dinsdag 24 september 2013

Goedkoop is duurkoop en Give away!

Begin januari blogde ik nog vrolijk dat ik blij was met de postzegels met korting die ik had gekocht. Ik had er op diverse blogs over gelezen en bedacht om ze zelf ook maar te kopen. Leek me wel handig met alle MP en Bol verkopen. Maar helaas bedacht PostNL dat het maar eens afgelopen moest zijn met die guldenpostzegels en mogen ze vanaf november niet meer gebruikt worden. Daar baal ik wel van, want ik heb nog best een aardige voorraad liggen. Met wat ik nu nog heb liggen is zeker mijn voordeel te niet gedaan en heb ik denk ik zelfs hogere kosten als dat ik gewoon euro postzegels had gekocht. Goedkoop is duurkoop dus!

Hoe krijg ik die dingen nu op? Niet gebruiken is helemaal weggegooid geld. Ik kan natuurlijk alle kerstkaarten al 31 oktober op de bus doen, maar dat is wel erg vroeg en ik doe eigenlijk al een paar jaar niet meer aan kerstkaarten. Manlief wel voor zijn familie, misschien kan ik hem zover krijgen om ze dan al op de bus te doen.....hihi

Dus ik bedacht dat ik maar zoveel mogelijk op MP moet gaan zetten. In de schuur de rommelmarktdozen uitgezocht en voornamelijk boeken en dvd's eruit gehaald om die op MP te pleuren zetten. Ik verwacht er niet te veel van, maar ik hoop de koper over de streep te trekken met mijn actie dat ik 50% van de verzendkosten voor mijn rekening neem. En aangezien het salaris bij de meesten weer gestort is, de kinderbijslag binnenkomt en mensen misschien alvast opzoek zijn naar december cadeautjes hoop ik er toch maar het beste van.

Vandaag maar begonnen met de dvd's, vanavond de boeken en dan morgen nog maar een rondje door het huis doen op zoek naar nog meer zooi. Kan er ook wel wat kinderkleding opzetten bedenk ik net, met het oog op de kinderbijslag natuurlijk.

Mocht van jullie iemand interesse hebben, hier kan je mijn advertenties zien. Voor mijn lezers heb ik een speciale actie dat ik de gehele verzendkosten voor mijn rekening neem.

Van mijn schoonmoeder krijg ik nu elke week wat spullen voor de rommelmarkt waar ik eind november ga staan. Dat is wel fijn natuurlijk, maar ik moet wel oppassen dat ik niet te veel zooi leuke spulletjes heb straks. Dus dan is het ook wel lekker als er al wat verkocht is via MP.

Ook zat er deze waterbespaarder tussen die ik verloot op mijn blog. Bij ons zijn alle kranen hier al van voorzien. Dus mocht je interesse hebben, laat dan even een berichtje achter. Donderdagochtend trek ik een winnaar en stuur ik het kosteloos op. Zo kom ik wel van mijn postzegels af! Gewoon lekker veel give aways doen de komende maand!


Eind Juli heb ik nog snel een vel van 100 europostzegels gekocht, vlak voordat het van 54 naar 56 60 cent per postzegel ging. Dus daar kan ik voorlopig nog wel mee vooruit en ik hoorde dat per 1 januari de prijs nog verder omhoog gaat naar 60  64 cent. Dat maakt mijn verlies weer een beetje goed, ik pak ze nog wel terug die klote PostNL.

(bedragen zijn aangepast n.a.v. reacties van mij oplettende lezers)

25 opmerkingen:

  1. stel dat ik het zou winnen dan gebruik je nog meer postzegels , dus dan help ik jou weer om er van af te komen. Daarom doe ik dus mee met deze give away

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, krijg de neiging om op het "vind ik leuk-icoontje" van Facebook te drukken, maar die heeft blogger niet.

      Verwijderen
  2. Hoor van meer mensen dat ze balen van de goedkope guldenzegels die ze nog ingekocht hadden.

    Overigens kost een postzegel op dit moment 60 cent en per 1 januari 64 cent.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh bedankt voor de opmerking, dan heb is het waarschijnlijk in Juli van 56 naar 60 gegaan. Ik ga het even wijzigen in mijn bericht. Tja, dat heb je hè als je nooit geen postzegels meer koopt door die voorraden.

      Verwijderen
  3. Al sinds 1 augustus is het tarief 60 cent. Belachelijk hoog naar mijn idee. Succes met het kwijtraken van je postzegels. Ik pas voor de give-away want ik heb ze ook al overal. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Blegh, balen zeg!!

    Misschien een gek ideetje, maar zou je ze niet kunnen verkopen aan iemand die halverwege oktober is uitgerekend? Als je geboortekaartjes gaat versturen heb je namelijk ook best wel veel postzegels nodig....

    Helaas ben ik zelf begin november uitgerekend, anders zou ik ze wel van je over willen nemen....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, dat is wel een goed idee. Hmmm, ken alleen niemand die dan is uitgerekend. Misschien eens gaan flyeren bij de verloskundige praktijk... Ken wel mensen die binnenkort gaan trouwen, zou daar nog eens kunnen informeren, maar het zijn niet van die bespaarders, dus betwijfel het. Ze willen vast een mooie postzegels op hun kaart en niet 2 gekke guldenzegels. Mocht je nu te vroeg bevallen (wat ik zeker niet wens en hoop voor je) schenk ik je wat ik nog over heb! Laat maar even weten dan!

      Verwijderen
    2. Da's lief :) Ik heb zelf al een hele poos het gevoel dat hij wat eerder zal komen dan de 40 weken (rond de 38 weken ofzo), maar misschien is dat ook wel wishfull thinking, want ik begin best wel ongeduldig te worden ;)

      Verwijderen
  5. Ik doe graag mee voor give away. Groet Annelies

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hopelijk lukt het je nog om ze kwijt te raken, je hebt nog ruim 5 weken, suc6

    ik doe graag mee voor de give a way

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik doe graag mee met je Give Away! Groetjes, M

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Tsja, sinds vandaag is het zeker he? Ik had nog even hoop, maar de uitspraak van het hoger beroep was vandaag: http://juridischdagblad.nl/content/view/12782/53/.
    Is het misschien nog een idee om de postzegels ook in sets via Marktplaats aan te bieden, met een beetje korting? D'r zullen genoeg handelaren interesse hebben in het goedkoop versturen van hun pakketjes (en dan wel de kopers de volle mep doorrekenen natuurlijk hihi).
    Waterbespaarders heb ik al! Overigens ook een tip om die tussen douchekop en slang te zetten, dat is goedkoper dan een nieuwe, waterbesparende douchekop aanschaffen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik hoorde het ook vandaag, vandaar dat ik gelijk actie heb ondernomen ;-)
      Postzegels verkopen via MP zat ik ook nog aan te denken ja. Misschien dat ik dat ook nog ga doen als het niet storm gaat lopen met de MP verkopen.
      En bedankt voor je tip voor de douchekop, wij hebben al een besparende, maar kende deze tip nog niet.

      Verwijderen
  9. Als het Nederland-postzegels zijn: word nog even lid van het postcrossing-forum, en doe mee met een paar kettingkaarten en zo ;-) dan krijg je ze ook eerder op.

    Ja, ik vind het maar raar... wel geld krijgen voor die postzegels (ze zijn immers ooit verkocht) en er niets voor terug (willen) doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hihiii: leuke actie. Heb je via mp een mailtje gestuurd:)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Flauw zeg van die guldenpostzegels.
    maar ik doe mee met give away! Lijkt me wel handig zo'n waterbespaarder, vooral bij het tandenpoetsen gaat er hier ongemerkt teveel verloren soms.....

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Binnen nu en twee weken verwachten we ons eerste kindje. Als dat een jongetje blijkt te zijn, heb ik wel intresse in wat kleertjes. Voor nu likt me de water bespaar dingen ook leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Karin, succes met de laatste loodjes en als het een jongetje is weet je me te vinden. Ik heb ook nog veel maat 62 liggen, dat ga ik vandaag uitzoeken en proberen deze week er nog op te zetten ;-)

      Verwijderen
  13. Ik kan helaas alleen als Anoniem reageren.. Mijn naam is Karin ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik verkoop al zeker 5 jaar alles met guldenzegels. Ik wist ook al zeker 6 maanden dat ze 1-11 ongeldig gingen worden. Ik heb vorige maand de laatste gekocht voor mij. Tegen 30% van de huidige waarde. Normaal afgelopen jaren betaalde ik rond de 60 tot 65%. Ik verkoop veel via MP dus ik gebruik zeker gemiddeld voor € 20 per week aan zegels waar ik dus nu € 14 op verdien. Omdat ik dus verdien op de verzendkosten houd ik mijn prijzen heel laag. Daarom verkoop ik relatief snel en gemakkelijk. Mascha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is wel super slim! Ik kwam er pas een klein jaartje geleden achter dat je die guldenzegels goedkoop kon kopen en er nog mee kan versturen, jammer. Want daarvoor verkocht ik veel meer via MP.
      Ik wist het ook wel al 6 maanden geleden dat ze niet meer geldig zouden zijn, maar ja had ergens nog de hoop dat ze toch nog wat langer geldig zouden blijven. Nu het echt helemaal definitief is, maak ik ze maar snel op. Gelukkig lijkt mijn actie aan te slaan, heb nu 6 pakketjes klaarliggen om te versturen. Ook voor jou natuurlijk wel heel jammer dat het nu bijna stopt....

      Verwijderen
  15. Ik wil wel een kansje wagen voor je give-away.
    Ook ik heb nog een paar gulden-postzegels liggen. Nog een stuk of vier/vijf kaartjes naar het buitenland (postcrossing) en ik ben er doorheen. gelukkig.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Kan het nog?? Dan doe ik graag weer mee voor de waterbespaarder

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Het postzegel tarief is op 1 augustus omhoog gegaan van €0,54 naar €0,60.
    Is nooit €0,56 geweest, dus dit kun je weer doorstrepen ; )
    1 januari 2013 was hij al van 0,50 naar 0,54 gegaan
    En pet 1 jan '14 moet je er idd €0,64 voor betalen.
    Dus €0,10 omhoog gegaan in 1 jaar! Nog ff inslaan voor 1 januari dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik maak graag een kansje op de waterbespaarder.

    BeantwoordenVerwijderen