vrijdag 3 augustus 2012

Teleurstelling met MP

Omdat we met zoontje nu zijn begonnen met fruithapjes, zijn wat extra slabbetjes toch wel handig. Ik had er een stuk of 4, maar dan blijf je wassen. Dus ging ik eens op MP kijken voor een paar extra slabbetjes. ze hoefden van mij echt niet nieuw te zijn, een beetje verwassen is echt niet erg, want het zijn toch maar slabbetjes.

Ik vond iemand die een hele stapel aanbood voor 5 euro. Ze woonde niet in de buurt, dus het zou opgestuurd moeten worden. Ze had nog meer leuke babydingetjes in de aanbieding. Dus uiteindelijk koos ik van alles uit om een heel pakket te laten opsturen. Bij elkaar zo'n 40 euro incl. verzendkosten. Er zat een boxkleed bij (fijn 1 extra voor buiten), 2 slaapzakjes (voor volgend jaar) en wat kleertjes en sokjes.

Toen ik het pakket thuiskreeg zat er een leuk briefje bij. Ze had er nog een extra knuffeltje bijgedaan. Dat is lief dacht ik nog. Toen ik het pakket verder uitpakte en de slabbetjes bekeek viel me op dat deze echt vies waren. Er zaten grote bruine vlekken in (banaan?), ze leken wel gewassen, maar ja banaan krijg je er bijna niet uit. Eigenlijk was ik heel erg teleurgesteld. Ze had wel gezegd dat alles gebruikt is, maar niet gezegd dat er van die grote vlekken in zaten. Als ik dat had geweten, had ik ze niet gekocht. Ik zou dit zelf nog niet eens in een zak voor een goed doel durven te stoppen. Maar misschien lag het aan mij; had ik van te voren moeten vragen of er vlekken in zaten?

De rest van de spullen zagen er eigenlijk ook niet heel erg mooi uit. Op bijna alles was wel een vlekje te bespeuren, maar dat vond ik een stuk minder erg. Ik had het alleen van te voren wel graag willen weten. En als ik zo het hele pakket eens bij elkaar bekijk, vind ik het eigenlijk die 40 euro niet waard.

Ik heb haar een mail gestuurd met daarbij mijn teleurstelling. Maar helaas geen reactie gehad.

Ik heb hier wel weer een les uitgeleerd. Voortaan ga ik vragen of er vlekken of gaten inzitten. En liever nog koop ik het alleen, als ik het in de buurt kan ophalen.

Hebben jullie ook zulke ervaringen met MP? Het is toch niet meer dan normaal dat je alleen hele en schone spullen verkoopt en zo niet, dat je dat er dan bij vermeld?

10 opmerkingen:

 1. Ik vraag ze altijd het hemd van het lijf. Maar soms denk je ergens gewoon niet over na en pas als je het hebt denk je aha, dat had ik ook nog moeten vragen.
  Jammer is dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat het pakket zo tegen viel. Ik heb ook al wel wat teleurstellende aankopen gehad, vooral met kleertjes. Dan ziet het er op de foto toch beter uit dan in het echt. Nog geen echte vlekken gehad, maar toch wel vrij verwassen en dan vind ik het toch wel aan de dure kant. Heb besloten geen kleertjes meer via MP te kopen, tenzij het in de buurt op te halen is. Ik koop het liever bij het kringloopcentrum of in de tweedehands winkel, dan heb je het gewoon echt in je handen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vervelend dat het pakket een teleurstelling was. De verkoopster klinkt wel ter goeder trouw op zich. Misschien is ze een beetje een viespeuk, en had ze niet door dat het zo vies was???

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij ons in de buurt is een kringloopwinkel met veel babyspullen. Misschien bij jullie ook? Dan heb je zicht op wat je koopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer is dat ja.
  Hier ook wel wat andere teleurstellingen op mp.
  Laatst had grote man van zijn zakgeld een playstationspel gekocht van 20 euro.
  Wel betaald, niets meer van gehoord.
  Of je bied op iets leuks, stuurt een mail en je hoort er niets meer van.
  Waardeloos

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Potjandorie, wat stom zeg. Als verkoper weer je dan heus wel dat je door de mand valt zodra het pakket arriveert. (Zoals ik niet zo aardig was tegen de fietsenverkoper die twee 'zo goed als nieuwe' barrels van fietsen aanbood waarvoor ik eerst bijna een uur moest reizen). Maarre... kom eens op mijn blog gluren naar de uitslag van mijn weggeefactie? Misschien weet de wasnoot die vieze slabben schoon te krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ook geen goede ervaringen met kleding via MP, en koop dus altijd op tweedehandsbeurzen, dan zie ik wat ik in handen heb. Ik heb zelf veel kleding verkocht via MP. Van de 100 mensen 1 negatieve reactie, iemand die het meer verwassen vond dan ze had verwacht. Terwijl ik het zelf echt niet verwassen vond (en de 99 andere kopers ook tevreden emails stuurden met 'wat ziet het er netjes uit!!'). Dus misschien was je verkoper echt ter goede trouw...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik koop ook wel eens kleding via MP en over het algemeen ben ik daar wel tevreden over. Ooit heb ik wel eens een tegenvaller met een bh gehad: die was denk ik 2 maten kleiner dan de maat die op het labeltje stond. Ik heb de verkoper daarover gemaild en nooit meer iets terug gehoord. Het zou kunnen dat zij dit ook niet wist, maar dan had ze toch nog even iets van zich kunnen laten horen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat jammer zeg. die fruitvlekken zijn er echt moeilijk uit te krijgen, maar ik kan me voorstellen dat je teleurgesteld was. wat heb je er nu mee gedaan? ik heb zelf ook weleens babykleertjes van een bekende gekregen die heel duidelijk gebruikt waren en al begonnen te 'pillen'. zulke kleertjes doe ik altijd maar in de humanabak en ik zou ze zelf dan ook echt niet meer weggeven!

  op MP heb ik ook al een aantal van dat soort koopjes gedaan, zo heb ik eens een vest gekocht dat volgens de verkoper zo goed als nieuw was. toen ik het echter binnenkreeg, zag ik dat het al heel intensief gedragen was! ik wil het nu daarom ook eens op ebay proberen, heb jij dat weleens gedaan?

  zelf maak ik volgens mij altijd duidelijke foto's voor MP en mag men altijd eerst thuis komen kijken, mochten ze dit willen. :) is tot nu toe altijd goed gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik de spuugdoekjes en slabbetjes nu als vaatdoekjes. Het is een hele stapel, dus daar kan ik nog wel even mee vooruit. Weggooien vond ik ook zo zonde.

   Verwijderen