donderdag 30 april 2015

Uitje met de pannenkoekenboot

Vorige week waren we 4 jaar getrouwd. Toen we trouwden spraken we af om elk jaar te gaan eten bij de locatie waar we ook ons bruiloftsfeest vierden. Het eerste jaar hebben we dat ook gedaan. Het jaar daarna leek ons dat niet zo verstandig met zoontje en gingen we ergens pannenkoeken eten. En daarna ging de zaak failliet, dus moesten we weer iets anders bedenken.

Een paar maanden geleden zag ik een leuke actie voorbijkomen bij Groupon voor de pannenkoekenboot. Een vaartochtje van 75 minuten met onbeperkt pannenkoeken eten en een ballenbak. Dat leek mij wel wat, dus ik kocht 3 kaartjes. Nadeel van dit soort acties vind ik wel de beperkte geldigheid, soms komt er ineens iets tussen en ben je genoodzaakt de kaartjes (meestal met verlies) te verkopen.

Gelukkig konden we op de allerlaatste dag dat ze geldig waren toch nog gaan. Helaas niet de allerbeste mogelijkheid, want na een dag peuterspeelzaal en logopedie was zoontje al best moe. Maar hij vond het wel héél spannend. Eerst met de bus naar de boot en toen inschepen. Toen hij zat en zijn favoriete drankje, chocolademelk, op had, liet hij wel even zijn hoofdje rusten op mijn schoot. Maar daarna ging het luik van de ballenbak open, kwam hij weer in actie en heeft hij toch een half uurtje gespeeld. Uiteindelijk at hij toch nog een pannenkoek en keek hij belangstellend naar de andere schepen die voorbij vaarden.

Het was een leuke middag. Totale kosten incl. drankjes ca. € 50,--
Voor de pannenkoeken zou ik niet meer met de boot meegaan, die vond ik niet echt lekker. Maar we hebben ons goed vermaakt en ik wil de traditie er toch wel inhouden om iets leuks te doen met onze trouwdag.
dinsdag 28 april 2015

Koopjes op de vrijmarkt

Het leukste feest van het jaar vind ik Koningsdag. Ik vind het heerlijk om te struinen op de vrijmarkt en kijk hier dan ook elk jaar naar uit. Vorig jaar was ik met een vriendin naar de kleedjesmarkt voor kinderen hier in het dorp gegaan. We waren een uurtje eerder dan dat de markt eigenlijk zou opengaan. Maar daardoor konden we wel in alle rust rondkijken en leuke dingen bemachtigen.

Dit jaar wilde zij zelfs nog een half uurtje eerder gaan, al om 7.30 uur. Ik verklaarde haar voor gek, maar ging toch gewoon mee. Meestal zijn we dan toch al wel op en ik hou ook niet van drukte, vorig jaar was het bij het laatste stukje van de markt al echt druk, dus dat wilden we dit jaar vermijden.

Het was prima om zo vroeg te gaan, denk dat we één van de eerste bezoekers waren. Sommige kinderen zochten nog een plekje voor hun kleedje, maar de meeste zaten al met smart te wachten op kopers.

Ik vond hele leuke dingen voor een prikkie. Mijn eerste aanwinst was een bodywarmer voor zoontje voor 50 cent. Ik vind bodywarmers echt ideaal, je kan ze bijna het hele jaar door aan. Het zoontje van mijn vriendin is zaterdag jarig en ik kocht voor hem een hele mooie Thomas treinbaan met treintjes en een zooi autootjes voor nog geen 10 euro bij elkaar. Een heel mooi cadeau, wat ik nooit nieuw zou geven op een verjaardag, want echt veel te duur.

Verder kocht ik nog:
2 mooie voorleesboeken samen voor € 3,--
een zak vol Warder autobaandelen, die ik voor buiten wil gebruiken € 3,--
een zak vol poppetjes, autootjes en blokken van Bob de Bouwer € 5,50
Loco met 2 boekjes van Dora en Diego, nog als nieuw voor € 1,--
Little people tractor € 0,50
Bob de bouwer grote graafmachine € 2,00
Spel van Bob de Bouwer € 3,--
Spel van de Wielen van de Bus € 1,00
Grote vuilniszak met 3 sets mega bloks (duplo) van Thomas trein € 3,--
3 losse Thomas Trein treintjes € 1,10

Bij die grote vuilniszak met 3 sets mega bloks heb ik nog een leuk verhaal. De drie boekjes met sets die voor de vuilniszak lagen waren apart geprijsd. 2 sets had zoontje al die € 7,50 waren en 1 set nog niet van € 2,--. Dus eigenlijk wilde ik alleen die set van 2 euro. Dus ik vroeg hoe het precies zat. De vader vertelde dat mama alles had geprijsd en dat dat dus niet zo handig was gedaan dat de sets niet waren gesorteerd. Maar het werd opgelost, zijn zoontje zou de set die ik wilde wel even uitzoeken. Toen ze bijna klaar waren kwam de moeder eraan. Nee, papa had het verkeerd begrepen de 3 sets samen waren voor € 7,50. Die 2 euro sticker had op ander speelgoed gezeten en was blijkbaar tijdens het vervoer losgeraakt. Inmiddels had ik al gezien dat er veel meer duplo in die vuilniszak zat dan alleen die 3 sets, dus ik kocht de gehele vuilniszak voor € 7,50. Jammer voor hun dat ze het net allemaal hadden uitgezocht, maar ze waren vast blij dat ik alles kocht.

Thuis aangekomen heb ik de vuilniszak aan zoontje gegeven en terwijl hij druk bezig was met uitpakken, heb ik de rest van het gekochte speelgoed boven gezet. Dat is voor later, als het een keer een regenachtige dag is, we op vakantie gaan, of bewaar ik voor sinterklaas of zijn verjaardag. Zoontje is de hele dag bezig geweest met het uitpakken van de vuilniszak. Het was vermakelijk om naar te kijken. Ieder blokje en treintje werd vol aandacht bekeken en bewonderd: "wauw", "vet cool" etc....

Binnenkort het al het speelgoed maar een uitzoeken en waar niet mee gespeeld wordt kan het huis weer verlaten.

zondag 26 april 2015

Dagje Groningen

Al lange tijd stond een dagje Groningen op mijn "to do lijstje". 2 jaar geleden heb ik in twee crowdfundingprojecten geïnvesteerd, waarvan ik nog een waardebon had liggen die beide in Groningen waren te besteden.

Een tijdje geleden vroeg ik een vriendin al of ze zin had om een dagje mee te gaan naar Groningen. We kochten een NS dagkaart bij de appie voor € 17,--. Helaas was er iedere keer iets waardoor ons dagje niet door kon gaan. Dan was het weer héél slecht weer, waren er spoorwerkzaamheden of familieomstandigheden en werd het dagje weer uitgesteld. Maar gisteren was het dan eindelijk zover. De dagkaart was al bijna verlopen, dus de niet zo goed weervoorspellingen namen we dit keer maar voor lief. Met paraplu en een hele lading cadeaubonnen die ik uit mijn leuke dingen doosje had gevist gingen we op stap.

Toevallig hadden we de dag ervoor gezien dat de VVV Groningen 125 jaar bestaat en daarom waren er net die dag leuke acties. Zo melden we ons aan voor de gratis stadswandeling en beklommen we de Martinitoren voor slechts 125cent. Misschien had het dus zo moeten zijn dat we pas deze dag gingen.

De treinreis van ruim 2 uur vloog voorbij en bij aankomst in Groningen liepen we gelijk tegen het eerste crowdfundingprojectje aan: Toet het toetjesparadijs. Leuk om nu eens in het echt te zien waar mijn centjes zijn uitgeleend. Met een tegoedbon voor 5 taartjes of toetjes lieten we ons verrassen met een selectie uit het assortiment gluten- en of suikervrije taartjes. Met zijn tweeën aten we er 3 op en de andere 2 gingen mee naar huis. Wat een ontzettend leuk tentje, met een gepassioneerde eigenaresse en waar je op je gemak ook een boekje kan lezen, of kan ruilen in de ruilbieb of een spelletje kan spelen.Daarna volgde de stadswandeling en werden we 1,5 uur lang meegenomen langs de bezienswaardigheden van de Groningse binnenstad en werden er leuke wetenswaardigheden verteld. Aan het eind hadden we nog net de tijd om de Martinitoren te beklimmen en nog even over de markt te lopen. Wat een leuke markt met een groot biologisch assortiment en kruidenkraam.
Vervolgens was het tijd om de tweede crowdfundingbon te besteden en gingen we eten bij Cantina Mexicana. Omdat ik had geïnvesteerd in de feestzaal "Lola" van deze eigenaar hadden ik als bedankje een dinerbon gekregen. We hebben heerlijk gegeten en gewoon lekker besteld waar we zin in hadden. Uiteindelijk leek het wel of we aan het rekenen waren geweest, want we hoefden slechts € 2,50 bij te leggen.

