donderdag 12 september 2013

Een dubbeltje

Deze week had ik geloof ik iets met dubbeltjes. Het begon dinsdag met het programma "Een dubbeltje op zijn kant". Ik heb hier vol verbazing naar zitten kijken, zij schreef er ook al over. Mensen die 55.000 euro schuld hebben en die elke maand groeit met 500 euro (na enkele besparingsmaatregelen) en dan niet naast je bedrijfje die slechts 500 euro winst maakt per maand een fulltime baan willen nemen. Deze mensen hebben 6 kinderen en het spaargeld voor deze kinderen is weer opgeslokt door de ouders. Aan het interieur en de kleding was niet te zien dat dit gezin zulke grote schulden heeft en krap bij kas zit. Er werd duidelijk op de pof geleefd. En als struisvogels staken ze de kop in het zand en weigerden een reeds gevonden fulltime baan te accepteren. Ze gaven aan diverse malen slecht advies te hebben gehad, maar daar twijfel ik aan, als ze nu dit advies negeren.

Ik mag dan wel thuisblijfmoeder zijn, maar als ik zou merken dat we in de rode cijfers dreigen te raken, zou ik gelijk gaan solliciteren. Gelukkig is het bij ons nu niet aan de orde. Ik heb altijd vooruit gekeken en wist dat ik, als er kinderen zouden komen, graag minder zou willen werken. We hebben daarvoor wat geld achter de hand gehouden. Maar we hebben zo goed om leren gaan met geld, dat we er nu niet ons spaargeld voor hoeven aan te breken en er andere dingen mee kunnen doen. Misschien hebben we voor sommige te veel op safe gespeeld, maar ik ben blij met de keuzes die ik in het verleden heb gemaakt.

En toen kwam vandaag het tweede dubbeltje voorbij. Ik had tweedehands schoentjes voor zoontje gezien op internet. Ik vroeg de mevrouw wat ze er voor wilde hebben. Ze vroeg mij een bod te doen. Dat deed ik en vervolgens kreeg ik een reactie: "Je kan niet altijd voor een dubbeltje op de eerste rang zitten". Ik vond het een rare reactie en wist gelijk dat ik bij haar niks wilde kopen. Er ontstond een soort van discussie, dat ze beledigd was door mijn bod en wat die schoentjes wel niet nieuw gekost hadden. Ben er verder maar niet meer teveel op ingegaan. Maar ja, ze vroeg zelf om een bod....en ik vond het zeker niet veel te laag, want had even gekeken wat anderen er voor vragen op mp. Toch zat het me niet lekker. Arghhh, waarom trek ik me dit soort dingen altijd zo aan.

En toch zat ik uiteindelijk voor een dubbeltje op de eerste rang. Het derde dubbeltje van deze week. Bij X.enos lagen zakken koffiepads van Douwe E. Lungo met 14 pads voor 50 cent (ik heb de cafetière weer verkocht, was toch niet mijn ding). Ik vind de cafeïnevrije Lungo erg lekker en omdat bio decaf hier niet in het dorp te krijgen is, koop ik dan meestal maar de goedkoopste. Ik had er 10 ingeslagen, kan ik zeker 2-3 maanden vooruit. Ze zaten aan datum vandaar afgeprijsd. Vandaag ging ik nog even terug, want er lag nog best veel en had bedacht toch maar wat meer in te slaan. Toen waren ze ineens 10 cent per stuk, dus heb ik er nog maar eens 10 gekocht, 7 decaf (de laatste) en 3 gewoon (die nog wel een half jaar houdbaar zijn, maar toch afgeprijsd). Dat maakte mijn dag weer een beetje goed.

13 opmerkingen:

 1. Ja typisch he, dat iemand die je niet kent, je toch zo op je hart kan trappen. Misschien omdat het zo oneerlijk / onaardig is? Ik vind het ook lastig om daar zomaar overheen te stappen. Maar.. Lekker ingeslagen! Geniet lekker van je koffietjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat gebeuren met bieden op Marktplaats en soortgelijke is zo irritant. Mensen willen zelf niet zeggen wat ze voor prijs in gedachten hebben, maar wel boos zijn als jouw bod teveel afwijkt van wat ze willen hebben. Noem dan gewoon een vraagprijs!! Argh... Ik kan me goed voorstellen dat je met deze mevrouw niet eens meer zaken wílde doen.

  Op je laatste dubbeltje ben ik jaloers. Ik las vanavond op een forum ergens dat die koffie voor 10 cent bij de Xenos gezien was op diverse plaatsen. Dus ben ik gauw nog even naar onze Xenos gegaan in de hoop nog wat te kunnen scoren. Maar helaas voor mij, geen koffie te zien hier. Het zal door andere liefhebbers al wel allemaal opgekocht zijn, de mazzelaars. Had hier graag een graantje meegepikt. Gelukkig is de voorraad hier nog niet op, en anders wordt het weer Hema koffie, die heeft volgens mij echt de meest voordelige prijs kwaliteit verhouding.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan me soms zo boos maken op marktplaats!
  Pfff, had laatst bij iemand een boek gekocht van Flow vakantie 2013, krijg ik doodleuk die van 2012 opgestuurd.
  Heb er mailtje tegen aan gegooid, van waarom verkoop jij het boek van 2013, maar krijg ik die van 2012 binnen?
  Niets meer gehoord, maar tot mijn verbazing tot het geld weer terug gestort op mijn rekening :)

