zondag 23 februari 2014

Voorzaaien in toiletrolletjes

Vandaag ben ik maar eens begonnen met voorzaaien. Ik heb de zaden gepakt die in februari/maart binnen voorgezaaid kunnen worden en er twee kweekkasjes mee gevuld. Vorig jaar zag ik ergens dat je kan voorzaaien in toiletrolletjes, dat is handig, want dan gaat het verpotten makkelijker. Je kant het plantje met toiletrolletje en al in een grotere pot zetten of buiten uitplanten, zonder de wortels te beschadigen.

Dus afgelopen jaar verzamelde ik toiletrolletjes en nu kon ik ze dan eindelijk gaan gebruiken. Ik had nog een een pak compacte potaarde liggen van kokosvezel, wat met een paar litertjes regentonwater toch zo'n 10 liter potgrond opleverde. Deze pakjes kocht ik vorig jaar in de opruiming bij de action in het najaar, voor 40 cent per stuk als ik me niet vergis. En zaadjes had ik ook nog van vorig jaar, aangevuld met wat zaadjes die ik dit jaar nog verzamelde uit de puntpaprika's.

Even kwam ik in de verleiding om nog wat zaad bij te bestellen, maar voorlopig heb ik hier wel genoeg aan. Eerst maar eens zien wat er opkomt, bijbestellen kan altijd nog. Ik zaaide verschillende soorten paprika's, courgettes, tomaten, wortels en pompoen.

In de tuin moet ook nodig weer het één en ander weer gedaan worden. Misschien dat ik daar van de week wel aan toe kom als het weer een beetje meezit.7 opmerkingen:

 1. Ik zag dit vorig jaar bij de buuv... weer vergeten rolletjes te sparen...
  Het kan ook met eierdozen die je in stukken knipt, hopla meteen zes bakjes!

  Heerlijk voorjaar he, dan krijg je inderdaad vanzelf zin in tuinieren....! Mijn tuin ziet er weer een stuk netter uit, het zaaien kan ook in de regen dus dat doen we hier effe later...!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn he, toiletrolletjes, eierdozen, oude potjes alles vol met zaden, geniet ervan

  liefs grandma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Slim idee. wc rollen hebben we genoeg. Maar kun je nu al voorzaaien? Ik ben nog niet zo bekend met moestuinieren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, je kan al prima voorzaaien. Even op de zakjes kijken daar staat vaak wel de informatie. Verder gewoon niet te veel voorzaaien als je binnen niet zo veel plek hebt. Mocht er dan toch nog een koude periode komen, kan je de plantjes wat langer binnen laten staan voor ze uit te poten.

   Verwijderen
 4. Met dat mooie weer kreeg ik daar ook zin in. Ik heb kleine bakjes gespaard. En bij verschillende kringlopen kleine potjes gekocht, heb ik een fleurige vensterbank.
  En een bak wc rolletjes die zouden verteren in de grond, speciaal soort, we zullen zien.
  Komende week maar eens aanpakken.
  Maandag=maak-mijn-huis-weer-netjes-dag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tip voor nog meer besparing is trouwens geen wcpapier gebruiken maar flesje water naast de toiletpot ;) dit doen ze in heel veel landen. Wc papier is namelijk luxe. En tja de zaden kweken dan in eier doosjes als je zelf geen kippen hebt natuurlijk. Of andere voor je laten sparen. Suc6

  BeantwoordenVerwijderen