zaterdag 18 augustus 2012

Goedkoop dagje dierentuin

Vandaag gingen we naar de dierentuin. Een tijdje geleden had ik bij C1000 vouchers gespaard, waarmee je korting krijgt bij diverse attractieparken en dierentuinen. Nadeel is wel dat je van te voren via internet een dag moet reserveren, omdat er maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar is. En al heel snel waren natuurlijk de weekenden uitverkocht, of alleen nog maar beschikbaar met weinig korting. (Per voucher krijg je € 5,-- korting, bij sommige parken mag je tot 3 voouchers p.p. inleveren).

Ondanks alle onzekerheden rondom de gezondheid van zoontje besloten we toch maar een datum te reserveren. Wel met waarborg à 50 cent p.p., maar als je dan toch niet kan krijg je je geld en vouchers terug. want je moet de kaartjes dus wel vooraf betalen.

Het leek ons leuk om dit weekend te gaan, want zoontje wordt morgen 8 maanden (6 maanden gecorrigeerd), toch een hele prestatie, als je weet hoe spannend alles was na zijn geboorte.

Dus vandaag trokken we er op uit. De weersvoorspelling was gelukkig goed, misschien wel iets te warm, dus we gingen lekker vroeg. Eerst nog even langs de supermarkt voor flesjes drinken en wat broodjes om mee te nemen (oké kan natuurlijk goedkoper, maar in ieder geval goedkoper dan in de dierentuin). Onze dag kon niet meer stuk, al vonden we het beide wel spannend, omdat dit de eerste keer was dat we lang met zoontje op stap zouden gaan met de kinderwagen en met sondepomp.

In de auto spuugde zoontje flink (dat doet hij regelmatig) en zijn sonde ging eruit. O'jee, dachten we allebei, daar gaat ons dagje. Maar we waren nog niet ver van huis, dus snel de auto gekeerd, thuis schone kleren aangedaan (had maar 1 reserve setje bij) en de sonde teruggedaan.En toen weer richting dierentuin gegaan. En geprobeerd dit incident niet onze dag te laten verpesten.

Gelukkig verliep de dag verder zonder problemen. Zoontje dronk een halve fles, rest ging zonder problemen over de sonde en hij heeft heerlijk in de maxi cosi rondgekeken en geslapen. We hebben een hele leuke dag gehad en de warmte viel heel erg mee, omdat bijna langs alle paden bomen staan.


Wel hebben we bij de ingang een foto laten maken en deze later ook gekocht. We hebben niet veel foto's waar we met z'n drieën opstaan en al helemaal niet van leuke uitjes. Misschien niet zo consuminderig, maar soms moet je jezelf ook verwennen.

De kosten voor het dagje vielen reuzen mee: € 27,--  (foto € 6,--, broodjes + drinken € 6,-- + parkeermunt € 4,-- en entree (incl waarborg) € 11,--.)

We hebben nog heel veel vouchers over, we gaan met de hele familie in september nog een dagje naar de dierentuin. Was een vaderdagcadeautje voor mijn papa. Maar misschien dat we in het najaar nog wel een keer naar een andere dierentuin gaan met z'n drietjes.

5 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat jullie zo'n leuke dag hebben gehad. Wij zijn ook wel eens op zo'n warme dag naar de Efteling geweest en naar een dierentuin. Inderdaad, vanwege de vele bomen is het dan toch goed te doen. Soms zelfs beter dan thuis want ik vond het hier maar warm vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze dag pakken ze jullie mooi niet meer af en nog vastgelegd op de foto ook, prima plan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze dag heb je toch maar mooi met z'n drietjes beleefd en natuurlijk hoort er een foto bij van zo'n allereerste keer dierentuinbezoek.
  Leuk!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig,dat je dagje uit zo prettig verliep.Dat konden jullie wel gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk! wij zijn op die manier laatst ook redelijk goedkoop bij de dierentuin geweest, echt wel leuk op die manier!

  BeantwoordenVerwijderen