maandag 7 oktober 2013

Oeps hoge mobiele telefoonrekening!

Al jaren heb ik een goedkoop simonly abonnement. Op dit moment heb ik een abonnement van 100 smsjes en 150 belminuten voor € 7,18 per maand. Elke maand zit het verbruik binnen mijn bundels en betaal ik maar heel af en toe een paar cent extra voor bijvoorbeeld een smsje toen ik net over de grens was of een servicenummer.

Maar deze maand was mijn telefoonrekening ineens € 22,48 ruim 3x zoveel als normaal. Dus toch maar eens de specificatie bekeken hoe dit kan: 65 smsjes buiten mijn bundel. Daar schrok ik wel even van, maar als ik even goed nadenk ik heb de laatste tijd ook wel veel smsjes gestuurd en soms ook lange smsjes die dan wel voor 2-4 smsjes tellen. En smsjes buiten mijn bundel kosten 20 cent, dus dan gaat het snel.

Nou ja, terugdraaien kan ik het niet, maar ik ga de komende tijd wel weer wat meer op mijn smsgebruik letten. Ik heb nu ook maar de service aangezet dat ik halverwege de maand een smsje krijg met hoeveel smsjes ik nog in mijn bundel heb.

9 opmerkingen:

 1. Oef, dat had ik vorige maand ook.... alleen had ik teveel gebeld! Baalde echt als een stekker! Allemaal telefoontjes naar mijn moeder, die op 5 minuten afstand woont. Dus heb nu maar gewoon met mezelf afgesproken dat ik niet meer teveel ga bellen. Als ik haar wil spreken ga ik wel even langs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had dat vorige maand.is dan wel even slikken maar idd. Nu gewoon beter op letten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze zoon heeft een keer internet aan laten staan. Per ongeluk toen moest ik ruim 90 euro betalen maar verder zit hij nooit boven zijn verbruik er eigenlijk altijd binnen. Hij mag volgens mij ook bijna een telefoon uitzoeken. Ik heb geen telefoon meer en dat scheelt ook veel geld en rust!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik sms bijna nooit meer, what's app is gratis en iedereen heeft het. Bij jou niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi nee, ik heb zelf niet eens what's app. Dat je met mijn mobiel naast bellen en smsen ook foto's kan maken is al heel wat.

   Verwijderen
 5. Niet iedereen heeft watt app hoor weet niet eens hoe het er uit ziet.. mijn telefoon kan alleen sms en bellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat soort dingen vind ik eng! Dan heb ik liever prepaid: dat is gewoon op. Ik kan dan niet ongemerkt meer bellen dan ik van plan was.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik jou was zou ik contact gaan zoeken met je provider, meer als zeven euro voor een abonnement kan veel goedkoper, gewoon brutaal bellen en vragen welke mogelijkheden er zijn om goedkoper te kunnen bellen.

  Hier alleen prepaid, ik betaalde bijna 40,- per maand en soms er overheen door dingen die niet binnen de bundel viel, exl btw was het 30,- met btw en verzekering (5,-wat niks uithaalt is mijn ervaring...) bijna 40,- kwijt.
  Wil je lachen... nu ben ik in totaal 20,- PER JAAR kwijt en ik bel en sms nog het zelfde en bel nu prepaid, kun je nagaan hoeveel ik teveel en weggegooid heb.
  Daar kon de jongen van vo.d.afon.e niet tegenop die voor een "deal" belde, hij zei even niks meer, en was het er mee eens dat het beter was om zo te blijven bellen.
  Met de vaste lijn kan er onbeperkt voor 15,- p.mnd. naar vast en mobiel bellen *dus dat is meer als de helft van het abbo die er was*

  Succes alvast enne misschien binnenkort nog goedkoper uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oh dat had ik deze week ook. Telfort 6,50 voor 300 belminuten. Ik belde met ziggo voor 80ct per minuut (geen idee, ik kwam er later achter dat er ook een 10 ct per minuut nummer was)
  en ik werd steeds doorgeschakeld, alles buiten mijn belbundel, in totaal 17 euro erbij. bah!

  BeantwoordenVerwijderen