dinsdag 9 juli 2013

Speelgoed waar laat je het?

De box stond hier al bijna een halfjaar in de woonkamer te niksen, nou ja, eigenlijk werd het een opbergplek voor van alles en nog wat. Alle rommel die in de weg lag werd erin gegooid. Ik had er al een tijd genoeg van, maar afgelopen vrijdag besloot ik dat het NU ging gebeuren. De box werd ingeklapt en ging naar boven.

Op de plek waar de box stond wilde ik een kastje neerzetten voor speelgoed. Ik had al een paar keer bij de kringloop en op mp gekeken, maar nog steeds niks geschiktst gevonden. Omdat ik geen zin had om langer te wachten besloot ik dat het een expedit van I.kea moest worden, ik dacht aan een 8-vaks. Nieuw 50 euro, maar 2e hands niet kunnen vinden in de omgeving voor minder dan 30 euro en dan moest ik ook nog vervoer regelen (papa lief aankijken of hij met de aanhanger wil rijden). En omdat ik ook nog van die stopcontactbeveiligers wilde kopen, gingen we toch maar op pad voor een nieuwe. Ik had al stopcontactbeveiligers met zo'n plakkertje, maar die vielen er steeds uit, bij I.kea zag ik dingen die je erin kan pluggen.

Toevallig sprak ik donderdag een vriendin van mij die haar hele woonkamer vernieuwt. Ze vroeg of ik nog dingen wilde hebben, ze kent mij dus goed. Ze had een 6-tal bakken voor in de expedit die ze weg wilde doen. Mooi, die dingen zijn ook best duur en had er 4 willen kopen, nu heb ik er zes voor gratis. Ook heb ik nog een bank van haar overgenomen voor 50 euro, maar die krijg ik zodra haar nieuwe bank geleverd wordt. Ons bankstel hebben we al weer 10 jaar en is van een tante van mij geweest. We hadden er altijd kleden overheen, omdat de stoffering niet zo onze smaak is. Al een tijdje wilde ik de banken vervangen. Nu voor 50 euro dus een leuke vervanging en dan zoeken we nog verder naar 1 of 2 stoelen. Geen haast bij, dus genoeg tijd om rond te kijken op MP en de kringloop.

Maar ik dwaal een beetje af. Mijn vriendin kwam met een supertip. Neem i.p.v. 1 grote 8-vaks expedit, twee 4-vaks expedits. Dit is 10 euro goedkoper en de kastjes kan je makkelijker hergebruiken. Je kan de kastjes naast elkaar en op elkaar zetten. Maar ook los van elkaar plaatsen. Ik vond het een super idee, dus bij de I.kea kochten we er 2, namen de stopcontactbeveiligers mee en keken verder niet rond, maar gingen gelijk naar de kassa. Ik was niet van plan om verder iets te kopen, dus heb me ook maar niet in de verleiding laten brengen.

's Avonds gelijk de kasten in elkaar gezet, de bakken schoongemaakt en erin geplaatst en het speelgoed erin gesorteerd. Wat heeft die kleine man toch veel! Ik heb van zijn eerste verjaardag nog niet eens alles gegeven,  ik haal elke maand een cadeautje naar beneden en er zijn er nu nog 6, precies genoeg tot de volgende verjaardag. Ik heb al veel speelgoed weggedaan, waar hij toch niet mee speelde, te veel van hetzelfde had of waar hij al weer te groot voor was, maar het blijft veel. Nou ben ik hier zelf ook schuldig aan hoor, want ik neem veel te vaak wat mee van de kringloop. Maar kan gelukkig inmiddels ook makkelijk dingen wegdoen.

Het resultaat
Uiteindelijk dus voor 40 euro een prima oplossing zo. Er is nog genoeg plek in de bakken voor nog meer speelgoed, maar wil het toch beperkt houden. Boven ben ik al weer flink aan het opruimen geweest en weer veel mensen blij gemaakt op de weggeefhoek.

17 opmerkingen:

 1. Het ziet er zo netjes uit! Wij waren ook bij Ikea, maar kwamen wel met van alles terug...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Netjes hoor. En goeie tip, 2 x 4 vakken. Hier heeft zoontje een krat met duplotrein en met take n play trein, de baby heeft een mandje met speeltjes en groot meisje heeft een halve plank met knutselzooi. Had eerst ook zo'n kast staan voor het speelgoed, maar die nu naar groot meisje d'r kamer. Dat linkse en rechtse ding op je kast hadden wij ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jah het ziet er netjes uit en er kan nog handig en snel mee gespeeld worden lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goed bezig jij, staat netjes zo en je weet meteen wat je hebt, hier ook alles in huis tweedehands, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. pff hier ook megaveel speelgoed. meisje van 3,5 dus knutselspullen, spelletjes, puzzels, boekjes, los speelgoed, barbies, duplo, klei, nog veel meer... en dan zoontje van bijna 1. er staat nog speelgoed op zn kamer onuitgepakt van sinterklaas en kerst (nog te jong voor) en hij wordt volgende week 1.. maar ik kan niet al t babyspul weg doen want ik ben gastouder en heb 2 oppaskindjes. 1 van bijna 1 maar ook van pas 5mnd.. nu hoeft ze niet veel natuurlijk dus binnenkort wel plek maken.. maar oh waar laat je t idd.. maar eens proberen om dingen tijdelijk op zolder te zetten en af en toe te wisselen.. maar ja wat.. ik vind het best moeilij om daar keuzes in te maken..;) (en natuurliujk eerst de zolder weer eens opruimen om dat uberhaupt te kunnen doen.. ;)

