donderdag 30 april 2015

Uitje met de pannenkoekenboot

Vorige week waren we 4 jaar getrouwd. Toen we trouwden spraken we af om elk jaar te gaan eten bij de locatie waar we ook ons bruiloftsfeest vierden. Het eerste jaar hebben we dat ook gedaan. Het jaar daarna leek ons dat niet zo verstandig met zoontje en gingen we ergens pannenkoeken eten. En daarna ging de zaak failliet, dus moesten we weer iets anders bedenken.

Een paar maanden geleden zag ik een leuke actie voorbijkomen bij Groupon voor de pannenkoekenboot. Een vaartochtje van 75 minuten met onbeperkt pannenkoeken eten en een ballenbak. Dat leek mij wel wat, dus ik kocht 3 kaartjes. Nadeel van dit soort acties vind ik wel de beperkte geldigheid, soms komt er ineens iets tussen en ben je genoodzaakt de kaartjes (meestal met verlies) te verkopen.

Gelukkig konden we op de allerlaatste dag dat ze geldig waren toch nog gaan. Helaas niet de allerbeste mogelijkheid, want na een dag peuterspeelzaal en logopedie was zoontje al best moe. Maar hij vond het wel héél spannend. Eerst met de bus naar de boot en toen inschepen. Toen hij zat en zijn favoriete drankje, chocolademelk, op had, liet hij wel even zijn hoofdje rusten op mijn schoot. Maar daarna ging het luik van de ballenbak open, kwam hij weer in actie en heeft hij toch een half uurtje gespeeld. Uiteindelijk at hij toch nog een pannenkoek en keek hij belangstellend naar de andere schepen die voorbij vaarden.

Het was een leuke middag. Totale kosten incl. drankjes ca. € 50,--
Voor de pannenkoeken zou ik niet meer met de boot meegaan, die vond ik niet echt lekker. Maar we hebben ons goed vermaakt en ik wil de traditie er toch wel inhouden om iets leuks te doen met onze trouwdag.
6 opmerkingen:

 1. Heb ik bij onze citytrip naar Amsterdam ook gedaan. Leuk, maar zoals je zegt, ik heb al beter pannenkoeken gehad. De buffetvorm vond mijn dochter wel leuk.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die pannenkoekenboot is ook in Rotterdam tegenover de Euromast. Leuk idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij gingen graag met de kinderen naar pannenkoekenhuis Hans en Grietje. Daar kun je in het bos een wandeling maken en er is een tuin bij met diverse speel dingen. Pannenkoeken en ijs zijn ook smakelijk. De tafels bewegen ook maar dat is wellicht nog iets te spannend voor jullie zoon. Het zit in Zeewolde wellicht helemaal uit jullie richting.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pannenkoekenhuis in Slijk-Ewijk is erg goed! Leuke foto's!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat het een geslaagd uitje was. Ik ben ook geen fan van pannenkoeken, maar sfeer doet veel natuurlijk!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Thomas is zo'n schattig jongetje.....liesbet

  BeantwoordenVerwijderen