maandag 13 oktober 2014

Op weg naar een gezonde leefstijl en bijbehorend gewicht

Wat leuk dat ik zoveel positieve reacties kreeg over het aantal kilo's dat ik ben afgevallen. Stiekem ben ik nog meer afgevallen, die 6 kilo waren alleen van de 2,5 maand dat ik niet had geblogd.

Eigenlijk is na de geboorte van zoontje, in december 3 jaar geleden, bij mij wel de knop omgegaan met betrekken tot leefstijl Ik heb tijdens de zwangerschap HELLP gehad, waardoor de zwagerschap bij 31 weken al beëindigd moest worden. Uit het vasculair onderzoek dat ik kreeg 6 maanden na de bevalling, kwamen 2 belangrijke adviezen om de herhalingskans op HELLP bij een volgende zwangerschap zo klein mogelijk te maken.

1. gewichtsafname, streven gezond BMI
2. een goede conditie

Ik ben sinds mijn puberteit altijd wel wat kilootjes te zwaar geweest en heb diverse diëten gevolgd, maar nooit zonder blijvend resultaat. Tijdens mijn zwangerschap ben ik ook nog ruim 10 kilo aangekomen. Vooral omdat sporten niet meer ging en ik te vermoeid was naast mijn werk om goed voor mezelf te zorgen.

Na de geboorte wist ik 1 ding zeker, die knop moet om. Nu ging dat het eerste jaar na de bevalling erg moeilijk, omdat het nogal een stressvol jaar was door de gezondheid van zoontje. Maar daarna gingen de zwangerschapskilo's er vrij makkelijk af. En gelukkig ging het daarna ook goed, ik stond een tijdje stil, het ging niet snel, maar inmiddels is er 23 kilo af en ik wil er nog minstens 11 af hebben om een gezond gewicht te hebben.

Ik begon ermee alle pakjes en zakjes de deur uit te doen en ging vaker biologisch eten kopen. Iedere keer zette ik een klein stapje extra en inmiddels eet ik ook suikerarm, koolhydraatarm en eet als basis vooral fruit en groente.

In juni ben ik er bij gaan sporten en een maandje later heb ik een Orthomoleculair therapeut ingeschakeld om mij verder te ondersteunen met de laatste kilo's. Dit laatste ook omdat ik van februari tot juni in gewicht heb stilgestaan.

Het is allemaal niet goedkoop en past daarom ook niet zo op dit consuminderblog. Maar hé ik pas de spijkerbroeken weer van 8 jaar geleden, dus dat is besparing toch? En ik hoop zo ook onze ziektekosten in de toekomst lager te kunnen houden. Door gezonder te gaan eten heb ik al met mijn medicijnen kunnen stoppen. Dus dat eigen risico hoop ik dit jaar ook lekker in eigen zak te kunnen houden :-)

De afgelopen maanden heb ik ook veel tijd besteed aan het uitproberen van receptjes. En ik heb zeker lekkere gezonde receptjes gevonden die hier nu regelmatig op het menu staan. En kijk eens wie er lekker meesmikkelt van mijn baksels


9 opmerkingen:

 1. Fijn dat je er weer bent. Ik lees je al vanaf het begin en ik miste je. Maar wat ontzettend goed om al zoveel af te valle. Dat is nou echt een waardevolle investering in de toekomst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen dat je al meeleest vanaf het begin!

   Verwijderen
 2. Wow! Wat goed zeg! En je blog heet toch nietdromenmaardoen? En je doet toch iets? met je wensen/dromen :) Dus past prima hoor! Een goede gezondheid gaat boven alles!
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt helemaal gelijk! Gezondheid heeft hier nu echt wel prioriteit 1 gekregen!

   Verwijderen
 3. Je zoontje.... je hebt heel hard aan hem getrokken ofzo? Wat is ie groot geworden!
  En joh als je straks op je 40e diabetes zou hebben en allerlei nare ziektes en lekker tot je 80e ziekenhuis in en uit zou lopen (en rijden, uiteindelijk) dan was je veel duurder. Dus het is je vergeven hoor ;) Fijn dat het zo goed gaat, super knap!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je veel kilo's afgevallen zeg! Supergoed. Knap dat je de knap zo hebt kunnen omzetten bij jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap hoor, ik neem mijn petje voor je af. Na de geboorte van de derde (hopelijk heel snel nu) ga ik ook voor het verlies van mijn overtollige gewicht. Ik kom tijdens de zwangerschappen weinig aan ( 4, 5 en nu 6 kilo). Maar heb ook sinds de puberteit de nodige extra kilootjes....nu moeten ze weg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super! en ook blij dat je terug bent!
  Hier zou ook dringend die knop om moeten....
  Bij mij is het de menopauze waardoor extra kilootjes blijven hangen. Enkele jaren geleden gingen er meer dan 10 kg af en toen voelde ik me veel beter....
  Dringend tijd om die knop weer om te draaien dus!
  liefs en fijne dag nog

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Investeren in je eigen gezondheid is nooit te duur! Super gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen