dinsdag 16 juli 2013

Waarom ik dus beter niet naar de kringloop kan gaan

Als ik naar de kringloop ga, kom ik bijna nooit met niets thuis. Het valt me op dat er de laatste tijd veel leuke spullen te vinden zijn en alles leuk geprijsd is (m.u.v. de babykleding). Voor mij is zo'n ochtendje kringloop gewoon een uitje. Ik vind het heerlijk om lekker te snuffelen en kom veel leuke dingen tegen.

Dit keer kwam ik met dit allemaal thuis (behlave de weckketel, die kreeg ik zondag van mijn schoonouders).


Even een opsomming:
Houten vrachtwagen € 1,20 (hamer ontbreekt en 1 gele pin, maar die vinden we vast nog wel ergens, heb nog wel een plastic hamer liggen, misschien voldoet die ook)
Little people autotrailer € 1,50
Drinkpakjeshouder € 0,10
Melkopschuimer € 0,45 (even kijken of die beter werkt dan die andere die ik laatst kocht)
Bak voor 6 flessen € 1,20 (gaan we denk ik cadeau doen met 6 flesjes bier erin, ziet er nog uit als nieuw)
Zwemluier € 0,50 (had er al 2 in deze maat, maar voor 50 cent kon ik hem niet laten liggen. Zoontje heeft kleine billen, dus kan vast nog langer mee)
Houten zebra, cementwagen en takelwagen samen voor € 0,80
Plastic kiepwagentje € 0,20 (als vervanging voor de kiepwagen die van de week kapot ging, hij speelde er veel mee)
2 doosjes met retro prikvorkjes € 1,50. Leuk voor bij het serveren van borrelhapjes en dan heb ik niet zo veel houten prikkers meer nodig.
Eierdoos € 0,40 (nog even kijken of die bij het speelgoed gaat, of dat we die zelf gebruiken op vakantie, kan ook allebei natuurlijk)
Thee-ei in de vorm van een huisje € 0,10 te schattig om te laten liggen.
Zak met allemaal houten schroefdingen € 0,50
Boek met kinderliedjes en pianootje € 0,80

Leuke vorkjes

Scattig toch zo'n thee-eitje
En ik kocht nog 2 dingetjes die ik cadeau wil geven, maar die mensen lezen weleens mee, dus kan ik niet laten zien. Totale schade was € 9,75. Gelukkig werd zoontje op het einde een beetje opstandig, want toen kwamen we net langs een tafel met veel goed uitziend speelgoed, wat ook zeker nog leuk was om cadeau te geven. Nu besloot ik maar niet verder te kijken en snel naar de kassa te gaan. Het is ook lastig natuurlijk voor hem, er is zoveel te zien en hij mag nergens aankomen. Maar voor mij ook wel beter. Ik heb een zwak voor houten speelgoed en ik zag ik een oogwenk dat er veel leuks stond.

Gelukkig zijn het nooit kapitalen die ik uitgeef bij de kringloop, maar meestal wel veel dat ik niet ECHT nodig heb. Ik zie het dan ook maar meer als een uitje....

Die weckketel namen mijn schoonouders afgelopen zondag mee. Manlief wil hem gaan gebruiken voor bierbrouwen, ik wil eens proberen iets te wecken. Mijn schoonouders weten gelukkig inmiddels wel wat we wel en niet leuk vinden. Soms nemen ze ook iets mee en als we iets niet willen moet we het ook gewoon zeggen en nemen ze het mee terug. Schoonmama staat veel op rommelmarkten, dus krijgt veel van mensen om haar heen. Tegen de citruspers zei ik dan ook nee (heb er immers al één en gebruik dat ding nauwelijks), dus die ging weer mee naar huis. Wel namen ze ook weer wat voor zoontje mee: houten puzzel, boekje, bal en deze leuke tractor. Hij kan al wel bijna bij de trappers, nu nog kijken of het ook gaat lukken om te trappen.De cafetière en melkopschuimer die ik laatst bij de kringloop kocht staan inmiddels weer op MP. Ik vond het toch niet zo fijn werken. De grofgemalen koffie is niet bio in de super te krijgen en de melkopschuimer werkt alleen goed bij voldoende melk, dus voor 1 kopje niet te doen. Bij elkaar betaalde ik er toen € 2,40 voor, dat moet ik er toch minstens ook weer voor terug kunnen krijgen, niet? Anders gaat het in november mee naar de rommelmarkt, want dan hebben we weer een kraam geboekt. Ik heb van het weekend ook weer een stukje huis gedeclutterd, een aantal dingen bij de rommelmarktspullen gelegd, aantal dingen op MP en weer wat weg via de weggeefhoek.... dus er was weer plek voor nieuwe rommel ;-)

11 opmerkingen:

 1. ooooh wecken , dat heb ik ook jaren gedaan, heb nu een grote diepvries, ik had echt geen plek in huis voor het weckgebeuren, maar deed het altijd supergraag. hele kant en klare maaltijden weckte ik in, supoerhandig, succes met je kringloopspulletjes , geod gedaan, enne weck ze, geniet ervan , liefs marion
  p.s. we wonen in een huisje van 6x9 meter en geen boven of onder of aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt het Action-effect wel! Je hebt een flinke oogst inderdaad. Leuk! Bij ons is de kringloop zo vervelend duur geworden. Glazen kosten er nu nog meer dan bij de Action. Dan vind ik het niet leuk meer...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh jah je bent weer zeer goed geslaagd. Ikzelf kom er niet vaak om iets te kopen, breng we regelmatig wat weg(vooral veul boeken en tijdschriften). Maar ik ga deze vakantie toch eens een keertje kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben ook pas weer geweest. En ja, 't is verslavend, maar dan kom je thuis en denk je waar zal ik het laten? Ik had zo'n goed voornemen, om dit jaar veel spullen weg te gooien en aan de andere kant haal ik het weer in huis.... Dom..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die pakjeshouders zijn ondingen want de pakjes van de bio winkel hebben een ander formaat en passen er niet in. Veel handiger is je kind gelijk leren het pakje bij de oortjes te pakken. De flapjes aan de zijkant losmaken en omhoog en daar aan vasthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke dingen! Kringloopwinkelen is ook echt leuk, zeker als je dan vindt wat je zoekt voor een habbekrats.
  Moet ook niet te veel kopen bij de kringloop, anders heeft het hele opruimen natuurlijk ook geen zin. Zo zijn mijn rumtopf, een oliestel, diverse kinderspeelgoedjes en boeken alweer verder gekringloopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. goed gedaan toch, onder een tientje? Ik neem altijd stapels boeken mee, en heel soms verkoop ik die dan later op MP voor meer dan ik er voor betaald heb...voel ik me toch een beetje schuldig

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke dingen gescoord voor een mooie prijs! Herkenbaar dat verschijnsel van met erg veel dingen terug komen van het kringloop. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow leuke dingen gevonden.
  Heb jij toevallig interesse in een paar zwemluiers? Ik heb er nog een paar liggen waar ik helemaal niks meer mee doe. Ik vind het zonde om weg te gooien dus maak er graag iemand anders mee blij. Mocht je ze willen hebben, kun je mij dan een mailtje sturen naar geldofjeleven@gmail.com?

  BeantwoordenVerwijderen