dinsdag 10 mei 2016

Doorgaan of stoppen?

Vanmorgen heb ik mezelf echt over een hele hoge drempel moeten tillen om weer te gaan hardlopen. Nadat is was begonnen, zoals je hier kon lezen, gingen we nadat ik 14 lessen van Evy had gedaan op vakantie. Ik nam mijn hardloopspullen mee en was van plan om in het vakantiepark ook mijn rondjes te gaan lopen. Toen ik was begonnen met hardlopen was dat ook op een vakantiepark, dus nu zou het vast ook helemaal goed komen.

Ja, eh dat dacht ik dus.... Totdat het ineens 2 graden was, regen, veel wind en zelfs sneeuw. En ik ook nog eens ontdekte dat dit vakantiepark niet in een mooie bosrijke omgeving lag, maar aan de natte winderige kust. Het park was iets anders van opzet met een grote doorgaande weg en de paden tussen de huisjes liepen ook nog eens allemaal dood. Op de ideale looptijd gingen we steevast met de familie naar het dinerbuffet en daarna voelde ik mij te vol om nog te lopen. En 's ochtends voor het ontbijtbuffet leek onmogelijk, daarna zat ik natuurlijk weer propvol. Smoesjes, smoesjes en nog eens smoesjes. Ik had er gewoon even helemaal geen zin in, dat is duidelijk. Waar een wil is, is een weg, dus blijkbaar was die wil even ver te zoeken.

Oké als we weer terug zijn van vakantie, pak ik het hardlopen weer op. Maar Dirk had nog een week vrij, deden we leuke dingen en toen was het ineens weer te warm. Tja, zo is er altijd natuurlijk wel wat te verzinnen.

Deze week kwam ik op een breekpunt. Ik keek in de app van Evy (ja, ik had inmiddels de app gekocht) en zag dat ik bijna 2,5 week niet meer had gelopen. Als ik nu niet doorzet haal ik waarschijnlijk nooit die 5 km dacht ik bij mezelf. En ik vroeg mij ook af of ik het programma gewoon weer zou kunnen oppakken bij waar ik gebleven was, of even een stapje terug moet doen. Dat laatste werkt natuurlijk nog minder motiverend.

En eigenlijk was het ook heel raar. Ik had het hardlopen toch heel leuk gevonden, heel ontspannend en even tijd om mijn gedachte op een rij te krijgen, waarom kreeg ik mezelf nu dan niet de deur uit? Ik nam een besluit, ik ga nu hardlopen of ik stop er mee! En wat deed ik?

De knop ging om, ik ging weer hardlopen.Voor het eerst in korte broek en met zo'n band om mijn arm voor mijn telefoon die ik ooit ergens uit een uitverkoopbak had gegraaid voor een euro. Ik pakte de les op daar waar ik gebleven was en dacht, ik zie wel hoe het gaat, rustiger aandoen kan altijd nog.

Maar de les liep ik uit, al was het wel zwaar, maar ik deed het! Met mijn doel in mijn achterhoofd om dit jaar die 5km te kunnen lopen, ging ik verder! En het voelde weer goed en achteraf vroeg ik mij af waarom ik niet weer eerder was gaan hardlopen.

Nu hoop ik dat overmorgen die drempel weer iets lager is. De volgende les moet ik voor het eerst 7 minuten achter elkaar gaan lopen en eigenlijk zie ik daar nu ook wel tegenop. Nu haal ik net 5 minuten en in die les is het dus 2x 5 minuten hardlopen en 2x 7 minuten hardlopen met tussendoor maar 2 minuten wandelen. We zullen zien of ik mij donderdag over die drempel kan slepen.

Ergens twijfel ik nu ook heel erg over het aanschaffen van echte goede hardloopschoenen en wat fijne kleding. Ik had met mezelf afgesproken dat ik het 5 weken moest volhouden en dat ik het dan zou mogen kopen. Het ineens niet meer hardlopen lag dus precies bij 5 weken. Voorlopig hou ik mijn pinpas maar even in mijn tas en kijk eerst even hoe mijn hardloopavontuur verder gaat.

5 opmerkingen:

 1. Ha, ha, ha, herkenbaar! En wat goed dat je toch gegaan bent! Ik heb in Barcelona ook niet gelopen en afgelopen vrijdag zat ik veel liever op mijn balkon dat te gaan rondhollen in de hitte... Maar... ook ik ben gisteren weer begonnen, ik loop nu korter dan voor de vakantie (ook door de warmte en hooikoorts), maar heb daar vrede mee. Lekker lopen overmorgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Door jou ben ik weer begonnen.Gaat lekker nu....

   Verwijderen
 2. Haha, zo hebben we allemaal onze eigen smoesjes.
  Voor mij werkt het om mijn looprondjes in mijn agenda in te plannen, sla zo maar zelden over. Zoals Nike zegt; Just do it..... naderhand ben je zo voldaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik zeg je hebt de spirit.
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen