dinsdag 21 oktober 2014

Hoe staat het met mijn doelen voor 2014?

Als je begint met (be)sparen en consuminderen en dit goed aanpakt, kom je op een gegeven moment op een punt dat alles een gewoonte wordt en je geen nieuwe dingen meer kan verzinnen om op te besparen. Dit punt bereikte ik ergens dit jaar en daardoor werd er vervolgens denk ik ook even minder geblogd. Want welke tips kan ik nog delen? Is gewoon vertellen hoe wij leven nog wel interessant?

Wel leuk dat ik vorige week op mijn eerste berichtje, na lange tijd, veel reacties kreeg van lezers die blij waren dat ik terug ben en me hadden gemist. Wat ontzettend lief. Blijkbaar is ons leven toch nog interessant genoeg om over te blijven schrijven. En zelf vind ik het eigenlijk ook nog steeds leuk, al ontbreekt de inspiratie vaker. Wel leuk is om weer eens oude blogjes terug te lezen, sommige dingen zou ik nu compleet anders doen, andere dingen zijn onveranderd. Mijn blog begon een aantal jaar geleden ook aan het begin van een reis waarin we dromen wilden waarmaken. We stonden toen aan het begin van onze carrière en wilden bewust met geld en onze omgeving omgaan en goede keuzes maken voor de toekomst.

Ergens begin dit jaar maakte ik ook een doelen lijstje. Dingen die ik graag dit jaar zou willen doen om op deze koers te blijven. Maar ook gewoon dingen die al zo lang liggen, dat ze nu maar eindelijk eens moeten gebeuren. Eigenlijk is dit lijstje in de vergetelheid geraakt en staan er dingen op waarvan ik nu denk: dat hoeft/wil ik eigenlijk niet meer. Maar mijn belangrijkste doel dat er op stond: -10 kilo heb ik ruimschoots gehaald, dus ik kijk er toch positief op terug.

Vandaag daarom mijn lijstje maar eens verwijderd en even de dingen eruit gepakt die ik echt dit jaar nog wil doen en ook haalbaar zijn. En hieronder opgeschreven.

Doelen voor de komende 2 maanden:
- 2 boeken uit de boekenkast lezen en daarna wegdoen
- Fotoboek maken van zoontjes 2e jaar, foto's zijn al uitgezocht nu nog een kwestie van maken!
- Elke dag minimaal een half uur naar buiten
- Elke dag iets aan beweging doen

Die laatste twee zijn natuurlijk mooi te combineren. Ik merk als het weer slechter word ik toch eerder geneigd ben binnen te blijven. Ik moet mezelf er dan echt toe zetten om naar buiten te gaan. En dat gaan we maar eens doen!

Het najaar/winter is ook weer zo'n periode dat het huis weer eens wat opgeruimd moet worden. Al hou ik het nu beter bij en zet regelmatig iets tussendoor op MP of breng het naar de kringloop. Toch zijn er best nog dingen te verzinnen die ons huis weer mogen verlaten. We hebben echt in de loop der jaren een enorme berg aan gezelschapsspelletjes verzameld bij het struinen op tweedehandsmarkten en kringlopen. We moeten die nu toch echt maar eens een keer gaan uitzoeken om te zien wat we willen bewaren en wat niet. Doordat we weer gaan kamperen volgend jaar is er ook weer veel zooi bijgekomen, dus tja dan moet er ook weer iets weg. De winter is natuurlijk ook weer een mooie periode om wat vaker eens een spelletje te spelen en zo kunnen we dan gelijk ook onze favorieten selecteren. Wat ik denk dat we zeker een spel of 80 hebben en dat is natuurlijk een beetje onzin!

8 opmerkingen:

 1. Ik herken het wel. Doelen veranderen, net als de mens zelf.
  Ook die hoeveelheid spelletjes herken ik. En eerlijk gezegd spelen we momenteel alleen spelletjes met dochter. Geen tijd, geen puf. Maar wegdoen is vaak zonde. Over een aantal jaren kan dochter de wat moeilijkere spelletjes ook doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier veranderen dingen inderdaad ook wel, en sommige blijven hetzelfde. Spelletjes speel ik niet zoveel meer. Ik heb er wel een aantal, maar ook geen honderdduizend. Een poosje terug heb ik er eens wat weggedaan en die heb ik tot nu toe dan nog niet gemist.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar, ook bovenstaande reacties, hopelijk kan ik over een aantal jaar met onze kinderen de schade inhalen, momenteel komt er van spelletjes spelen niet zo veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig ook maar dat doelen veranderen, dat betekent dat je in ontwikkeling bent/blijft... Spelletjes speel ik zelden, maar hee, ik zal de sjoelbak weer eens uit de kelder sjorren voor een avondje sjoelen. 80 spelletjes is wel veel ja... Afgelopen week ook weer wat dingen op Marktplaats gezet, dat blijft toch een beetje hangen of wurgen... Maar ja, toch ook weer wat dingetjes verkocht. Wie weet verkoop je zo voor de decembermaand nog een aantal. En ik hoop dat je blijft bloggen, lekker gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig om weer van jullie te horen (lezen). Ik volg je blog met veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Woh jou blog geeft mij weer inspiratie, ik moest echt even nadenken toen ik de eerste zin had gelezen.
  inderdaad je komt op een punt.... Bedankt hé Sjouke!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het leuke van bloggen/ blogs lezen is dat je gelijkgestemden "ontmoet" die tegen hetzelfde aanlopen. Ik vind naast blogs ook consuminderkringen heel inspirerend.
  Soms doe je dingen die je later anders doet, voortschrijdend inzicht toch? Leuk omm je doelen weer aan te halen. Gaat vast lukken allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk, die doelen! Misschien ga ik ook wel zo iets doen voor mezelf. Spelletjes spelen wij ook eigenlijk nooit, toch hebben we wel wat liggen.. Misschien ook maar eens uit gaan zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen