zaterdag 25 oktober 2014

Vakantievoorbereidingen

Begin november gaan we er nog even lekker een weekje tussenuit. Van de zomer zijn we niet op vakantie geweest, nou ja twee keer een weekendje weg. In mei hebben we nog een weekje Duitsland gehad, maar er was nu wel weer behoefte aan een kleine vakantie.

Vakantie staat hier hoog op het prioriteitenlijstje. Die verre reizen van voordat zoontje er was, laten we nu even voor wat het is. Maar even lekker met z'n drieën weg is wel erg fijn. Eerder kon ik me niet voorstellen dat er van die mensen zijn die jaar in jaar uit naar dezelfde bestemming gaan en dan niet alleen het land, nee ook de camping. Nu moet ik toegeven dat we al voor de 3e keer naar dit park gaan waar we nu een huisje geboekt hebben. Het beviel ons goed, veel te doen voor zoontje, leuk huisje, lekker rustig en ze hebben vaak van die goede aanbiedingen.

Vorige keren was ik er met mijn zus en nichtje geweest en zijn we vooral op het park gebleven, omdat de kindjes ook overdag nog veel sliepen. Nu gaan we met ons gezinnetje en willen we ook wat meer van de omgeving gaan bekijken. Ik heb al een hele lijst gemaakt van brouwerijen (voor manlief) en kringloop- en natuurwinkels (voor mij) om te gaan bezoeken. Ik vind het heerlijk ontspannend om bij kringloopwinkels rond te neuzen. Natuurlijk gaan we ook nog wel lekker zwemmen op het park, wandelen door de bossen, spelen in de (binnen)speeltuintjes en ik heb voor mezelf ook nog het welnessarrangement er bij geboekt, zodat ik ook nog een paar avondjes even lekker kan ontspannen in de sauna. Manlief houdt daar toch niet van, dus die kan dan mooi bij zoontje in het huisje blijven met een goed boek of kijken naar een film die niet mijn interesse heeft. Met het welnessarrangement zou ik ook nog gebruik mogen maken van de fitness. Of ik dat ga doen weet ik niet, misschien is het best lekker om nog even te sporten alvorens de sauna in te duiken. Of 's ochtends even een half uurtje te gaan. Ik neem de spullen in ieder geval mee, dan zien we wel.

Ik maak altijd wel een inpaklijstje voor de vakantie, waar ik dan al een paar weken voordat we vertrekken mee begin. Als er dan nog dingen gewassen, gekocht of opgezocht moeten worden heb ik daar nog genoeg tijd voor. Voor mij werkt die structuur, zodat ik geen vakantiestress krijg. Ik pak de avond voor vertrek vaak al het meeste op mijn gemakje in. Dan 's ochtends nog de laatste dingen en dan kunnen we lekker op tijd vertrekken. Nu gaan we 's middags weg, want we blijven in Nederland en manlief moet 's ochtends nog werken en zoontje naar de peuterspeelzaal. Nog meer tijd om lekker relaxt in te pakken dus.

Dit keer heb ik ook een soort van weekmenuutje gemaakt. Ik heb geen zin om uren in de keuken te staan en wil toch zoveel mogelijk gezond eten. Zo kan ik gelijk zien welke voedingsmiddelen ik beter van huis mee kan nemen, scheelt misschien ook weer wat geld. En ik heb ook geen zin om steeds naar een supermarkt te moeten als we op vakantie zijn, dus kan ik vooraf bij de biobezorger fijn al het meeste bestellen en dan in de auto laden. Alleen even rekening mee houden dat we ook weer niet oneindig plek hebben in de auto. Maar veel zooi hoeft dit keer al niet meer mee nu zoontje ouder wordt.

Als ik dit zo opschrijf klinkt het allemaal wel héél gestructureerd en eigenlijk is het dat ook wel. Ik kan soms best een warhoofd zijn en door drukte en haast vergeet ik dan van alles. Ik kan maar beter alles plannen dan blijft het tenminste rustig in mijn hoofd en ga ik niet de hele reis bedenken wat ik vergeten zou kunnen zijn en kan ik ontspannen aan de vakantie beginnen.

Het enige waar ik me nu een beetje zorgen over maak is onze kat. Hij heeft nierfalen en toen ik boekte leek het weer beter met hem te gaan. Inmiddels gaat het weer slechter, maar meer dan een beetje oplappen kan de dierenarts niet doen. Misschien heeft hij nog een jaartje met een beetje geluk. Het speciale voer blieft meneer niet meer, dus nu toch weer ander voer gekocht wat zijn gezondheid niet ten goede komt, maar hij was al zo vermagerd. Gelukkig hebben we een goede verzorgers voor hem en als ons hele huis naar kattenpis stinkt als we terugkomen, moeten we maar even voor lief nemen. Hij plast nu overal in huis en met tapijt is dat verre van fijn. Ik heb nu een tijdelijke oplossing van een zeiltje met een oude handdoek erop op een vaste pisplek. Daar plast hij nu steeds en ik dan maar steeds verschonen en weer wassen. Dus voor de verzorgers ook maar even een berg oude doeken neerleggen en wat instructies geven en hopen dat hij ons niet te veel mist. Een oplossing zou zijn het beestje opsluiten in de gang met zeil, maar dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen....dan nog liever binnenkort het tapijt vervangen zodra niemand hier meer binnen wil komen.


9 opmerkingen:

 1. Heel veel plezier op vakantie . Wat een leuke huisjes! Mag ik vragen welk park dat is? Misschien wel leuk om met ons gezinnetje ook een keer te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is bij Beerze Bulten in Overijssel. Het is een grote familiecamping, maar ze hebben ook huisje. Buiten het hoogseizoen (zonder kampeerders) heerlijk rustig ;-)

   Verwijderen
  2. Dat komt mij heel bekend voor de camping. Hebben wij vroeger mss ook wel gestaan toen ik nog thuis woonde. En een prachtige omgeving. Zal het in mijn lijstje zetten voor wie weet ooit...

   groetjes
   Janneke

   Verwijderen
 2. Oh lekker eventjes weg. De huisjes zien er heel erg leuk uit. Ik ben ook wel benieuwd waar dit is.
  Wat vervelend van de kat, en extra werk maar dat neem je maar voor lief.
  Heel veel plezier op vakantie

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geniet er van .Pracgtige omgeving.

  Siny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja katje gewoon geven wat hij lekker vindt. Liefs alleen natvoer met extra water erbij. Ik deed het bij mijn (nier)kat altijd even in de blender zodat het een soort dikke soep wordt. Brokken zijn niet goed voor een kat die veel vocht binnen moet krijgen zoals bij een nierkat het geval is. Hoe meer vocht, hoe beter ze zich voelen.

  Veel plezier op vakantie. 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O nog even, als hij overal plast, is hij dan gecontroleerd op blaasgruis of blaasontsteking? Kan ook een reden van op gekke plaatsen plassen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heerlijke vakantie toegewenst,wat een leuke huisjes,lekker genieten dus,en wat sneu voor je kat,en wat naar als die dan overal plast,dat stinkt zo verschrikkelijk ,nou ja alle reden om nieuwe vloerbedekking uit te mogen zoeken

  BeantwoordenVerwijderen