dinsdag 11 november 2014

Sint Maarten

Eigenlijk ben ik niet zo bekend met Sint Maarten, volgens mij heb ik als kind op die dag nooit iets speciaals gedaan. Manlief heeft het alleen over de elfde van de elfde, omdat dan het carnavalsseizoen begint. Maar vandaag hebben we daar maar eens verandering in gebracht.

In ons dorp werd door een aantal scholen een lampionnenoptocht georganiseerd. En ook als je (nog) niet daar op school zit, mag je mee lopen. Dus vandaag maar eens gaan knutselen met zoontje voor een mooie lampion. Manlief kocht zo'n stokje met een lampje eraan voor een paar centen. Tja, die hadden we vorige week ook bij de kringloop gezien, maar toen nog geen idee wat het was. Zoontje en ik gingen met knutselspul aan de slag. Hij vond het reuze interessant, maar wat is het toch altijd met kinderen dat ze alle stickers op elkaar willen plakken in plaats van leuk verspreid? Uiteindelijk waren we allebei tevreden met het resultaat. Zoontje liep al wild zwaaiend met de lampion door de huiskamer, maar gelukkig bleef hij heel tot de optocht.

's Ochtends was ik al in de keuken aan de slag geweest met een pompoen, dat vond ik wel bij vandaag passen. Ik kocht een paar weken geleden 6 onbespoten pompoenen voor 10 euro en de eerste moest nu maar eens verwerkt gaan worden.


Ik had al een tijdje pompoenrecepten verzameld en ging vandaag maar eens aan de slag met de pompoenpannenkoekjes en pompoensoep. Niet te ingewikkeld en alle overige ingrediƫnten al in huis. Die soep is ook lekker als we van de optocht thuis komen, dan hebben we vast zin in iets warms en kan ik die twee mannen zoet houden, totdat de rest van het eten klaar is.



De pompoenpannekoeken vond ik een beetje te vochtig en er zat minder smaak aan dan verwacht. Misschien dat ze morgen beter smaken?! Zoontje vond ze in iedergeval lekker, dus die heeft mooi weer wat extra groente binnen.


En dan de optocht. Zoontje vond het geweldig. Het kleine mannetje rende door iedereen heen met zijn lampionnetje. leuk om te zien, maar ook wel oppassen dat we hem niet uit het zicht verloren.

7 opmerkingen:

 1. Mooie foto's! Wat zal jullie zoontje vannacht goed slapen na die wandeling!
  liefs en fijne avond nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hoor! Hier gisteravond al een optocht van de peuterspeelzaal gehad. Van de Vrije School, dus moesten we aan het knollen uithollen en werd er een echt kaarsje gebruikt. Zoontje vond het geweldig en liep gelukkig rustig met het echte kaarsje. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schattig zeg! Hier in Dordrecht wordt geen Sint Maarten gevierd, althans er komen geen kinderen langs de deuren. Leuk om het feest zo toch een beetje mee te vieren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat van die stickers deed dochter ook altijd. Het werden stickertorentjes! Tot haar vierde ongeveer, toen ging ze ze naast elkaar plakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kom oorspronkelijk uit de Zaanstreek en daar werd sint maarten altijd volop gevierd, ik heb er mooie herinneringen aan. Ook hier in Hoorn wordt het gevierd. Het was dit jaar alleen niet druk. Veel kinderen hier in de straat zijn inmiddels te groot en lopen niet meer. Of ze zijn net geboren en dus te klein. Dus het zal over een paar jaar wel weer flink drukker worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. aahh leuk,hier word het ook wel gevierd maar wij hebben er dit jaar niet aan mee gedaan,misschien volgend jaar,van mij hoeft het niet echt en de kids heb ik er ook niet over gehoord

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schattige foto! En fijn dat hij de pompoen pannekoek wel lekker vond.

  BeantwoordenVerwijderen