Als laatst namen we nog even een kijkje bij Lola. Ik zag nu in het echt de mooie beschilderde plafonds met ornamenten die mij over de streep trokken om in dit project te investeren.

Al met al was het een bijna gratis dagje Groningen en hebben we lang niet alles kunnen doen wat we wilden. Wat is Groningen een leuke stad, zeker de moeite waard om nog eens een dagje heen te gaan!

vrijdag 24 april 2015

Onderhandelen met de aannemer

Voor onze aanbouw, had de architect drie aannemers benaderd die ieder op basis van de tekeningen een offerte hebben gemaakt. Gelijk hier merkte je al verschil tussen de drie. Bij één kwam een mannetje even een kwartiertje kijken en stelde weinig vragen, een andere aannemer kwam met zijn loodgieter, elektricien en timmerman en stelde gerichte vragen, de derde kwam helemaal niet langs.

Anderhalve week later lagen de offertes in de bus, en zoals ik eerder vertelde pakten ze allemaal wat hoger uit dan het bedrag dat wij in gedachte hadden. Nu hadden we tijdens de besprekingen met de architect ook wel wat extra dingen opgenomen, maar als ze er eenmaal inzitten gaat het toch leven en wil je eigenlijk niks meer schrappen. Maar we moeten reëel blijven, wat willen we echt en hebben we het meeste aan en wat is eigenlijk een beetje overbodige luxe.

In overleg met de architect nodigden we 2 partijen uit om de offerte nader te bespreken en te kijken waar dingen geschrapt konden worden. De eerste bespreking verliep wat moeizaam. Prijzen die aan ons waren gegeven bleken niet te kloppen met wat hij op papier had. En de prijs bleek excl. BTW hoewel wij er van uitgingen dat deze incl. BTW was. Na het schrappen, van het raam in de zijgevel, de inbouwkast en de openslaande deuren te vervangen door ramen, en zelf nog wat sloopwerk en schilder- en sauswerk op ons te nemen kwam de prijs nog hoger uit dan wat we in eerste instantie op papier hadden.

De moed zakte mij al een beetje in de schoenen en ik ging maar weer eens rekenen met ons spaargeld en de kosten die er nog bijkomen als vloer, gordijnen e.d.

Gisteren hadden we de bespreking met de 2e partij en dat verliep gelukkig een stuk soepeler. Hij kwam met wat sloopwerk op de proppen wat we ook wel zelf kunnen doen, zoals een muurtje eruit halen. Met gereedschap en voorbereiding en uitleg van hun kant. Kijk dat zijn nou fijne meedenkende mensen. Voor het raam in de zijgevel wilden we het raam uit de huidige keuken gebruiken. Deze is van kunststof en zit er pas een jaar in, toen we nog dachten dat we de uitbouw pas over een jaar of tien zouden doen. Schrappen van dit werk scheelt bijna 1000 euro en zijn voorstel was het kozijn gewoon lekker op zolder te zetten en het dan bijvoorbeeld volgend jaar alsnog te laten plaatsen. Maar er konden nog heel wat posten uit en zo kwam de prijs uiteindelijk aardig in de buurt van wat we in gedachte hadden. De definitieve offerte moet nog komen, maar ik heb er wel vertrouwen in.

Het zal in ieder geval een heel ander gezicht worden


dinsdag 21 april 2015

De rust is bijna wedergekeerd

Na een hectische 10 dagen lijkt het weer wat rustiger te worden. Een naast familielid die met een hartinfarct in het ziekenhuis was opgenomen heeft een bypassoperatie ondergaan en na wat complicaties lijkt het nu de goede kant op te gaan. We gaan uit van nog een week ziekenhuis en daarna verder in therapie om te revalideren. Bijna elke dag op en neer rijden naar het ziekenhuis is vermoeiend en daarnaast komen bij mij ook weer veel herinneringen terug over de tijd dat we met zoontje in het ziekenhuis waren, hetzelfde ziekenhuis en ook een openhartoperatie.

Het onderzoek dat ik zelf vorige week in het ziekenhuis had, ging gelukkig goed. Ik heb een kleine ontsteking bij zowel het begin als einde van de dikke darm, dus dat valt mee. Over een paar weken heb ik een afspraak bij mijn mdl-arts om te kijken hoe we dit nu verder kunnen behandelen. Eigenlijk hoop ik dat ik niet aan de medicijnen hoef, maar ik ben bang dat daar geen ontkomen aan is. Wellicht wel een lichtere dosis als voordat ik mijn leefstijl aanpaste. 

Morgen is de uitvaart van de oom, waar we vorige week al afscheid van namen. Weer een emotioneel vermoeiende dag. En dan hoop ik dat we het daarna wel weer een beetje gehad hebben met alle ziekte en narigheid.

Tussendoor was er gelukkig ook nog wel wat tijd voor ontspanning en zijn we nog even bij ons adoptieappelboompje gaan kijken. We hebben hem lief toegesproken en hopen dat we dit jaar meer dan 3 appels hebben. Daarna hebben we heerlijk in het zonnetje gezeten en genoten van een biologische picknick die werd aangeboden door de organisatie van deze bloesempicknick.


ons appelboompje

een te leuke foto om niet te delen

En dan gaan we toe naar een nieuwe hectische periode, de verbouwing. Ik weet nog niet precies wanneer ze hier gaan beginnen, maar lang zal het niet meer duren, aangezien de werkzaamheden 1 juli afgerond moeten zijn, ivm de 6% btw regeling. Afgelopen weekend hebben we alvast de huidige bijkeuken opgeruimd. De kast verplaatst naar de gang en de schappen van de muur gehaald. De koelkast en keuken lijken nu eindelijk verkocht te zijn. Wel voor minder dan we in eerste instantie voor ogen hadden, maar op een gegeven moment was ik al die niet meer reagerende potentiële kopers op MP zo zat, dat ik voor iemand ben gegaan die een kleiner budget heeft, maar de spullen goed kan gebruiken voor een geestelijk gehandicapten opvang. Dan komt het tenminste ook nog bij een goed doel terecht. Wel jammer dat ook nu weer de communicatie niet zo goed verloopt, vandaag zou de aanbetaling gebracht worden, maar helaas weer niemand gezien. Ik hoop toch maar dat dit doorgaat.

Met de aannemers zijn we nog niet helemaal uit de prijs. Maar ik geloof er wel in dat het goed gaat komen. We gaan wat meer dingen zelf doen, schrappen wat dingen en proberen wat geld te lenen bij familie. Dan kunnen we het wel helemaal naar ons zin maken en het geleende geld verwacht ik wel binnen een half jaar te kunnen terugbetalen. Het is ook jammer als we nu een hele nieuwe vloer gaan leggen en niet ook gelijk vloerverwarming kunnen laten aanleggen. 

De minimalist game is een beetje op de achtergrond geraakt door alle hectiek, maar toch hebben er week een aantal dingen ons huis verlaten. Ben nu begonnen in het boek van Marie Kondo, geleend uit de bieb, ben benieuwd of ik daar nog nieuwe ideeën uithaal. 

maandag 13 april 2015

Hectische dagen

De afgelopen dagen verliepen nogal hectisch. Een naast familielid werd donderdag in het ziekenhuis opgenomen en zal daar de komende weken nog wel liggen, ivm een operatie die gedaan moet worden en herstel daarna. Dan wordt je agenda dus ineens op de kop gezet, alle afspraken, klusjes e.d. aan de kant geschoven om elke dag wel even op bezoek in het ziekenhuis te kunnen gaan.

Daarnaast hoorden we nog dat een oom, waar een paar weken geleden kanker werd ontdekt, héél snel achteruit gaat en als we hem nog in levende lijven wilden zien, we niet te lang moesten wachten. Aangezien deze oom 130km verderop woont, zijn we er zaterdag gelijk naar toe gegaan. Het was een heftig bezoekje, ondanks alle narigheid hebben we ook wat gelachen. Maar het afscheid nemen voelde heel raar, want we weten dat we hem nooit meer levend zullen zien. De volgende keer zal zijn bij de crematie. 56 jaar pas en al een paar jaar aan het kwakkelen met zijn gezondheid. Hij zei bij het afscheid dat we van het leven moeten genieten en niet te lang moeten wachten met dingen die we graag willen doen, want je weet nooit wanneer het te laat is.

Eigenlijk was het een beetje te druk in mijn hoofd het afgelopen weekend. Ik kwam niet echt aan andere dingen toe dan koken en een boodschap. Zoontje was vandaag ziek, sliep daardoor veel en had ik de tijd om wat achterstallige klusjes op te pakken. Ik ruimde de meterkast en bijkeuken op en verzamelde weer een groot aantal spullen die weg kunnen. Ik heb geen idee of ik nog op schema lig met de minimalist game. Maar er gaan dingen het huis uit, dat is het belangrijkste.

Ook kregen we de offertes binnen van de verbouwing. Allemaal eigenlijk iets boven budget wat we in gedachte hadden. Nu kunnen we het geld wel ophoesten, maar dan is wel gelijk al ons spaargeld op. Vraag is of we dat willen. Daarnaast staat er wat geld voor langere tijd vast in crowdfundingprojecten en deposito's, Even kijken hoe we dat kunnen oplossen.Ook wilden we ook gelijk graag wat andere meubels, eethoek, lampen en kast. Daar blijft nu vrijwel niks voor over. We zullen dat dus een half jaartje ofzo moeten wachten alvorens die te vervangen. Nu was er toch geen haast bij, want ik wilde kijken naar 2e hands en dan moet je maar net tegen het juiste aanlopen. Of we dit jaar dan nog op vakantie kunnen moeten we ook nog bekijken. Omdat we vorig jaar een tent hebben gekocht hoeft het niet veel te kosten. De komende maanden ga ik in ieder geval proberen extra zuinig te doen en extra geld aan de kant te zetten voor de verbouwing. Zelf zijn we niet zo handig, maar misschien kunnen we toch wat dingen zelf (of door familie) doen om zo de kosten wat te drukken. Omdat de 6% btw op arbeid per 1 juli afloopt is het niet voordelig de verbouwing uit te stellen. Sowieso moeten de offertes nog worden aangepast, omdat we wat dingen anders willen en omdat de buitenmuur van de aanbouw van onze buren op onze grond blijkt te staan. De aanpassingen zullen de prijs wel iets drukken.

Allemaal dingen die dus door mijn hoofd spoken, waarvan de verbouwing het minst belangrijk is op dit moment, maar wel gewoon doorloopt. En dan moet ik woensdag ook nog zelf een onderzoek in het ziekenhuis ondergaan, waar ik ook tegenop zie; een colonoscopie. Ik heb dit onderzoek al 2x eerder ondergaan ivm mijn ziekte van Crohn. Maar vooral de voorbereiding is niet leuk. De dag voorafgaand aan het onderzoek niks meer eten na het ontbijt en in 3 uur 3 liter van een gore oplossing drinken die je darmen spoelen. Vanavond moet ik al beginnen met een laxerend middel. En morgen is de wc mijn grootste vriend waar ik het merendeel van de dag zal doorbrengen. Voor het onderzoek zelf word je in slaap gebracht, dus daar krijg ik weinig van mee. Maar het idee dat er een cameraslag via je anus naar binnengaat, daar wil je niet te lang bij stilstaan.

Vandaag maar even wat afleiding gezocht in de tuin en wat zaadjes gepoot in mijn vierkantemetertuin en wat bakjes. Ook de moestuintjes van appie erin gezet, maar denk niet dat dat veel wordt. In de vensterbank binnen staan nu de cherrytomaatjes en heb nu ook de komkommer en courgette binnen voorgezaaid. De hele borders staan vol met zevenblad. Ik denk dat ik net doe als vorig jaar. Ik laat de natuur even zijn gang gaan, zien wat er allemaal spontaan opkomt in de borders. Van het zevenblad heb ik vorig jaar bergen pesto gemaakt, erg lekker. Dat ga ik dit jaar ook maar weer doen. Dit jaar ook geen nieuwe zaden besteld. Eerst maar eens opmaken wat ik allemaal heb.


Citroenmelisse groeit lekker door, oregano en munt.
Gezaaid: rucola en blauwe borage

Rabarber

Aardbeitjes, blauwe bessen en druiven

Van alles gezaaid; vooral sla, snijbiet, kruiden en spinazie

Zwarte bes staat volop in de knop, 
frambozen beginnen ook langzaam uit te lopen.

Courgette, komkommer en cherrytomaatjes

vrijdag 10 april 2015

De simpele naaimethode

Op internet zie ik altijd van die leuke dingen die anderen met oude (kinder)kleding doen. Regelmatig heb ik me ook gewaagd aan zo'n project, verzamelde wat kleding, begon aan iets wat vervolgens weken bleef liggen en besloot uiteindelijk de hele bak met bewaarde kleding toch maar weg te doen. Het duurde me te lang, is was te onhandig en de naaimachine liep steeds vast.

Laatst sprak ik een moeder die veel (kinder)kleding zelf maakt en houdt van de "simpele-methode". Ze vertelde me dat het echt niet zo moeilijk is en ik maar een keer bij haar op de koffie moest komen om zo wat dingen te leren. Ik had er een beetje een hard hoofd in, zou het me dit keer wel lukken echt een projectje af te maken? En ook nog zo dat ik er achteraf plezier in heb en het niet zie als "moeten".

Gisteren was het dan zover, ik ging op de koffie bij haar en er schoof nog een andere moeder aan die ook graag wilde leren naaien. Ze had me gevraagd een tas met kleding mee te nemen waarvan ik dacht dat er nog wel iets meegedaan kon worden. Ik had dus net een paar weken daarvoor alle kleding uitgezocht en heel veel weggedaan. Maar gelukkig vond ik nog een paar niet uitgezochte dozen kinderkleding en stond er nog een vuilniszak kleding van mezelf. Ook trok ik nog wat dingen uit de kledingkast van zoontje, gekregen kleding waarvan ik nu eigenlijk al weet dat hij het toch nooit gaat dragen, omdat de pasvorm niet goed is, of het niet mijn smaak is.

Terwijl de kindjes heerlijk met elkaar speelden, gingen we de tas door. Ze liet wat zelfgemaakte dingen zien en ik kwam ook met een paar ideeën. Ik had een ongedragen romper waarvan ik het printje zo leuk vind. Ik had eens op Pinterest gezien dat iemand daar een t-shirt van had gemaakt en ze zei gelijk dat het mogelijk was en dat het een projectje zou zijn van 5 minuten. Vol ongeloof stond ik haar aan te kijken. Voor haar misschien, mij zou zoiets vast weer weken tijd kosten.

Maar we gingen stap voor stap aan de slag, waarbij ze mij het meeste zelf liet doen. Ik werkte voor het eerst op een lockmachine, wat een heerlijk ding, en in een half uurtje hadden we inderdaad een t-shirtje. Hij bleek iets aan de korte kant, maar voor een eerste projectje was ik helemaal happy.

Omdat het zo snel gepiept was maakten we van een lange broek met gaten op de knieën, die inmiddels ook te kort was geworden, een korte broek. Omdat zoontje zo smal is, paste hij van boven nog prima. Hier ging het een beetje mis op de lockmachine, maar ik ben tevreden met het resultaat. 

Ik ben nu helemaal enthousiast en al begonnen om van een jasje een bodywarmer te maken. Het lostornen doe ik alvast, dan kunnen we de volgende keer bij haar weer met de lockmachine aan de slag. Verder zijn er nog 3 lange broeken waar ik ook een korte broek van wil maken en nog wat rokken van mezelf omtoveren tot tops. Ideeën genoeg, dus het wordt tijd voor de tweede afspraak. 

Ik zit er nu wel aan te denken zelf een lockmachine aan te schaffen. Maar eerst maar eens kijken hoe lang ik het dit keer leuk blijf vinden. Na

Jammer dat ik ben vergeten een voor-foto te maken van de kleding.

woensdag 8 april 2015

Voordeeltjes

Woensdag is mijn vaste boodschappendag, zoontje zit dan op de peuterspeelzaal en dat maakt het boodschappen doen toch net iets makkelijker en sneller en het is nou niet echt mijn hobby. De bioboodschappen van de bezorger komen ook op woensdag, dat is wel makkelijk. Mijn weekmenu loopt dan ook altijd van woensdag - dinsdag. Na het boodschappen doen ga ik meestal even sporten, dan thuis de boodschappen uitpakken en vaak kan ik dan net nog even een bak koffie drinken voor ik zoontje weer ga ophalen.

Deze week zijn bij appie alle biologische zuivelproducten 25% korting. Omdat ik die regelmatig koop, sloeg ik van de langere houdbare producten alvast een voorraadje in. Ik ga zondag nog even terug om de weekboodschappen te doen voor volgende week, scheelt toch een paar euro als ik de zuivel dan alvast haal ipv op de woensdag. Ik haal niet meer dan normaal op = op.

Ik winkel altijd met de zelfscanner, lekker snel en makkelijk. En je ziet gelijk het totaalbedrag, daardoor leg ik nog wel eens iets terug. Vandaag kreeg ik bij de betaalzuil ineens de melding "airmiles verzilveren?". Geen idee of ik deze melding eerder heb gehad, maar heb maar eens op "Ja" gedrukt, want verder doe ik er toch niks mee. Ik heb weleens iets met korting bij Bol besteld, maar verder niet. Er werden 1000 punten van mijn airmilessaldo afgehaald en ik kreeg 5 euro korting. Geen idee of het een vaste of tijdelijke actie is, maar ik kende het nog niet. Het scheelde mooi weer op de weekboodschappen. Moeten deze maand echt even beter op het boodschappenbudget letten om weer een beetje de dure eerste maanden van het jaar recht te trekken.

Daarna ging ik nog even naar Xenos. Ze hadden een leuke actie, bij een set van 3 opbergboxen van € 19,95, krijg je een Xenos cadeaubon van € 20,-- gratis. Nu was ik nog op zoek naar dit formaat opbergdozen voor mijn "kinderkleding ruilwinkeltje" dat ik in juli ga starten. Nu heb ik ze eigenlijk soort van gratis. Die bon is een leuk cadeau voor vrienden die net een huis hebben gekocht.Thuis nog even snel een paar items verzameld voor de minimalist game. Ik zette een koelbox op een fb groep voor 10 euro en die was binnen 3 minuten weg (en nog 2 die hem ook graag wilde). Verder verzamelde ik nog een koeltasje en een zwaar overdatum thee die wij toch niet drinken die weg konden. Vanmiddag nog maar even 5 andere dingen in de trapkast zoeken die weg kunnen. Het helpt wel bij mij die minimalist game. Ik doe zo elke dag wat en bij elkaar is het straks toch een berg dat mijn huis heeft verlaten.

dinsdag 7 april 2015

huishoudlijstje

Soms heb je van die dagen dat alles ineens lekker lijkt te gaan. Ik stond op met een stralend zonnetje en maakte gelijk maar eens een lijstje van wat ik gedaan wil hebben. Die lijstjes helpen mij goed om prioriteiten te stellen en niet te veel tijd te verdoen op het internet.

Door de Paasdagen waren er wat huishoudelijke klussen blijven liggen. Dus vandaag maar eens een extra was gedraaid, de vaatwasser uitgeruimd, de vuilnisbakken geleegd en een brood gebakken. Ondertussen ruimde ik nog een sokken- en ondergoedla uit om aan mijn 7 items van de minimalist game te komen. Eindelijk eens die onderbroeken weggedaan die nu echt te groot zijn geworden en die ik tijdens het sporten steeds moet ophijsen. En ook de sokken die ik alleen in noodgevallen aantrek, omdat ze niet lekker zitten gingen in de zak. Bij 7 ben ik gestopt met tellen, maar er ging best wat weg. Echt minimalistisch is de la nog niet, maar het ziet er in ieder geval weer wat opgeruimder uit.

Zoontje werkte ook lekker mee door heerlijk op te gaan in zijn spel met de treintjes. Ik moest even een baan bouwen die vervolgens weer gesloopt werd door de bulldozer en de hijskraan. Waar doe ik het voor, denk ik soms, maar blijkbaar hoort dit bij zijn spel. Daarna kon ik weer ongestoord verder gaan met mijn klusjes.

voor

na

En nu is het 12.40, is het brood over 5 minuutjes klaar. Is mijn lijstje afgewerkt en gaan we na de lunch maar eens een fietstochtje maken. Kunnen we gelijk langs de kleding- glas en blikbak rijden, is dat ook weer opgeruimd. En misschien stoppen we daarna nog wel wat zaadjes in de grond.

maandag 6 april 2015

Tweede Paasdag

Vanmorgen begonnen we gezellig met een ontbijtje, waarbij zoontje zijn eigen eitje mocht schilderen. Ik haalde met Pasen niks speciaals in huis, behalve dan dit eierschildersetje van 49 cent, omdat ik het zelf vroeger zo leuk vond. Zoontje had het eigenlijk snel gezien, maar het eitje at hij 's middags nog op.Daarna speelde ik voor paashaas in de speeltuin en verstopte wat eitjes. Hij vond het zoeken héél leuk en had niet door dat hij steeds max. 10 eitjes in zijn emmertje had. En dat de rest weer doos ons werd verstopt.
eitjes zoeken
Op zolder had ik nog een paasknutselpakketje liggen, geen idee hoe ik er aan kwam, misschien vorig jaar bij de boodschappen gekregen? Maar vandaag gingen we er mee aan de slag. Het tafelkleedspel kleuren, het spel spelen en mooie paasstickers bekijken...Daarna gingen we nog even op bezoek bij opa en oma en kwamen langs de lammetjes wat voor nog wat extra paassfeer zorgde.


Bij thuiskomst lag er nog een opruimprojectje op mij te wachten. Mijn doel om 15 kledingstukken weg te doen, werden er inmiddels 21 doordat ik weer een dag achter liep bij de minimalist game.
Ik nam de derde schap van de kledingkast onder handen, want daar liggen mijn truien, vestjes tops en wat jurkjes en daar had ik zaterdag vooral van gekocht.

Ik heb alles eruit gehaald en wat ik niet recentelijk heb gedragen gepast en bijna alles daarvan kon weg. Bij 21 ben ik gestopt met tellen, maar bij elkaar waren het 2 grote tassen vol die wegkonden. Van de week ga ik de andere schappen en het hanggedeelte onder handen nemen. Nou'ja de schappen met mijn kleding dan, manlief krijg ik helaas niet zo ver dat hij alles wil uitzoeken. Af en toe haalt hij er wat uit wat dan weg mag.

voor

na


zaterdag 4 april 2015

De minimalist game is ook hier ON

Ik las er gisteren pas over de minimalist game, maar ik ga alsnog meedoen. Een goede stok achter de deur om het huis weer een stuk leger te maken. Het is pas 4 april, dus als ik vandaag 10 items de deur uitdoe loop ik op schema.

Nou maar eens beginnen met de keuken dan. Ik heb een keukenkastje uitgeruimd en kwam tot de ontdekking dat we wel erg veel wijnglazen hebben. Zelf drink ik geen wijn meer en bij een verjaardag zijn er ook altijd maar max. 4 mensen die wijn drinken. Dus 4 wijnglazen zijn voldoende vond ik. 6 konden de deur uit, ik maakte een vriendin er blij mee. Net als een cakebakblik, had er 3, nu nog 2. Dat zijn dus al 7 items de deur uit.

Verder gingen er nog wat dingen in de doos voor de kringloop:een  broodsnijplankje, een theepot
en een theelicht. In totaal dus 10 items, ik ben weer helemaal bij en morgen op zoek naar 5 dingen.

Morgen is de kledingkast aan de beurt. Vandaag ging ik naar een tweedehandskledingbeurs en kocht 10 kledingstukken voor in totaal € 39,--. Oh, Oh, zo schiet het natuurlijk niet echt op. Maar alle zomerkleding van vorig jaar is echt te groot, dus er moest iets "nieuws" komen. Ik heb bedacht dat er morgen minimaal 15 kledingstukken mijn kast uit moeten, 5 voor de minimalist game en 10 omdat er 10 nieuwe items in de kast komen.