donderdag 23 oktober 2014

Extra inkomsten - Onderzoeksprogramma's

Hoewel ik thuisblijfmoeder ben, weet ik hier en daar toch nog wat bij te verdienen. Die bijverdiensten worden niet altijd in het kasboek genoteerd, als het contant is verdwijnt het gewoon in de portemonnee of ons "leuke-dingen-potje". Soms zijn het ook bijverdiensten in cadeaubonnen of artikelen. Vandaag zet ik maar eens op een rijtje waar ik allemaal aan mee doe en wat ik er mee verdien. De meeste zullen onderstaande mogelijkheden wel kennen, maar misschien zit er toch nog iets nieuws bij? Vandaag besteed ik aandacht aan de onderzoeksprogramma's. Morgen een blogje over de e-mailprogramma's, kortingsprogramma's en testpanels .

Onderzoeksprogramma's

TNS-Nipo
Ik ben al behoorlijk lang respondent bij TNS-Nipo. Ik vul online enquêtes in, soms krijg ik een telefonische enquête en heel af en toe doe je een onderzoekje thuis. Laatst deed ik bijvoorbeeld mee aan een voedingsonderzoek van het RIVM. Ik moest een dag duplicaatvoeding van zoontje verzamelen in een speciale koelbox. Vergoeding 40 euro (in bonnen) + 10 euro onkostenvergoeding.
De punten die je spaart, kan je laten uitbetalen bij 66 punten in een cadeaubon twv 10 euro voor Bol of Blokker. Maar je kan ook kiezen voor airmiles of goede doelen. Het sparen gaat best snel, ik heb denk ik wel 3-4 bonnen per jaar door alleen al de online enquêtes.

Op dit moment zijn ze op zoek naar:
 • mensen die werken in de Sociale Werkvoorziening (WSW)
 • mensen met een Bijstanduitkering (WWB)
 • mensen met een Wajong uitkering
Kon op de website niet vinden hoe je je kan aanmelden, maar behoor je tot bovenstaande groepen, dan mag je mij evt. mailen. Ik krijg er niks extra's voor maar kan je gegevens dan doorgeven.


Waardevolle Mening
Door online enquêtes in te vullen kan je geld verdienen dat per € 10,-- wordt uitgekeerd in een cadeaubon. Je kan zelf kiezen of je een bon wilt van Bol, VVV of Entertainmentbon. Je krijgt wekelijks wel een mailtje met een enquête, die variëren in inkomsten van € 0,25 - € 2,--. Meestal klik ik de onderzoekjes weg die langer dan 15 minuten duren, dus het sparen gaat niet heel erg hard. Heb al 1x een Bol-bon mogen ontvangen van € 10,-- en zit nu weer op ruim € 5,-- spaarsaldo. Als ik actiever hierin zou zijn, zou ik denk ik wel het 3 dubbele kunnen sparen.


Flycatcher
Van Flycatcher krijg ik maar af en toe een mailtje, maar dat kan ook zijn omdat ik de laatste tijd bijna niet mee heb gedaan.
Bij € 10,-- saldo kan je laten uitkeren voor een bon van Bol, VVV, Wehkamp, Kijkshop of Nationale Tijdschriftenbon.Ik heb nu in totaal € 7,70 gespaard, dus ben bijna bij mijn eerste uitkering.


Online Interview
Hier spaar je viewpoints door het invullen van enquêtes, ik krijg wekelijks wel een uitnodiging. Deze viewpoints kan je weer omzetten in credits die in hun eigen webshop te besteden is. Nadeel vind ik wel dat je ook voor de verzendkosten moet betalen of hiervoor ook viewpoints moet inwisselen. Ik doe nu een jaartje mee en spaar voor een leuke grote duploset om die kado te geven aan zoontje voor zijn verjaardag. Maar denk dat ik nog even door spaar voor Lego voor volgend jaar. Het sparen gaat best snel als je consequent meedoet aan de onderzoeken. Ik doe zo nu en dan mee, dan heb ik ongeveer 1 leuk cadeautje per jaar. De onderzoeken zijn wel vaak kort, dat is dan wel weer fijn.

Als je het leuk vindt om mee te doen aan Online Interview, zou ik het aardig vinden als je mij een mailtje met je naam en e-mailadres wilt sturen. Dan kan ik je uitnodigingen hiervoor. Zodra je 3 maanden lid bent krijg ik dan weer extra viewpoints.


OpinionBar
Via dit onlineprogramma krijg je ook regelmatig e-mails met uitnodigingen voor enquêtes. Je spaart geld en zodra je saldo minimaal € 10,-- is, kan je het laten uitbetalen. Ik heb in totaal al € 52,56 hiermee verdiend. Ik denk dat ik ongeveer € 10,-- per jaar hiermee verdien, maar ben echt super inactief met dit programma, omdat ik de enquêtes vaak te lang vind. Het meeste laat ik dus aan me voorbij gaan. Als je actiever bent, denk ik dat je zeker €40,-- per jaar zou kunnen verdienen door aan alles mee te doen. Mocht je lid willen worden van OpinionBar, dan zou ik het leuk vinden als je mij een emailtje met je naam en emailadres zou willen sturen. Dan stuur ik je een uitnodiging en maak ik kans op een mini-laptop


GFK
Via GFK doe ik mee aan diverse onderzoeken. Zo doe ik mee aan het "boodschappen scannen" wat inhoudt dat je al je boodschappen scant en gegevens hiervoor invoert. Het kost me denk ik 2x15 min. per week. Daarnaast doen we mee aan het televisieonderzoek, je krijgt dan een speciaal kastje en vinkt jezelf aan als je tv-kijkt. Ook wordt mijn internetgebruik gemonitord door een speciaal programmaatje op mijn laptop. En soms krijg ik een uitnodiging voor een enquête. Het klinkt allemaal als heel veel werk, maar in de praktijk valt dat enorm mee. Het zijn handelingen die een gewoonte worden.

Als beloning krijg je punten waarmee je vervolgens iets kan kiezen uit de geschenkencatalogus. In die catalogus staat ook de keuze voor VVV-bon, dat is eigenlijk altijd mijn vaste keuze. Ik verdien 2-3 cadeaubonnen van € 25,-- per jaar. Daarnaast krijg ik onkostenvergoeding van het stroomgebruik van de apparaten.
Wil je meedoen met het GFK? Stuur me dan een mailtje, dan kan ik je uitnodigen, volgens mij krijg ik daar niks extra's voor. Misschien kan je je ook wel gewoon aanmelden op de site.


Zoals je ziet doe ik aan behoorlijk wat dingen mee, het ene actiever als het andere. Het is maar net wanneer ik zin heb. In totaal levert het me toch een leuke extra verdienste op per jaar. Ik denk zo'n € 100,-- tot € 150,-- per jaar. Als ik echt met allemaal héél actief zou zijn zou dit zeker het dubbele of misschien wel 3 dubbele zijn.

Doe jij ook mee aan (online) onderzoeken? Zijn er nog programma's die ik niet heb genoemd waar je aan meedoet?

10 opmerkingen:

 1. Ik heb het heel kort gedaan maar vond het niets. Voor mij persoonlijk vond ik het vervelend dat ik juist minder wilde uitgeven en dan wel continu mails ging invullen over koopgedrag e.d.. Ook vond ik het vervelend omdat ik het gevoel had dat ik zo mijn privacy kwijtraakte. Maar goed. zo heb ik ook uit principe geen bonuskaart van de AH en loop zo korting mis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom dan geen anonieme bonuskaart? Ik neem aan dat je dus altijd met contant geld betaalt, want anders kunnen ze a.h.v. je bankgegevens je koopgedrag bepalen.

   Verwijderen
 2. Ik doe mee aan GFK, krijg er toch regelmatig een bol.com bon voor die ik weer kan gebruiken voor een kookboek of iets anders

  @Martine: Waarom idd geen bonuskaart? gewoon een anonieme nemen en dan is er niks aan de hand

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb meerdere anonieme bonuskaarten en wissel regelmatig. Ook met vrienden die ook anonieme hebben en aan de andere kant van het landd wonen. Wij verhuizen zo elke 3 maanden at random.

   Verwijderen
 3. Ik doe nergens aan mee, ik heb alleen advertenties op mijn weblog daar verdien ik wat mee, en ik heb mij nu opgegeven voor het partnerprogramma van bol.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik scan ook mijn boodschappen.
  Eerst dacht ik dat er best veel tijd in ging zitten maar dit valt reuze mee.
  je wordt er steeds handiger in ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe Euroclick en GFK, de laatste vind ik het beste en verdien ik ook het beste mee, geen idee hoeveel precies maar vind dat prima. Bij Euroclick is een groot nadeel van de enquetes dat je eerst al veel antwoorden hebt gegeven en dan niet in aanmerking komt voor dat onderzoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vul wel enquetes in via MM en Euroclix, maar wist niet of bv. Waardevolle mening te vertrouwen was. Nu ik lees dat jij daar ook aan mee doet, denk ik dat ik me daar ook maar eens voor aan ga melden. Het tikt iig sneller aan dan alleen maar klikken bij de klikprogramma's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze gemeente verstuurde altijd enquetes via Flycatcher maar daar heb ik ook al heel lang geen uitnodiging meer voor gehad. Dat ligt dus niet aan jou.

   Verwijderen
 7. Testpannel en buzzer vind ik ook erg fijn om te doen. Daarvoor mag je producten testen of weggeven, dit jaar heb ik al huidolie, dagcreme en maandverband mogen testen/ uitdelen. Bij testpanel krijg je vervolgens punten bij voordeelsparen, waarmee je gratis een digitaal tijdschrift kunt krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen