donderdag 14 april 2016

Afscheid van de V&D

Vandaag ging ik even de stad in.  Al vrij snel moest ik naar het toilet en ging daarom de kant van V&D op, daarnaast zit de Hema daar kan je ook plassen. Het nieuws rond V&D heb ik niet echt goed gevolgd, dus wist niet zeker of het nog open was of niet. Open was het nog wel, maar alleen 2 verdiepingen en de wc niet.

Het was er erg troosteloos. Allemaal lege rekken en schappen en wat er nog wel lag oogde als een zooitje. Ik kwam altijd graag bij V&D, al was het meestal om te plassen of een hapje te eten. Soms kocht ik er ook wel wat, maar als consuminderaar waarschijnlijk te weinig om V&D te laten bestaan. Als ik iets nergens kon vinden, één of ander vaag kantoorartikel,vond ik het bij V&D meestal wel.

Jammer hoor dat V&D er straks niet meer is, op de deur hing een briefje "nog 2 dagen open". Alles was nu met 70% korting en dat was ook op alle reeds afgeprijsde artikelen. Alles in de winkel was te koop er gingen ook mensen met kledingrekken en hangers naar buiten. Ik kocht uiteindelijk 5 kleine dingetjes: wat knutselspullen, 2 kleine cadeautjes en een rol inpakpapier, alles samen voor een magere € 2,25. Om er langer rond te snuffelen, daar had ik geen zin in. Het was niet druk, dan zou ik gillend wegrennen, maar het idee dat de winkel er straks niet meer is, gaf mij geen fijn gevoel.

Ik maakte nog een kort praatje met de kassière en nam dit keer wel het (gratis) plastic tasje aan als herinnering aan V&D. Als kind kwam ik er al en volgens mij was het één van de eerste winkels waar ik kwam met roltrappen, die toen toch wel indruk op mij maakte. Ook tijdens de diverse banen die ik heb gehad, meestal in de stad, liep ik in de pauze soms V&D binnen. Ik kwam er graag, maar misschien net zoals de meeste mensen vooral kijken en weinig te kopen.

Ik hoop dat de mensen die er werkten snel een nieuwe baan zullen vinden, want voor hen is het natuurlijk het vervelendste.

4 opmerkingen:

 1. Het was voor mij altijd zo'n "oh ja"-winkel. Dan was ik de halve stad al door geweest om iets te zoeken en dan bedacht ik pas dat de V&D er ook was. Als kind maakte die winkel ook indruk op mij, maar later vond ik het allemaal wat oubollig worden. En duur, ook dat. Het was het gewoon net niet meer. Dus voor het winkelconcept vind ik het niet jammer, wel voor het personeel. En het is toch weer afwachten wat er in die grote panden komt. Bij ons is er een heel winkelcentrum omheen gebouwd, dus het kan nog niet eens plat ook.
  Groet, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We kochten er soms fantasyboeken. Ik heb er ooit gesolliciteerd. Geen idee meer voor wat, ik werd ook niet aangenomen. Ik kan me niet herinneren er de afgelopen 15 iets gekocht te hebben, behalve een broodje met bieslookroomkaas bij de la place

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was gisteren eindelijk een keer nog om 10 uur 's ochtends in de stad en wilde naar de V&D maar hij is op woensdag dicht gegaan. Ik ben er dus niet meer geweest.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kwam (en kom) er bijna niet, ik vond hem toch wat aan de dure kant, mijn maat hadden ze er qua kleding maar weinig en qua sfeer vond ik het ook niet echt geweldig. Maar ik vind het wel erg voor de mensen die er werken, dat is gewoon een enorme groep die nu wat anders moeten zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen