilde kastanjes. Wij hebben hier in de tuin een boom met tamme kastanjes die zijn maar heel klein. Dit jaar zat hij vol met stekelige gevallen maar als de bolster eraf is zijn ze waardeloos. Vorig jaar heb ik er wel goeie aan gehad die ik pofte in de kachel in aluminiumfolie. Die waren best lekker. Van wilde kastanjes weet ik niet of ze wel te eten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog even gezocht op google en je hebt gelijk, sorry. Die van ons zijn veel kleiner. Waarschijnlijk moet er nog een 2e boom bij. Vond het wel vreemd dat ik ze vorig jaar wel kon poffen toen waren ze veel steviger. Trouwens prachtige foto's.

   Verwijderen
 3. Cake is lekker! Man maakte het ooit nav een recept op s.mulweb.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. plezier voor groot en klein. Mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om te zien, zo'n spelend kind. Zonder schermpjes of plastic, gewoon met de natuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een bezig ventje... heerlijk spel en wat hebben ze eigenlijk weinig nodig om zich te amuseren hé!

  BeantwoordenVerwijderen