zondag 12 oktober 2014

Van lang naar kort

Ik moest even zoeken hoe lang het geleden was, maar op 16 februari 2013 beloofde ik de Verdubbeldame om mijn haar te doneren aan stichting Haarwensen. Hier schreef ik er al eens over.

Het duurde ruim 1,5 jaar voor mijn haar lang genoeg was, maar vorige week was het zoveren ging eraf. Nu heb ik een vriendin die een knipcursus heeft gevolgd en mijn gezin regelmatig knipt. Ik nodigde haar uit om zoontje te knippen en bij mij (en mijn zus die ook mee had gespaard) onze staart af te knippen.

Wij vonden het spannend, maar zij misschien nog wel spannender. Ze knipt nog niet zo lang en dit had ze nog nooit gedaan. Het haar moest minimaal 25cm lang zijn om te kunnen doneren en volgens mij heeft ze het wel 5x opgemeten voor de schaar erin ging. Daarna knipte ze er nog een modelletje in.

De volgende dag gingen er twee mooie vlechten in een doosje op de post. Ik hoop dat ze er een mooie pruik van gaan  maken en er iemand blij mee kunnen maken.

Ik ben wel blij met mijn korte koppie. Vorig jaar dacht ik: "dat doe ik wel even" Maar het viel toch best tegen om mijn haar zo lang te krijgen. Er zaten nog laagjes in, dus het duurde wel even voordat ook die lang genoeg waren. De laatste maanden had ik echt wel genoeg van mijn haar, maar nu ben ik blij dat het eraf is en ook blij met mijn nieuwe look!


6 opmerkingen:

 1. Super joh!! Ik heb daar ook wel eens aan gedacht maar mijn haar wordt echt zó dun als het langer wordt :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn haar begint al heel dun te worden eens het tot op mijn schouders komt dus ik zal nooit in aanmerking komen om mijn haar te doneren.

   Verwijderen
 2. Hier spaar ik nog even verder. Komende zomer mag het er af. Ik vind het nu best fijn als het kouder wordt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig je haar en je initiatief! En ook geweldig dat je weer terug bent!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bezig! Ik doneerde in het voorjaar mijn vlecht. Kleine moeite, groot plezier. Fijn dat je weer schrijft!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het nieuwe kapsel staat in elk geval leuk. En goed dat je eraan denkt om hen te doneren.

  BeantwoordenVerwijderen