zaterdag 13 juli 2013

Strijkapplicaties

Ik zie altijd van die leuk gepimpte dingen voorbij komen op diverse blogs, maar zelf kan ik zoiets nooit bedenken of ben er te onhandig voor. Ik ben al een paar keer met de naaimachine aan de slag geweest, maar ik had er geen geduld voor. Misschien dat het nu weer beter gaat, denk er dan ook over om me aan te melden voor een naaicursus kinderkleding voor het najaar. Dan heb ik een avondje in de week iets voor mezelf en wordt misschien toch wat handiger.

Ik had strijkapplicaties gekocht om die zwarte stoffenbakken in de speelgoedkast iets vrolijker te maken. Maar toen het speelgoed eenmaal in de kast stond, was het al vrolijk genoeg en zouden die applicaties het alleen maar te druk maken. Dus ging ik in de kast op zoek naar wat kleding om te pimpen. Ik vond 2 effen t-shirtjes. Het zijn 2e hands shirtjes, dus geen probleem als het mis zou gaan, ik had dit nog niet eerder gedaan, dus ging van het ergste uit. Meestal zien dit soort dingen er zo makkelijk uit, maar bij mij mislukt het dan altijd.Maar dit keer niet! Het ging perfect, veel makkelijker dan gedacht. Als eerste de giraffe, die ging perfect. Daarna het vliegtuig, even vergeten eerst de applicatie af te laten koelen na het strijken, daarom ging er een klein stukje bovenaan kapot. Niet erg, want amper te zien. Ik heb nu nog 4 applicaties over. Die bewaar ik even, leuk voor een longsleeve in het najaar of misschien nog wel iets anders.
De applicaties waren trouwens niet heel goedkoop, maar ik vond ze gewoon heel leuk. Ga ook eens bij de a.ction kijken, daar schijnen ze ook leuk spul te hebben. Omgerekend incl. verzendkosten kosten de applicaties € 1,65 per stuk. De t-shirtjes zullen niet meer gekost hebben dan 50 cent. Dus voor €2,15 per stuk nu een leuk uniek t-shirt.

Dat dit zo goed gelukt is nodigt natuurlijk wel uit om meer zelf te pimpen....

12 opmerkingen:

 1. Bij de action hebben ze vaak leuke strijkplaatjes. Het was de eerste keer zoeken waar ze lagen, maar nu kijk ik altijd even wat er tussen zit.

  Maar je shirts zijn leuk geworden en voor die prijs helemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk geworden zeg, leuke applicaties ook.
  Fijn weekend, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En waar liggen ze dan bij de A.ctio.n? Heb ook al een keer gezocht :(
  Ziet er trouwens geweldig leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij de naaiartikelen, klittenband, naalden en elastiek. Duik helemaal op je knieën en daar liggen ze.

   Verwijderen
 4. Leuk zeg! Ik ga ook eens kijken bij de action! Waar heb jij ze gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb deze gekocht bij: http://www.bendebeletterd.nl/

   Verwijderen
 5. Effen T-shirtjes kun je ook pimpen met flockfolie. Die is te koop in allerhande kleuren en je knipt er zelf het figuurtje, lettertjes,.... uit die je zelf wil. Google eens op 'flockfolie' en je vindt gegarandeerd webwinkels waar je dat kan kopen, is ook te koop in de meeste winkels die naaiartikelen verkopen (bv veritas)liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Dat kende ik nog niet. Gaat op mijn wensen Lijstje voor mijn verjaardag.

   Verwijderen
  2. Daar had ik weleens van gehoord, maar bedankt voor de herinnering. Ga me hier ook eens in verdiepen. Ik ben dol op een t-shirt met gewoon 1 groot leuk plaatje voorop van een dier op voertuig.

   Verwijderen
  3. Mijn dochter heeft voor de kindjes vroeger nog effen t shirtjes 'bewerkt' met bleekwater : plastiekzak onder het te behandelen voorpand of achterpand leggen en dan met een verfborsteltje, stokje, sponsje.... tekeningen maken, lettertjes schrijven met bleekwater. Naar gelang de hoeveelheid bleekwater die je gebruikt is ook de afgebleekte kleur lichter of donkerder. Is het gewenste effect bereikt, het t shirt in water te week steken zodat de resten van het bleekwater eruit gespoeld worden en nadien gewoon wassen. Ze maakte daardoor zeer exclusieve t shirts voor de kinderen.liesbet

   Verwijderen
 6. Vroeger naaide ik wel eens een rokje of broek voor de kinderen. Van een restje stof maakte ik dan een applicatie met vlieseline. Daarna zigzagde ik de applicatie op een goedkoop effen T-shirt. Zo liepen ze er voor weinig geld wel leuk bij.

  BeantwoordenVerwijderen