maandag 24 februari 2014

Een leuk spaarpotje

Toen ik nog werkte, pff dat klinkt lang geleden al ben ik vanaf maart pas 1 jaar uit dienst, heb ik 2x de mogelijkheid gehad om met brutoloon aandelen van het bedrijf te kopen. Voor werknemers was er een speciale regeling waarbij het geld 5 jaar vaststaat en de aandelen alleen kunnen toenemen in waarde en niet zakken. Als ze zakken blijft de hoogste waarde vaststaan o.i.d. het was een vrij ingewikkeld verhaal waar ik me toentertijd in het verdiept maar nu iets met een klok en een klepel.

Je kon een max. percentage van je brutojaarloon inleggen en beide keren heb ik dat gedaan. In dec 2009 legde ik 600 euro in en in sept 2012 (nog net voor ik stopte met werken) 300 euro.

Vandaag kreeg ik een overzicht van de huidige waarde en die was zeer rooskleurig. Het eerste deel komt eind dit jaar vrij en is nu ruim 1500 euro, niet gek voor een inleg van 600 euro. Het tweede deel komt pas in september 2017 vrij, maar is nu al 1300 euro waard. Hoewel er nog belasting afgaat, zijn het zeker mooie spaarpotjes en een prima investering geweest.

Gisteren zat ik een beetje weg te dromen, het eerste deel komt dus over 10 maanden vrij, maar wat gaan we er mee doen? Eigenlijk heb ik geen idee, geen wensen (behalve dan zo'n klein schattig vrijstaanhuisje net buiten het dorp) en ben ik tevreden met wat ik nu heb. Het geld weer in de hypotheek steken, heb ik eigenlijk niet zo'n zin in en alle verbouw/verbeterdingen in huis zijn ook wel een beetje gedaan. Een soort van luxe probleem dus....

Gelukkig heb ik nog 10 maanden om er over na te denken en natuurlijk kan ik het nog langer vastzetten als ik het nog niet weet. Maar het voelt ook wel goed om er nu wel eens iets leuks mee te gaan doen en niet weer alleen op de spaarrekening te zetten, waar we dan toch weer in de buurt komen van rendementsheffing en er dus nog meer belasting over betalen. Snap nog steeds niet waarom een spaarrekening van je kinderen nu ook meetelt met je vermogen.

Een extra vakantie lijkt me wel iets. Nu we nog buiten de schoolvakanties weg kunnen, moeten we dat misschien ook maar doen en gewoon eens gaan genieten naast alleen maar oppotten en verstandige keuzes maken. Of misschien alleen genieten met de winst, dan voelt het toch een beetje als een verstandige keuze. Eigenlijk alleen bedenken wat je er mee kan doen is al leuk.

6 opmerkingen:

 1. Bof jij even... nog 10 maanden voorpret!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je echt niet meer weet wat je ermee wilt doen wil ik je mijn bankrekeningnummer wel geven hoor ;) Lekker zulke potjes in het vooruitzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He he. Eindelijk iemand die niet aflost. Jullie hebben gewoon een goeie hypotheek die op einde van de looptijd geheel is afgelost. En een hele goeie buffer! Top. Wat zal dat een rust geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi zeg!!! En je hebt nog tijd genoeg om na te denken wat je er mee wilt doen. Zelfs als het uitgekeerd is, kan het gewoon op een spaarrekening zitten wachten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker hoor! Ga lekker een mooie reis maken ofzo. Veel voorpret!

  BeantwoordenVerwijderen