dinsdag 8 maart 2016

Voordelig met de trein

Nu zoonlief vier is moet hij ook gaan betalen voor het openbaar vervoer. Bij de bus kan je een kinderkaartje kopen voor een euro (na 9 uur dacht ik) en zo kunnen we voor € 2,-- (retour) naar Arnhem of Nijmegen. Als je met de trein wilt koop je een railrunner voor € 2,50.

Toen ik informatie hierover zocht kwam ik het abonnement "Kids vrij" tegen van de NS. Hiermee kunnen kinderen 4 t/m 11 jaar gratis met de trein meereizen met een volwassenen. Maar hiervoor moet je wel een persoonlijke ov-chipkaart hebben. Een persoonlijke ov-chipkaart kost € 7,50, dus na 3 ritjes met de trein is de kaart eruit, was zo mijn redenering. En de kaart blijft 5 jaar geldig, dus als het Kids vrij abonnement blijft bestaan, hebben we er nog langer plezier van. Bij sommige busvervoerders kun je met het Kids vrij abonnement ook gratis reizen, maar helaas niet in deze regio.


Wel stoer zo'n eigen ov-chipkaart


Afgelopen zondag had ik de auto nodig en manlief wou graag naar de optocht in Breda. Hij vond het gelukkig geen probleem om met de trein te gaan en zoon had daar ook wel oren naar. Maar een retour voor manlief zou al snel zo'n 32 euro kosten. Hè wat duur, jammer dat hij het niet eerder had gezegd, het was al zaterdagavond, want ik had ook een dagkaart bij de Hema kunnen kopen voor 19 euro en ik had ergens anders nog een voordeligere actie voor een dagkaart gezien.

Ik ging een beetje zoeken op internet en kwam erachter dat je online dus ook voordelige retourtjes kan kopen. Zo was er nu een actie via de spoordeelwinkel een dagretour+tijdschrift voor € 21,--. En toen ik even verder zocht kwam ik deze nog tegen: dagretour + koffie + koek bij de bakker voor € 19,--. Kijk dat is nu voordelig en je kon gelijk online bestellen, verzilveren en je e-ticket afdrukken. Ik heb met het verzilveren nog even tot de zondagochtend, want als er één van de twee ziek was geworden of iets anders tussen zou zijn gekomen, zou het jammer zijn geweest. Maar het even online zoeken heeft dus 14 euro opgeleverd. Helaas kon manlief niet de bewuste bakker in Breda vinden om zijn koek en koffie op te halen, maar ach.

Al zoeken op de NS site kwam ik nog een leuke actie tegen. De seizoensretour, hiermee kan je 3x een dag reizen in het weekend voor € 33,--. Elk kaartje is geldig in andere maanden. Ik zit erover te denken dit aan te schaffen, want ik heb nog wel wat plannen.

Hoewel ik al jaren geen NS voordeelurenkaart (of hoe deze nu dan ook heet) meer heb, omdat ik nog maar af en toe met de trein reis, zijn er dus nog volop mogelijkheden om goedkoper met de trein te reizen. Goed om in gedachte te houden. Ik hou altijd de actie van de dagkaarten bij de winkels wel in de gaten, maar goed te weten dat de NS zelf in de spoordeelwinkel dus ook acties heeft.

10 opmerkingen:

 1. Bedankt voor je tip mbt seizoensretour. Ik heb er vorig jaar twee gekocht maar had de actie nu gemist. Ik heb er 1 besteld met kortingscode van €5. Drie dagen reizen voor €28 is een goede deal. Ik gebruik alleen maar kaartjes van acties of spoordeelweken. Ik reis ongeveer 10 keer per jaar een dag met de trein en ik heb nog nooit meer dan €20 betaald. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Overigens mocht je een seizoensretour willen aan schaffen dan heb ik nog wel een kortingscode van €5 voor je over. Geld vanaf €25 dus niet geldig voor een dagaanbieding. Wel op seizoensretour. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel graag Mascha. Ik heb vandaag even gekeken wat de plannen de komende maanden zijn en dan is het zeker voordelig het seizoensretour aan te schaffen. zou je je code willen mailen naar mij? sjoukebespaarder@gmail.com Alvast heel erg bedankt! Heel lief van je!

   Verwijderen
 3. Je had die van de Hema ook online kunnen kopen, de code krijg je dan via de mail, net als bij de Spoordeelwinkel. Zo doe ik het ook altijd, met voordelige kaartjes. Met een voordeelkaart, die tegenwoordig een dalurenkaart is geworden, ben je op de langere trajecten al duurder uit, en dan moet je die dalurenkaart ook eerst nog kopen ( nu 29 euro, normaal 50 euro). Ik reis ook wat regelmatiger met de trein de afgelopen weken maar de aanschaf van een dalurenkaart zou ik er nog niet uit hebben gehaald. En dan mag je tussen 16.00 uur en 18.30 uur niet je reis aanvangen en moet je dus voor 16.00 uur vertrekken of na 18.30 uur. Zo gunstig vind ik de voorwaarden van die kortingskaart niet meer.
  Die kids-vrij kaart klinkt wel ideaal!
  Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat je Hema ook online kan kopen, dat wist ik dan weer niet. Bedankt voor de tip. Inderdaad dalurenkaart is niet meer zo gunstig, ik haal hem er ook niet uit,ook niet nu met de aanbieding.

   Verwijderen
 4. Wat een goede tips! Wij hebben momenteel een weekend vrij abonnement maar willen dit gaan afzeggen. Juist door dit soort goedkope acties loont het voor ons eigenlijk niet meer om zo'n pas te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jah de kruidvat heeft soms ook goede acties wat betreft kaartjes voor de ns.
  Het is zeker wel de moeite waard. Ook op mp zoeken levert de pubers hier in huis nog wel eens trein(korting)kaartje sop van mensen die blijkbaar al gekocht hadden maar er niet aan toe komen te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jai k had ook een via marktplaats gekocht toen ik een blogvriendinnetje zou ontmoetten in Utrecht

   Verwijderen
 6. Ooo dat scheelt weer een boel geld, toch eerst verder kijken dus

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En zo loont het wederom om verder te kijken dan je neus lang is! Zo had ik pas een badpak besteld op internet. Als je je aan zou melden voor de nieuwsbrief kreeg je eenmalig 10 euro korting. Nu ontving ik deze dus al, maar op een secundaire e-mailadres nog niet.. Dat was snel een 10-tje verdient. Zoeken op internet loont!

  BeantwoordenVerwijderen