dinsdag 7 april 2015

huishoudlijstje

Soms heb je van die dagen dat alles ineens lekker lijkt te gaan. Ik stond op met een stralend zonnetje en maakte gelijk maar eens een lijstje van wat ik gedaan wil hebben. Die lijstjes helpen mij goed om prioriteiten te stellen en niet te veel tijd te verdoen op het internet.

Door de Paasdagen waren er wat huishoudelijke klussen blijven liggen. Dus vandaag maar eens een extra was gedraaid, de vaatwasser uitgeruimd, de vuilnisbakken geleegd en een brood gebakken. Ondertussen ruimde ik nog een sokken- en ondergoedla uit om aan mijn 7 items van de minimalist game te komen. Eindelijk eens die onderbroeken weggedaan die nu echt te groot zijn geworden en die ik tijdens het sporten steeds moet ophijsen. En ook de sokken die ik alleen in noodgevallen aantrek, omdat ze niet lekker zitten gingen in de zak. Bij 7 ben ik gestopt met tellen, maar er ging best wat weg. Echt minimalistisch is de la nog niet, maar het ziet er in ieder geval weer wat opgeruimder uit.

Zoontje werkte ook lekker mee door heerlijk op te gaan in zijn spel met de treintjes. Ik moest even een baan bouwen die vervolgens weer gesloopt werd door de bulldozer en de hijskraan. Waar doe ik het voor, denk ik soms, maar blijkbaar hoort dit bij zijn spel. Daarna kon ik weer ongestoord verder gaan met mijn klusjes.

voor

na

En nu is het 12.40, is het brood over 5 minuutjes klaar. Is mijn lijstje afgewerkt en gaan we na de lunch maar eens een fietstochtje maken. Kunnen we gelijk langs de kleding- glas en blikbak rijden, is dat ook weer opgeruimd. En misschien stoppen we daarna nog wel wat zaadjes in de grond.

6 opmerkingen:

 1. Oh, wat klinkt dat heerlijk opgeruimd! En vooral je laatste zin klinkt heerlijk. Is het laatste op mijn lijstje van vandaag (naast het even ontspannen breien dan) ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. P.S. Good Old Household mag je uit je leeslijst verwijderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier eveneens in een lijstjesmoment, de zomerkledij heeft opnieuw een plekje in de kast LoL
  Wat zonlicht en de kriebels komen al naar boven. Maar nu heb ik de tijd om de plooien weg te strijken.
  Veel plezier met het zaaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik kan geen gang krijgen vandaag,vooral niet na zo,n lang weekend,maar heerlijk jh dat jij zo goed bezig bent.

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk! Vandaag hier een superrommelige dag, morgen ook weer aan de huishoudslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk als je kind zo lekker zit te spelen! Je lade ziet er een stuk netter uit nu. Bij ons was het huishouden ook wat versloft door het Paasweekend.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen