vrijdag 24 oktober 2014

Extra inkomsten: e-mailprogramma's, kortingsprogramma's en testpanels

Naast de onderzoeksprogramma's, waar ik gisteren over schreef, doe ik ook mee aan een aantal andere programma's om een klein beetje bij te verdienen. Hieronder een opsomming van waar ik zoal aan mee doe en wat ik er mee verdien.


Emailprogramma's
Bij emailprogramma's verdien je geld door het ontvangen en klikken op emailtjes. Ik gebruik hiervoor een speciaal emailadres en ga elke dag even 5 minuutjes klikken om zo wat centjes bij elkaar te sprokkelen. Soms kan je meer verdienen door mee te doen aan een enquete of producten te kopen. Pas dus op dat je niet voor de verleidingen valt om producten te kopen, want dan kost het je meer dan het je oplevert!

Euroclix
Euroclix vind ik het beste e-mailprogramma, ik doe hier denk ik al een jaar of 8 aan mee met tussenpozen. Soms heb ik even geen zin om te klikken op de mails en sla ik gewoon een paar maanden over. Daardoor gaat het sparen niet heel erg hard. Per email krijg je een aantal clix en die clix kan je vanaf minimaal 1000 stuks weer inleveren voor geld.

Je kan ook meedoen aan LuckyClix, eigenlijk niet meer dan een fruitautomaat. Je wisselt een aantal clix in om mee te doen en maakt dan kan op grote hoeveelheden clix. Toevallig deed ik dit een paar maanden geleden toen ik wilde stoppen met Euroclix en hiermee mijn clix wilde opmaken om vervolgens mijn account te verwijderen. Nou, toen had ik zo maar ineens 5000 clix gewonnen en kon ik gelijk € 70,-- laten uitbetalen. Ik ben daarna toch maar lid gebleven.....

Surfrace
Bij surfrace spaar je waves die je kan inwisselen voor geld of bonnen. Het sparen gaat iets minder snel dan bij Euroclix, maar je krijgt dan ook minder mailtjes. Verder werkt het eigenlijk hetzelfde als Euroclix

Qassa
Bij Qassa, voorheen Moneymiljonair, spaar je qoins door het lezen van emails en meedoen aan onderzoekjes. Het sparen gaat ongeveer even snel als bij Euroclix. Vorig jaar heb ik hier € 12,50 mee verdient en dan ben ik niet erg actief geweest in het invullen van onderzoeken. Ook heb ik een paar maanden helemaal niet geklikt. Dus meer verdienen in een jaar is zeker mogelijk!


Kortingsprogramma's

Shopkorting
Als je iets online wil kopen  en de webwinkel aangesloten is bij Shopkorting kan je wat euro's korting krijgen. Je moet dan wel een account bij Shopkorting hebben, inloggen op de site en via de site naar de webwinkel gaan en je bestelling doen. De korting die je krijgt varieert per webshop. Ik gebruik het vooral voor bestellingen die ik doe bij De Tuinen, De Weegschaal, Bol.com, Groupon, Zooplus, Hema, Wehkamp en Greetz. Ik heb nu in totaal sinds 2009 dat ik mee doe € 120,-- aan korting ontvangen, een mooie 20 euro per jaar. En ik moet eerlijk zeggen dat ik ook regelmatig vergeet een online aankoop via shopkorting te doen. Je krijgt de korting pas achteraf uitgekeerd via Shopkorting en dan moet de korting in totaal minimaal € 10,-- zijn. Soms moet je dus even sparen totdat je kan laten uitbetalen.


Testpanels
In het verleden was ik erg actief bij onderstaande testpanels. Je krijgt gratis producten thuisgestuurd om te testen en je mening te geven. Nu doe ik alleen nog maar mee aan de testen van producten die ik echt interessant vind en dat zijn er niet meer zo veel.

Testpanel
Via het testpanel kan je producten testen, meedoen aan winacties en enquĂȘtes invullen voor voordeelspaarpunten waarmee je dan weer producten (met korting) kan kopen. Afgelopen jaar heb ik repen van Zonnatura getest en zoutjes. Ik ben nog niet zo lang lid, dus kan nog niet echt een duidelijk oordeel geven wat ik van Testpanel vind.

Buzzer
Via Buzzer heb ik in het verleden regelmatig gratis producten getest. Het laatste jaar heb ik slechts 2x een uitnodiging ontvangen en beide producten hadden niet mijn interesse.

The Insiders
Het afgelopen jaar heb ik 1x meegedaan aan een campagne over bier. Dit was eigenlijk meer voor manlief en zijn bierhobby.

Zoals je ziet doe ik aan behoorlijk wat dingen mee, de ene keer actiever dan de andere keer. Toch zijn het dingen die best wat binnen brengen en soms ook best leuk zijn. Ik kan het lekker vanuit huis doen en het is een leuk extraatje. Soms heb ik er helemaal genoeg van en stop ik een paar maandjes en daarna pak ik het gewoon weer op.

Doen jullie ook mee aan bovenstaande programma's? En wat zijn jouw ervaringen?

3 opmerkingen:

  1. geld verdienen is altijd leuk, maar je moet je wel altijd afvragen of het wel de moeite waard is. Ik vraag me af: hoeveel geld verdien je in totaal hiermee, en hoeveel tijd ben je hiermee kwijt? En de volgende vragen zijn dan: is het je dit waard, en zijn er geen simpelere manieren om dit geld te besparen/verdienen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben lid van Moneymiljonair. En daar ben ik tevreden over. Daarnaast verdien ik met mijn blog. Bijvoorbeeld d.m.v. Google Adsense.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik klik bij Qassa en bij Euroclix, maar eigenlijk is het alleen maar interessant door de enquetes en omdat ik af en toe wat bestel bij Bol of een andere webwinkel via deze sites. De andere klikprogramma's heb ik gestopt, dat duurt zo ongelooflijk lang, dat vond ik mijn tijd niet waard.

    BeantwoordenVerwijderen