zondag 26 april 2015

Dagje Groningen

Al lange tijd stond een dagje Groningen op mijn "to do lijstje". 2 jaar geleden heb ik in twee crowdfundingprojecten geïnvesteerd, waarvan ik nog een waardebon had liggen die beide in Groningen waren te besteden.

Een tijdje geleden vroeg ik een vriendin al of ze zin had om een dagje mee te gaan naar Groningen. We kochten een NS dagkaart bij de appie voor € 17,--. Helaas was er iedere keer iets waardoor ons dagje niet door kon gaan. Dan was het weer héél slecht weer, waren er spoorwerkzaamheden of familieomstandigheden en werd het dagje weer uitgesteld. Maar gisteren was het dan eindelijk zover. De dagkaart was al bijna verlopen, dus de niet zo goed weervoorspellingen namen we dit keer maar voor lief. Met paraplu en een hele lading cadeaubonnen die ik uit mijn leuke dingen doosje had gevist gingen we op stap.

Toevallig hadden we de dag ervoor gezien dat de VVV Groningen 125 jaar bestaat en daarom waren er net die dag leuke acties. Zo melden we ons aan voor de gratis stadswandeling en beklommen we de Martinitoren voor slechts 125cent. Misschien had het dus zo moeten zijn dat we pas deze dag gingen.

De treinreis van ruim 2 uur vloog voorbij en bij aankomst in Groningen liepen we gelijk tegen het eerste crowdfundingprojectje aan: Toet het toetjesparadijs. Leuk om nu eens in het echt te zien waar mijn centjes zijn uitgeleend. Met een tegoedbon voor 5 taartjes of toetjes lieten we ons verrassen met een selectie uit het assortiment gluten- en of suikervrije taartjes. Met zijn tweeën aten we er 3 op en de andere 2 gingen mee naar huis. Wat een ontzettend leuk tentje, met een gepassioneerde eigenaresse en waar je op je gemak ook een boekje kan lezen, of kan ruilen in de ruilbieb of een spelletje kan spelen.Daarna volgde de stadswandeling en werden we 1,5 uur lang meegenomen langs de bezienswaardigheden van de Groningse binnenstad en werden er leuke wetenswaardigheden verteld. Aan het eind hadden we nog net de tijd om de Martinitoren te beklimmen en nog even over de markt te lopen. Wat een leuke markt met een groot biologisch assortiment en kruidenkraam.
Vervolgens was het tijd om de tweede crowdfundingbon te besteden en gingen we eten bij Cantina Mexicana. Omdat ik had geïnvesteerd in de feestzaal "Lola" van deze eigenaar hadden ik als bedankje een dinerbon gekregen. We hebben heerlijk gegeten en gewoon lekker besteld waar we zin in hadden. Uiteindelijk leek het wel of we aan het rekenen waren geweest, want we hoefden slechts € 2,50 bij te leggen.

Als laatst namen we nog even een kijkje bij Lola. Ik zag nu in het echt de mooie beschilderde plafonds met ornamenten die mij over de streep trokken om in dit project te investeren.

Al met al was het een bijna gratis dagje Groningen en hebben we lang niet alles kunnen doen wat we wilden. Wat is Groningen een leuke stad, zeker de moeite waard om nog eens een dagje heen te gaan!

5 opmerkingen:

 1. Mijn jongste dochter woont, studeert en werkt in Grningen dus ik kom er regelmatig! Heerlijke stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldige stad, Groningen. En ook wij zijn fan van Toet met al die overheerlijke, vaak glutenvrije, taartjes. En eigenlijk ben je er zo, zeker als je net de trein gaat. Leuk dat je er zo van genoten hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zo.n dagje met je vriendin op stap, en dan met de trein is ook altijd leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je zo enthousiast bent over Groningen. Ik woon op 15 minuten afstand en wil nog wel eens vergeten wat er allemaal te doen is. Grappig de actie van 125 cent voor het beklimmen van de Martinitoren. Dochter en man hebben het nog nooit gedaan. Actiepuntje voor in de meivakantie.
  Via welk crowdfundplatform heb je bij Toet en de Mexicaan geinvesteerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zo'n dagje uit. Ik ben in geen jaren niet meer in Groningen geweest, maar nu krijg ik er zin in!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen