woensdag 22 augustus 2012

Boodschappen doen bij Albert

Eerder blogde ik al over mijn proef om boodschappen te bestellen bij Albert. Inmiddels heb ik 3x boodschappen besteld (1x per maand) en het bevalt me heel erg goed. Ik doe er alleen de voorraad boodschappen, aangevuld met de verse boodschappen voor 1 week om boven de 100euro uit te komen. (meestal is het dan ook niet meer als 101 euro). Ik koop zoveel mogelijk biologisch.

Ik vind erg veel voordelen aan het online bestellen van boodschappen zitten en die wegen bij mij toch wel op tegen de nadelen. Natuurlijk betaal je bezorgkosten en is dat niet zo consuminderig, maar ik ben van mening dat je ook weer geld bespaard doordat je minder snel iets vergeet en dus niet nog een keer naar de supermarkt gaat, met de verleiding weer iets extra's in je kar te leggen. En doordat ik minder snel in de verleiding kom om onnodige aanbiedingen en afgeprijsde artikelen te kopen. Even de voor- en nadelen op een rijtje:

Voordelen:
- Ik kan op mijn gemakje online winkelen: kijk wat er van de voorraad aangevuld moet worden en kijk naar mijn weekmenu voor de komende week. In een half uurtje zit alles in mijn digitale mandje! En ben ik niks vergeten!
- Ik kan aanbiedingen groot inslaan. Omdat ik niet hoef te sjouwen en niet alles in de kinderwagen/fietstassen  hoef te proppen of speciaal met de auto hoef te rijden. Dus laatst toen het diksap 25% korting was heb ik gelijk 10 flessen gekocht i.p.v. 1 of 2. En kan ik bijna een jaar vooruit
- Ik koop geen onnodige producten. Ik ben veel minder geneigd dan bij echt winkelen om onnodige (vaak ongezonde) producten in mijn karretje te leggen, omdat ze zijn afgeprijsd, ik er dan zin in heb of het een goede aanbieding is. De spullen worden toch pas over een paar dagen bezorgd en ik koop alleen producten die ik ken, omdat ik de ingrediëntenlijst niet online kan zien.
- Je krijgt veel extra gratis producten; zo heb ik al gratis ontvangen: blikjes drinken, tikkels, koekjes, noodels, salami en chocoladevlokken. Wat we zelf niet eten geven we weg.
- Je krijgt gelijk een melding als een product niet voorradig is. Dus kan je evt. nog je menu aanpassen.
- Het kost veel minder tijd en ergernis, geen lange rijen bij de kassa, geen problemen met parkeren.


Nadelen:
- De spullen worden bezorgd in kratjes waarvoor je 4 euro statiegeld betaald. Als je niet regelmatig besteld is dat dus niet handig. Maar ik gebruik ze tussendoor voor van alles en nog wat. Om de was in te doen die ik van de lijn haal, om spulletjes in te doen die naar boven moeten etc.
- Bezorgkosten. Als het tijdstip van bezorgen je niet zoveel uitmaakt, kan je kiezen voor een datum en tijd met het laagste tarief € 3,95 (moet je wel voor minimaal 100 euro bestellen). In de zomermaanden juli/augustus was er zelfs een actie dat de bezorging € 2,50 kostte.
- Als je weet dat ze komen, moet je natuurlijk thuis blijven en de deurbel in de gaten houden. Daarom kies ik altijd een tijdstip met een periode van max 2 uur, zodat ik niet de halve dag bij de bel hoef te zitten.
- Je kan niet zelf kijken naar de houdbaarheid van een product. Maar tot nu toe altijd producten gehad die niet over een paar dagen al over de datum zijn.

Er is nog steeds een vriendenactie bij Albert, waarmee je anderen voordelig kennis kan laten maken met Albert.

Wil je ook eens voordelig kennismaken met Albert? Stuur dan je emailadres naar: sjoukebespaarder@gmail.com dan geef ik je emailadres door aan Albert en krijg je een kortingscode van 10 euro, 1 maand geldig. Als je een bestelling hebt gedaan, krijg ik vervolgens ook een actiecode t.w.v. 10 euro. Dus zijn we allebei blij!

6 opmerkingen:

 1. Meid ik doe het al een paar jaar.
  Ik vind het ideaal!
  Geen gezeul meer met zware tassen en lange rijen.
  Ik koop zoveel mogelijk in de bonus.
  Kies een goedkoop bezorg moment en pak de kratten al uit terwijl de AH meneer nog zn spullen bij elkaar aan het zoeken is.
  Geen inpuls aankopen meer.
  Al met al ben ik niet veel duurder uit als dat ik naar de gewone winkel ga!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er ook wel eens naar gekeken, maar ik vind het keuze-assortiment echt een stuk kleiner dan in een normale AH. En vaak zitten de duurste varianten wel bij de Albert. Dus ik doe de boodschappen gewoon in de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe hooguit anderhalve maand met 10 flessen diksap :-s

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt me wel heel relaxt als de boodschappen thuis worden bezorgd! Maar ik zie op tegen de bezorgkosten.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen