dinsdag 18 februari 2014

Minimummaand: goed op weg, met een beetje hulp

Zo de maand februari, mijn minimummaand, is al weer op de helft. Deze maand zou ik de voorraden opmaken, rondjes door het huis maken om dingen te verkopen en extra letten op de (onnodige) uitgaven. En ik moet zeggen, dat gaat zeker goed. Ik moet toegeven: hier en daar wel een beetje geholpen, maar tot nu toe ben ik zeker niet ontevreden.

Voorraden opmaken
De voorraad bleek toch minder groot dan in eerste instantie gedacht. En ik werd er niet gelukkig van om weinig verse groente en fruit te eten. Dus ik verzon wat maaltijden met linzen, kikkererwten en at de vriezer een beetje leeg. Ik denk dat ik eind deze maand een heel eind ben met dingen opmaken die al te lang in de voorraadkast en vriezer liggen. Ik heb hiermee niet enorm bespaard, maar het voorkomt wel onnodig weggooien van dingen en houd de kasten een beetje opgeruimd. Daarnaast sloeg ik wel weer wat nieuwe dingen in, want de biobezorger heeft nu acties met 1+1 gratis. Ik kies dan wel alleen de dingen die we ook regelmatig eten en sla niet te veel in. Maar probeerde hiermee wel zoveel mogelijk binnen het boodschppenbudget te blijven van € 75,-- per week.

Verkopen
Hier moet ik nog even aan trekken. Ik heb best wat dingen op MP en Bol gezet, maar dat had veel meer gekund. Toch verkocht ik nog 3 boeken met een mooie opbrengst van in totaal € 20,00. Wel stopte ik wat spullen in een doos die ik volgende maand meeneem naar de rommelmarkt. Maar de komende 2 weken hier nog maar even extra aandacht aan besteden.

Letten op (onnodige) uitgaven
Bij elke uitgave deze maand heb ik even kritisch gekeken of het wel echt nodig was en of het niet goedkoper kon. Zo vond ik online goedkopere stofzuigerzakken, maar ontkwamen we helaas niet aan dure parkeerkosten bij het ziekenhuis in R'dam.
De opladers van beide laptops, die we dagelijks gebruiken, zijn kapot: kabelbreuk o.i.d. Met een beetje aan het snoertje prutsen, deze net in de juiste hoek leggen en er iets zwaars opleggen lukt het nog wel om er mee te werken. Maar het gaat steeds lastiger, manlief klaagt steeds en ik moet toegeven bij mij zorgt het ook steeds meer voor frustratie. Ik hield een paar weken MP in de gaten of er niet een 2e hands adapter voorbij kwam. We hebben nu niet orginele adapters, al eens vervangen toen de originele ook kapot ging, maar die blijken echt slechtere kwaliteit, want zijn nu binnen een jaar dus weer kapot. Ik wilde het nog even aanzien, maar toen we deze maand ook nog een leuke gift kregen, belandden er toch twee adapters in een online winkelmandje. Omdat we deze aankoop lang hebben uitgesteld, kunnen we nu de nieuwe adapters extra waarderen. Het voelt nu als luxe, terwijl als we ze gelijk hadden gekocht we er denk ik verder niet bij hadden nagedacht.

Ik deed verder nog een bestelling bij W.ehkamp: kleding voor manlief en bestelde ook gelijk wat voor mezelf, want in de sale en nog 20% extra korting die dag, maar toch ruim € 300,--. Kleding voor mij was eigenlijk niet echt nodig, maar voor manlief wel. Maar er ging iets mis met de bestelling en het geld werd teruggestort zodat ik een nieuwe bestelling kon doen. Inmiddels was ik van gedachte veranderd en was er veel al uitverkocht en gold de extra 20% niet meer. Manlief haat winkelen, daarom bestel ik meestal online en kan hij thuis passen. Maar ik denk dat ik maar eens bij de kringloop ga neuzen voor hem. Vaak weet ik wel goed in te schatten of qua maat iets goed is en verder maakt het hem toch weinig uit. En bij de Hema hebben ze ook weleens leuke afgeprijsde hemden liggen en die bevallen manlief ook goed. Iemand nog tips waar ik goede kwaliteit overhemden koop voor niet te veel?

Ik moest deze maand ook nog een cadeautje hebben voor een vriendin die jarig is geweest. Ik had nog 2 flessen rituals doucheschuim staan in het cadeaukastje, zelf eens gekregen, maar gebruik ik niet. Die pakte ik leuk en ze was er blij mee.

En zo spaarden we toch aardig wat geld uit. Over een weekje wordt het salaris weer gestort en tot nu toe heb ik op deze manier deze maand toch € 260,-- kunnen uitsparen. Door een inhouding op het salaris van januari voor extra gereden kilometers van de leaseauto haalde ik € 800,-- van de spaarrekening als aanvulling, maar dit was nog altijd € 260,-- minder dan het verschil in salaris. Komende week verwacht ik ook weinig extra kosten als ik zo blijf doorgaan en hoop ik dat we inderdaad niks extra's meer van de spaar hoeven te halen. Maar nu de gift er bij is gekomen, is de spaarpot weer bijna aangevuld tot het saldo van begin januari, kijk dat is nou lekker!

15 opmerkingen:

 1. 75 euro per maand? Je bedoelt vast per week?
  Ik zag dat je de link van Spaarcentje nog in je lijst hebt. Zou je die evt. willen vervangen voor de link naar mijn nieuwe blog Min of Meer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik bedoelde inderdaad per week, heb het aangepast.
   Ik zal de link vanavond even aanpassen.

   Verwijderen
 2. Hahaha bof jij even met die bestelling van kleding...! Ik herken mezelf: als je eemail aan het postorderen bent, dan klik je er toch maar die aanbieding bij.

  (bij Zalando mag je alles kostenvrij terugsturen, wist je dat? Misschien een tip ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al dat heen en weer sturen van relatief kleine pakjes is niet echt milieuvriendelijk, daar mogen ze wat mij betreft best gewoon de kostprijs voor rekenen + een milieutoeslag.

   Verwijderen
  2. Nou, misschien kunnen ze die lekker vrijwillig houden, ik stuur mijn pakjes liever gratis terug. Julia

   Verwijderen
 3. Ik koop man zijn broeken gstar/diesel keurige jeans. Tweedehands op mp. Overhemden koop ik ook wel tweedehands op MP. En bij de H&M online.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet niet of je een 'The Sting' in de buurt hebt zitten? Veel mooie overhemden van 59,95 voor 9,95... Ben super goed geslaagd voor manlief!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip, voor de Sting moet ik wel even naar de stad, maar zag dat ze online ook veel hebben. Ga even vergelijken...

   Verwijderen
 5. Mm eigenlijk zouden ze dan alsnog die 20% korting moeten geven natuurlijk als het de eerste keer mislukt was? Maar nog meer geld besparen is nog beter natuurlijk :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik denk dat ze dat ook wel gedaan hadden als ik erom gevraagd had. Maar een aantal dingen waar het eigenlijk om ging waren al uitverkocht, dus besloot ik maar gewoon om terugstorten te vragen.

   Verwijderen
 6. V&D online. laatste keer vijf overhemden voor 50 euro. kan hij weer lekker mee vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. op vlooienmarkten.vrijwel nieuw uitziende herenoverhemden voor 3 tot max 7,50 euro.dan zijn het wel Mcgreggor en andere dure merken,dus waarom nog nieuw?;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 260 euro uitgespaard! Dat is een flink bedrag! Goed hoor.

  BeantwoordenVerwijderen