maandag 13 april 2015

Hectische dagen

De afgelopen dagen verliepen nogal hectisch. Een naast familielid werd donderdag in het ziekenhuis opgenomen en zal daar de komende weken nog wel liggen, ivm een operatie die gedaan moet worden en herstel daarna. Dan wordt je agenda dus ineens op de kop gezet, alle afspraken, klusjes e.d. aan de kant geschoven om elke dag wel even op bezoek in het ziekenhuis te kunnen gaan.

Daarnaast hoorden we nog dat een oom, waar een paar weken geleden kanker werd ontdekt, héél snel achteruit gaat en als we hem nog in levende lijven wilden zien, we niet te lang moesten wachten. Aangezien deze oom 130km verderop woont, zijn we er zaterdag gelijk naar toe gegaan. Het was een heftig bezoekje, ondanks alle narigheid hebben we ook wat gelachen. Maar het afscheid nemen voelde heel raar, want we weten dat we hem nooit meer levend zullen zien. De volgende keer zal zijn bij de crematie. 56 jaar pas en al een paar jaar aan het kwakkelen met zijn gezondheid. Hij zei bij het afscheid dat we van het leven moeten genieten en niet te lang moeten wachten met dingen die we graag willen doen, want je weet nooit wanneer het te laat is.

Eigenlijk was het een beetje te druk in mijn hoofd het afgelopen weekend. Ik kwam niet echt aan andere dingen toe dan koken en een boodschap. Zoontje was vandaag ziek, sliep daardoor veel en had ik de tijd om wat achterstallige klusjes op te pakken. Ik ruimde de meterkast en bijkeuken op en verzamelde weer een groot aantal spullen die weg kunnen. Ik heb geen idee of ik nog op schema lig met de minimalist game. Maar er gaan dingen het huis uit, dat is het belangrijkste.

Ook kregen we de offertes binnen van de verbouwing. Allemaal eigenlijk iets boven budget wat we in gedachte hadden. Nu kunnen we het geld wel ophoesten, maar dan is wel gelijk al ons spaargeld op. Vraag is of we dat willen. Daarnaast staat er wat geld voor langere tijd vast in crowdfundingprojecten en deposito's, Even kijken hoe we dat kunnen oplossen.Ook wilden we ook gelijk graag wat andere meubels, eethoek, lampen en kast. Daar blijft nu vrijwel niks voor over. We zullen dat dus een half jaartje ofzo moeten wachten alvorens die te vervangen. Nu was er toch geen haast bij, want ik wilde kijken naar 2e hands en dan moet je maar net tegen het juiste aanlopen. Of we dit jaar dan nog op vakantie kunnen moeten we ook nog bekijken. Omdat we vorig jaar een tent hebben gekocht hoeft het niet veel te kosten. De komende maanden ga ik in ieder geval proberen extra zuinig te doen en extra geld aan de kant te zetten voor de verbouwing. Zelf zijn we niet zo handig, maar misschien kunnen we toch wat dingen zelf (of door familie) doen om zo de kosten wat te drukken. Omdat de 6% btw op arbeid per 1 juli afloopt is het niet voordelig de verbouwing uit te stellen. Sowieso moeten de offertes nog worden aangepast, omdat we wat dingen anders willen en omdat de buitenmuur van de aanbouw van onze buren op onze grond blijkt te staan. De aanpassingen zullen de prijs wel iets drukken.

Allemaal dingen die dus door mijn hoofd spoken, waarvan de verbouwing het minst belangrijk is op dit moment, maar wel gewoon doorloopt. En dan moet ik woensdag ook nog zelf een onderzoek in het ziekenhuis ondergaan, waar ik ook tegenop zie; een colonoscopie. Ik heb dit onderzoek al 2x eerder ondergaan ivm mijn ziekte van Crohn. Maar vooral de voorbereiding is niet leuk. De dag voorafgaand aan het onderzoek niks meer eten na het ontbijt en in 3 uur 3 liter van een gore oplossing drinken die je darmen spoelen. Vanavond moet ik al beginnen met een laxerend middel. En morgen is de wc mijn grootste vriend waar ik het merendeel van de dag zal doorbrengen. Voor het onderzoek zelf word je in slaap gebracht, dus daar krijg ik weinig van mee. Maar het idee dat er een cameraslag via je anus naar binnengaat, daar wil je niet te lang bij stilstaan.

Vandaag maar even wat afleiding gezocht in de tuin en wat zaadjes gepoot in mijn vierkantemetertuin en wat bakjes. Ook de moestuintjes van appie erin gezet, maar denk niet dat dat veel wordt. In de vensterbank binnen staan nu de cherrytomaatjes en heb nu ook de komkommer en courgette binnen voorgezaaid. De hele borders staan vol met zevenblad. Ik denk dat ik net doe als vorig jaar. Ik laat de natuur even zijn gang gaan, zien wat er allemaal spontaan opkomt in de borders. Van het zevenblad heb ik vorig jaar bergen pesto gemaakt, erg lekker. Dat ga ik dit jaar ook maar weer doen. Dit jaar ook geen nieuwe zaden besteld. Eerst maar eens opmaken wat ik allemaal heb.


Citroenmelisse groeit lekker door, oregano en munt.
Gezaaid: rucola en blauwe borage

Rabarber

Aardbeitjes, blauwe bessen en druiven

Van alles gezaaid; vooral sla, snijbiet, kruiden en spinazie

Zwarte bes staat volop in de knop, 
frambozen beginnen ook langzaam uit te lopen.

Courgette, komkommer en cherrytomaatjes

6 opmerkingen:

 1. Jammer dat de verbouwing duurder uit gaat pakken. Sterkte met alle zieken en het onderzoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte en heel veel succes in het ziekenhuis! Hopelijk ben je weer snel lekker thuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterkte joh, is allemaal niet zo fijn :( Denk aan je! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat is nog al wat ,dan komt alles bij elkaar he,heel veel sterkte hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tsjonge dat is allemaal niet niks. Fijn dat je o.a. wat afleiding kunt vinden in je tuin.

  Sterkte gewenst met het onderzoek.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen