dinsdag 14 oktober 2014

Mijn nieuwe liefde....

Al een tijdje was ik op zoek naar een goede keukenmachine. Van mijn oude keukenmachine was het mes aan vervanging toe, en eigenlijk was deze ook niet krachtig genoeg voor alles wat ik er me wilde. Het liefste wilde ik een machine die ook deeg zou kunnen kneden. Mijn broodbakmachine gebruikte ik alleen nog voor kneden want bakken kon hij al enige tijd niet meer, maar hij neemt wel veel ruimte in beslag.

Na lang zoeken vond ik de Magimix premium xl die zowel kan snijden, mixen als kneden. Maar daarnaast ook nog zo'n beetje alles kan wat ik me maar zou kunnen wensen: lekkere smoothies maken, sinaasappels persen, sapcentrifugeren, raspen, eiwitkloppen en puree maken. Na het lezen van een aantal reviews werd ik alleen maar enthousiaster. En niet veel later stond het ding dan ook op mijn aanrecht te pronken.

plaatje van het www
Zoals ik al las op internet, heb je inderdaad een extra keukenkastje nodig voor alle accessoires. Maar gelukkig is er bovenop mijn keukenkast nog genoeg plek voor die dingen die ik bijna nooit gebruik. En mijn oude keukenmachine en broodbakmachine konden de deur uit, dus er was ook weer wat plek in de keukenkastjes gekomen.

Ik heb hem nog bijna elke dag gebruikt. Ik heb al veel van de functies geprobeerd en ben er echt blij mee. Mijn huidige leefstijl zorgt ervoor dat ik best veel uurtjes in de keuken sta, omdat ik vrijwel niks meer kant-en-klaar koop. Zelfs chocoladepasta wordt hier nu zelf gemaakt.

Niet echt consuminderig natuurlijk, want het was een behoorlijk duur ding. Maar de broodbakmachine en oude keukenmachine waren na 10 jaar echt wel aan vervanging toe en dan koop ik liever iets van kwaliteit. Het consuminderen op andere zaken maakt het dan ook wel weer mogelijk dat we ons af en toe een iets duurder kwaliteitsartikel kunnen veroorloven en het zijn dan altijd dingen die we niet in een impuls kopen, maar al langer op ons verlanglijstje staan.

8 opmerkingen:

 1. Veel kookplezier.
  Ik ben er ook zeer tevreden over.

  Mijn vorige was een Bosch met blender er bovenop 27 jaar redelijk intensief gebruikt.
  Hoop dat deze het ook haalt.

  Siny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, maar dingen kopen waar je wat aan hebt, is toch heel erg fijn! Veel plezier ervan nog hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hij lijkt me fantastisch! Veel plezier ermee. Ik gebruik mijn keukenmachine ook bijna dagelijks, zo'n genot.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Even heel erg jaloers........Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel plezier ermee, heerlijk om nog meer zelf te kunnen maken!
  Nog bedankt voor je felicitatie! En leuk dat je er weer bent :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat klinkt goed! Het is echt fijn als je je machine gewoon voor zoveel mogelijk dingen kunt gebruiken en dus minder losse apparaten nodig hebt. Ik heb zelf nu nog een keukenmachine uit 1965, maar als die de geest geeft, dan zal ik deze ook meenemen in m'n overwegingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een goede aankoop , zo heb ik laaste ook een uitgebreide keukenrobot gekocht maar ook die gebruik ik iedere dag net als bij jou. Een goede aankoop dus!

  BeantwoordenVerwijderen