  wij hebben ook van die expedit kastjes idd. een 8 vaks voor speelgoed en nu in de keuken een 4vaks. voor die laatste moet ik ook ng bakken kopen omdat de kids m anders leeghalen. en wou er juist t lege glas etc in kwijt dus dat gaat nu nog niet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel herkenbaar! Kleine man heeft ook zoveel, ik moet het echt eens gaan uitzoeken. Wij hebben een speelgoedkist van de Ikea, maar die puilt alweer uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Handig idee. dochterlief moet van mij soms in de box, wat ze echt vreselijk vind. Maar mamma zal soms ook even iets met eten moeten doen. Sinds ze staat(en inmiddels wankelig loopt) aan de tafel en bank is het geen doen om haar even alleen neer te zetten.
  Maar over een paar maanden lijkt me zo'n kast ideaal. Past perfect naast de bank en levert ons ook extra bergruimte op, waar we nog altijd enorm tekort aan hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er netjes uit! Volgens mij kan speelgoed inderdaad binnen no time je huis veroveren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er goed uit zo, netjes hoor!

  http://inenomdekas.wordpress.com/2013/07/09/sleutelbos

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziet er supernetjes uit. Hier ook dochterlief die niet meer in de box wil, maar moet toch wel eens. Maar ik had bij Valhalla op haar blog ook al die kastjes zien staan en vond het toen ook een goed idee om het bij ons ook neer te zetten als de box weg gaat. En nu zie ik het weer anders bij jou staan, maar het principe is hetzelfde, maar dan ga ik ook voor de 2x4.
  En dat speelgoed, ja het is vreselijk. En wegdoen is zo moeilijk, maar ze is toch echt de laatste dus het babyspul binnenkort toch maar wel wegdoen. De paddestoel hebben mijn ouders ook.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het speelgoed van onze kleinkinderen staat hier gewoon in kartonnen dozen in de bergruimte en als de kindjes komen, halen we die dozen naar de living/salon. Eens de gastjes een paar minuten binnen zijn, lijkt het wel of er binnenshuis een tijdbom ontploft is.... Knutsel- en tekengerief zit hier in mijn kast in de living en als ze het nodig hebben, moeten ze er maar om vragen. Al het speelgoed waarmee de kleinkinderen spelen is gerief van toen onze eigen kinderen klein waren (bijna 30 jaar oud). Bij hen zat dat speelgoed destijds in stapelbare curverboxen maar bij mijn boefjes van kleinzoontjes laat ik het gerief gewoon in kartonnen dozen omdat ze dan rondlopen met de plastieken curverbox, overal tegenaan lopen en meubels en behangpapier schenden. Met een kartonnen doos beschadigen ze niet zo vlug iets. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk geworden hoor. Die kasten doen het overal goed. Mijn dochter van 20 heeft er vorig jaar op haar kamer gezet. Beuken met wit. Is ook heel leuk geworden.Zij had er kastdeurtjes bij gekocht in plaats van bakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb het speelgoed in de woonkamer beperkt tot 1 gedeelte van de kast, waarin knutselspullen, puzzels en wat Barbie spullen liggen. Naast de box staat nog een kist met Duplo en daarboven op het ziekenhuis van Playmobil. In haar kamer heeft ze onder haar bed nog een kist liggen waar alle poppenspullen in liggen. Ook staat daar een babybedje en zo'n handige 4 vakskast.

  Ik hoop over een aantal maanden de box de kamer uit te doen, dat geeft weer een beetje lucht. In de box liggen een aantal speeltjes van de kleine meid en er hangt een boxzak aan met nog een aantal speeltjes.

  Het ziet er bij jou toch keurig uit?

  Samantha

  BeantwoordenVerwijderen
 14. voor iedereen die wel eens speelgoed wil opruimen: er zijn genoeg kinderen die niet zo gezegend zijn met deze overvloed; denk eens aan

  http://www.jarige-job.nl/

  Annemaria K.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Superleuk geworden zeg! En het ziet er ook heel uitnodigend uit. Zelf ben ik inmiddels uit de speelgoed fase. We hebben nog wel spelletjes, maar die staan in een kast.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb helemaal geen speelgoed meer in de kamer staan. We hebben een enorme linnen kast en de laatste twee planken zijn voor de jongste.
  Op zijn kamer staat de duplo en zijn rails en boekjes op zolder staat zijn andere playmobil. Buiten heb ik zijn keukentje gezet bij de zandbak daar speelt hij ook leuk mee. Ik iwl nu nog verkleedkleren in de schoenenmand bij de voordeur stoppen. Moeten er eerst wel weer wat schoenen opgeruimd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen