woensdag 16 oktober 2013

Sprookjesfestival

Vandaag gingen we met de familie een dagje naar het sprookjesfestival in het Sonsbeekpark in Arnhem. Er waren allemaal leuke activiteiten in het thema van sprookjes en kabouters. Zo was er een puntmutsendorp met allemaal gezellige kabouterhuisjes, optredens en knutselactiviteiten.

Zoontje vond het prachtig, zijn knietjes waren dan ook al snel nat en modderig, want het was, ondanks dat het nu droog was, overal behoorlijk drassig.

Zelfs een lege tent met alleen wat banken en tafels was al leuk
We hebben een beetje rondgelopen, een voorstelling van "Het Koekenmannetje" gezien en nog even gekeken hoe er van ballonnen allerlei dieren werden gemaakt.

Daarna namen we nog een kijkje bij de molen waar (biologisch) meel wordt verkocht. Ik zag daar een zakje "Vrekkenmeel" staan en vroeg de verkoopster wat dat is. Het is een meelproduct dat eigenlijk een mengsel is van meel als ze overgaan van het malen van de één op de andere graansoort, waardoor de meel niet 100% zuiver is. Omdat het zonde is omdat meel weg te gooien, wordt het voor een gereduceerde prijs verkocht. Hier nam ik natuurlijk een zakje van mee, maar ook een pakje kabouterkoekjes mix mocht op een dag als vandaag niet ontbreken. Verder nog speltmeel en boekweitmeel gekocht. Meestal koop ik dit bij een andere molen, maar voorlopig ben ik niet in de gelegenheid daar heen te gaan.


Om de dag af te sluiten aten we thuis heerlijke boekweitpannenkoeken, van het gekochte boekweitmeel. En daarna ging ons kleine kaboutertje naar bed en is nu vast aan het dromen over de kabouters.

5 opmerkingen:

 1. Klinkt als een geslaagde dag! Wat een leuk, schattig jasje heeft jullie kleine kabouter trouwens aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar haal jij normaal gesproken je meel dan? De molen in Elden is ook niet altijd open.. loop altijd nèt de openingsdagen mis :( Valburg vind ik iets te ver vanaf hier om 'even' naar toe te rijden..Ben je nu bij de molen op Klarendal geweest??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk haal ik altijd alles bij de molen in Groesbeek, die is het goedkoopste. Ik ga er niet speciaal naar toe om meel te halen, want daar heb ik geen zin in. Maar een vriendin van mij woont daar en dan kan ik het mooi combineren. Of we doen nog weleens boodschappen in Duitsland en dan ligt het bijna op de route. Maar ik ga maar 3-4x per jaar en sla dan gelijk een hele boel in. Elden ben ik weleens geweest, maar Klarendal en Valburg nog niet. Valburg kan ik nog weleens heen op de fiets....doordeweeks helaas geen auto, die heeft manlief mee naar het werk.

   Verwijderen
 3. Een bioboer zou ook "vrekken-fruit"kunnen gaan verkopen. Met een plekje er aan .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hah dat doet de bioboer van spaarmoeder en Valhalla ook.Ik heb het mijn bioboer ook voorgesteld. Die doet dat nu ook.

   Verwijderen