  Oja, had het ook gelezen van de koffie van X.e.n.o.s, liep er langs, ook 10 cent, maar drink zelf geen koffie en we hebben geen padapparaat hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij zakendoen op marktplaats heb je soms een psychologisch harnas nodig. Andersom zijn er ook onverwacht leuke contacten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook over een Dubbeltje op zijn kant geschreven. Met verbazing heb ik gekeken. Ongelofelijk dat je zo'n aanbod kan afslaan, en ondertussen de kinderen kaal plukt. Ik hoop dat het ze uiteindelijk goed zal gaan in de toekomst, maar ik heb er een hard hoofd in.

  Die reaktie van die mevrouw slaat idd nergens op. Eerst om een bod vragen en dan zo'n antwoord geven. Dan moet je op MP gewoon een minimumprijs stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een dubbeltje op zijn kant niet gezien, ik erger me soms een beetje aan de opzet van het programma.
  Marktplaats is irritant dan mag je bieden maar dan zijn ze beledigd over je bod en dan zeggen ze onzinbiedingen worden verwijderd maar wat iemand een onzin bod vindt wordt niet gezegd grrr.
  Hoe kwamen die mensen aan zoveel schuld dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi verhaal over die drie keer een dubbeltje in je week! Ik heb de laatste aflevering niet gezien helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vind het een leuk programma om naar te kijken. Verbaas me vaak over bepaalde dingen. Moeten ze bezuinigen zeggen ze de loterij op. Waarom hebben ze dat niet eerder bedacht?
  Deze keer maakte ik me bijna kwaad. Ik voelde zo mee met John. Ik had die vent wel door het hek heen willen trekken. En als vrouw had ik dit al lang niet meer geaccepteerd. Maar tja, ik heb redelijk wat financieel inzicht en had het ook niet zover laten komen. Verbaasde me trouwens hoe zij een hyp. lening voor dat huis hebben gekregen van ongeveer 1100 euro, terwijl er 1250 binnenkwam. Wie heeft dat geregeld.

  Over MP. Als jij voor jezelf het idee hebt een goed bod neergelegd te hebben, zou ik me er niet druk over maken. Zeker als bij andere aanbieders dezelfde prijzen staan als jouw bod.
  Als verkoper wordt ik soms ook boos en krijg ik de neiging om bij biedingen via de mail alleen 'zucht' terug te sturen. Maar meestal wint mijn fatsoen het. Ter illustratie, anderen vragen 80 tot 100 euro, biedingen zijn wel iets lager, maar ik krijg mailtjes met 25 euro incl. verzendkosten (dus eigenlijk 17,50).

  De Xenos moet ik voor naar 'de stad'. Ik drink geen koffie, hier gaan er 3 pads per week door. Maar jij hebt een gelukkie. En koffie bederft toch niet zo snel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik ook wel eens met MP. Heb je er iets op staan voor een goede prijs. Zet je duidelijke in de tekst bieden vanaf die bepaalde prijs, vervolgens krijg je toch allemaal mailtjes met biedingen onder de vraagprijs. 1 keer kreeg ik een mailtje of ze het niet gratis mocht ophalen. Heb toen wel terug gemaild met hahaha.

   Verwijderen
 9. Marktplaats haalt bij sommige mensen echt het slechtste in ze naar boven... zo'n vrouw had waarschijnlijk zelf al een bedrag in haar hoofd en hoopte dat jij nog hoger zou bieden dan wat ze wilde hebben... Tsja, dat werkt niet zo in deze tijden, denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt de dubbeltjes mooi aan elkaar 'gebreid', trek je niets aan van dat stuk onfatsoen op MP en ga lekker op zoek naar andere schoentjes,
  prettig weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Rare mensen heb je soms op MP. Ik koop daar zelf niet zo vaak wat en de keren dat ik er wel kocht waren goede ervaringen. Maar met verkopen daarentegen gaat het op en neer. Mensen die een heel laag bod neerzetten, dezelfde avond nog antwoord willen en als ik dan niet geantwoord heb (zit niet elke minuut achter de computer) de volgende ochtend een nog lager bod geplaatst hebben. ?????
  Of mensen die nooit meer reageren als je op hun bod bent ingegaan. Nou ja, de wel fatsoenlijke mensen maken het vaak dubbel en dwars weer goed. Maar boos wordt ik er al lang niet meer om. Zonde van mijn energie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Grappig om te zien hoeveel mensen over Een Dubbeltje op zijn kant schrijven.
  Ik had een stuk geschreven over een aflevering van begin september.
  ik kijk ook soms met verbazing maar er zitten ook echt gezinnen tussen die de hulp goed kunnen gebruiken.
  Goed dat je dat schoentje niet heb gekocht.Zij had ook normaal kunnen reageren.

  BeantwoordenVerwijderen