maandag 2 mei 2016

Gekke hobby's

Als student ontwikkelde ik een gekke hobby, nou ja het is maar wat je gek noemt. Ik weet eigenlijk niet eens meer hoe het precies begon, maar het hebben van een computer met internet had er wel mee te maken.

Ik deed op internet aan een aantal prijsvragen mee en won, hoe leuk is dat. Dat winnen gaf een soort van kick en al snel vond ik een aantal websites waar ze prijsvragen en antwoorden verzamelden. Bijna dagelijks deed ik aan vrijwel alle prijsvragen mee die hierop te vinden waren. Ik won ook regelmatig wat en dat gaf natuurlijk weer de kick om er mee door te gaan. Sommige prijzen waren leuk voor mezelf, andere gaf ik aan iemand cadeau en soms verkocht ik iets wat ik gewonnen had. Het was een leuke extra inkomsten en ik had leuke extraatjes die ik als student niet kon betalen. Het invullen van alle prijsvragen kostte mij zo'n 30 minuten per dag. Ik had zelfs een apart programmaatje op mijn computer geïnstalleerd waarmee je snel formulieren in kon vullen met je gegevens.

Op het moment dat ik ging werken, had ik minder tijd om dagelijks zoveel prijsvragen in te vullen. Ik denk dat ook mijn inkomen er voor zorgde dat mijn interesse verschoof en ik vulde geen prijsvragen meer in. Ergens op een oud bestandje vond ik nog een documentje met wat ik zoal won in ongeveer een half jaar tijd. Leuk om nog eens terug te lezen.

Vrijdag 16 mei 2003 € 45,-
Vrijdag 23 mei 2003 10 cd-rom’s van 80 minuten
Vrijdag 13 juni 2003 gesigneerde foto van Charlene
Donderdag 19 juni 2003 dvd hable con ella
Woensdag 2 juli 2003 kookboek fatburners
Zaterdag 4 oktober 2003 2 concertkaartjes mariah carey
Vrijdag 10 oktober 2003 2 kaartjes voor avonturenpark hellendoorn
Maandag 20 oktober 2003 pakket nonchalance (parfum, body lotion, douche gel)
Maandag 20 oktober 2003 portemonnee en klokje
Woensdag 22 oktober 2003 sleutelhanger
Vrijdag 24 oktober 2003 tijger knuffel en rugzak
Dinsdag 28 oktober 2003 peper & zoutstelletje en vogelhuisje
Woensdag 29 oktober 2003 polar fleece set
Donderdag 30 oktober 2003 tuinafvalzak en sleutelhanger
Zaterdag 8 november 2003 party-lights
Zaterdag 8 november 2003 boekje over konijnen
Zaterdag 8 november 2003 2 kaartjes cjp club night
Vrijdag 14 november 2003 2 kaartjes kill bill gelredome
Dinsdag 18 november 2003 dolfijnlamp
Vrijdag 21 november 2003 manicuresetje
Vrijdag 28 november 2003 winnie de pooh badlaken
Vrijdag 5 december 2003 4 kaartjes voorpremiere Pietje Bell 2
Zaterdag 6 december 2003 pakket kerstversiering
Dinsdag 9 december 2003 cd van travis
Donderdag 11 december 2003 aromasetje

Zaterdag 13 december 2003 boekenbon € 12,50

Grappig, het meeste kan ik mij niet eens meer herinneren. De mooiste prijs die ik ooit won was een weekendje in een vakantiepark.

Onlangs pakte ik mijn oude hobby weer op. Ik doe nu niet meer aan alles mee, maar gerichter aan wat ik wel graag zou willen winnen, of waar ik weet waar ik iemand anders blij mee kan maken.

Twee weken geleden won ik al mijn eerste prijs. Ik moest een selfie maken in een winkel waar ik toevallig toch die week heen ging. Er deden maar 3 mensen mee, dus de winkans was hoog en ik won. Het was een schitterend pakket met voedingsmiddelen.


Ben benieuwd of ik de komende tijd nog prijzen aan mijn rijtje kan toevoegen. Deze eerste mooie prijs heeft in ieder geval wel weer de aanzet gegeven om weer een tijdje aan van alles mee te doen.

Doe jij weleens mee met prijsvragen en win je ook weleens wat?

8 opmerkingen:

 1. Heel soms vul ik eens wat in. Ooit een vrij grote prijs gewonnen t.w.v 600 gulden bij een krantje.maar dat is alweer meer dan 20 jaar geleden. Verder een keer een taart. En wat dingetjes bij de postcodeloterij maar die tellen niet mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een paar jaar geleden deed ik ook dagelijks aan vanalles mee net als jij. Maar op de een of andere manier is het steeds meer verwaterd, jammer eigenlijk.
  Door jouw blogje erover ga ik denk ik maar weer eens wat vaker meedoen. Iets winnen is altijd leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In mijn studententijd vaak een bepaald spelletje gespeeld. Klasgenoot vond het leuk en speelde het heel vaak op mijn naam. Het was van de V&D. Paar weken later werd er een trolley bezorgd, vol met leuke producten. Wie het winnende spelletje heeft gespeeld, weet ik niet. Ik was blij met de zonnebrandcrème en aftersun. De trolley heb ik jaren gebruikt. Ik vond hem super lelijk, wel heel goed te herkennen.Na 15 jaar ging het wieltje kapot.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig, daar ben ik veel te sceptisch voor in de trant van: 'kleine kans dat ik wat win'. Maar jij hebt toch wel wat gewonnen als je het zo optelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het zelf weinig gedaan, maar bij mijn ouders woonde wel een jong stel dat alle puzzels uit bladen oplosten, slagzinnen aanvulden en daar van alles mee wonnen, best grote prijzen ook als reizen, tuinsets, fietsen enz. Het is al weer een flink aantal jaar geleden, maar ze kwamen soms kranten of bepaalde bladen vragen als daar weer een goede prijsvraag instond

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik deed weleens mee maar won eigenlijk nooit echt iets. Laatst toevallig een nachtcrème op Facebook gewonnen en een heel schoonmaakpakket via een andere blog, nu doe ik dus wel vaker mee ;) via kleinere blogs heb je best wel kans om te winnen, erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik doe zelden mee, omdat ik het vaak een gedoe vind. En ook zelden iets win. Leuk dat het bij jou zo goed gaat!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen