zaterdag 25 augustus 2012

Vreemde komkommers en pompoenen

Aan mijn komkommerplant begonnen langzaam vruchten te verschijnen. Nu heb ik nog nooit komkommers gekweekt, dus had geen idee hoe dit eruit zou zien. Maar toen ze langzaam groter werden had ik toch het idee dat het geen gewone komkommers waren. Ze waren geel en rond een beetje zoals een citroen. Dus ik toch maar eens op internet gekeken welke zaden ik ook al weer besteld had. (Ik ben dit jaar door tijdgebrek nog niet zo gestructureerd te werk gegaan als ik zou willen, maar gewoon maar wat geprobeerd).

Ik had dus geen gewone komkommerzaden besteld, maar Komkommer - Lemon. De eerste vruchten waren al klaar om te oogsten en er hangen ook nog behoorlijk wat vruchten aan die nog even de tijd nodig hebben om verder te groeien. De smaak is eigenlijk gelijk aan die van gewone komkommer vind ik. Maar het is wel een handig formaatje om bijvoorbeeld mee te nemen in je lunchtrommeltje.


En dan nog de pompoen, daar kwamen inmiddels ook twee vruchten aan, maar de vorm was iets langwerpiger dan ik dacht en ze kleurden ook niet oranje. Hadden ze meer tijd nodig, voor ze geoogst konden worden? Toch ook maar weer eens bij de bestellijst gekeken en ik had dus de Table King Acorn Bush. Ik herinnerde mij dat ik juist deze soort had besteld, omdat de plant in een struikvorm groeit en wij niet al te veel ruimte hebben. Maar deze vruchten hadden inmiddels ook al het juiste formaat volgens de beschrijving. Ze zouden notig en zoet smaken en de smaak verbeterd als je ze een paar weken laat liggen. Dus ik moet nog even geduld hebben om ze te proeven. Ik denk dat ik ze ga verwerken in deze pompoentaart, heb het recept eerder gemaakt en heel erg lekker.


Toch wel weer leuk dat je zo voor verrassingen kan komen te staan in eigen tuin, eigenlijk gewoon door vergeetachtigheid. Het was leuk om eens iets anders te proberen en ik ben zeker tevreden over de opbrengst. Want ik heb de zaadjes in kleine aantallen gekocht; pompoen 4 zaadjes voor 50 cent en de komkommer 5 zaadjes voor 25 cent. Dus ik heb mijn investering er wel uit! En volgens mij heb ik ook nog een paar zaadjes over voor volgend jaar.

6 opmerkingen:

 1. Ik ga straks in Frankrijk eens zoeken op de markt of ik jouw pompoenen kan vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik ken de pompoenen en ze zijn inderdaad heerlijk nootachtig. Dit jaar heb ik eens andere gekweekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mag ik vragen waar je de zaden besteld? Volgend jaar wil ik ook wel wat gaan kweken, maar zakjes met veel zaadjes is niet handig gezien de beperkte plek die ik heb in de tuin.

  Alvast bedankt voor je reactie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ze besteld bij hobbyzaden.nl ze hebben van alles in hele kleine hoeveelheden. Voor mijn hele tuin was ik maar 15 euro kwijt aan zaadjes en ik heb nog genoeg over voor volgend jaar!

   Verwijderen
  2. Leuke site. Dankjewel. In maart maar eens wat bestellen!

   Verwijderen
 4. Wat een leuk formaat, die Komkommer-Lemon! Idd makkelijk mee te nemen.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen