donderdag 31 maart 2016

Extra inkomsten maart

Maart was voor ons een dure maand, door een midweekje weg, maar gelukkig stonden daar ook mooie extra inkomsten tegenover. Begin maart liep het ineens storm met MP-verkopen en dit bracht dan ook een leuk extra bedrag op van: € 178,50

Wat verkochten we allemaal?

Een aantal boeken            €  24,--
Wat spelletjes en puzzels €  17,--
Een gitaar                         €  20,--
2 lampjes                          €    5,--
overige                             €  12,50
Kunststof kozijn              € 100,--

Totaal  € 178,50

In totaal hebben we door flink op te ruimen en op mp te zetten € 275,-- verdient een mooi bedrag!

Ik ben blij dat het kozijn eindelijk uit de schuur verdwenen is. Net als een deur, die we gratis weggaven. Het geeft weer ruimte en het zijn spullen die we zelf toch niet meer gaan gebruiken, dus fijn om er iemand anders blij mee te maken.

Hoewel ik eerder nooit dingen op MP zette voor onder de 5 euro, heb ik dat de afgelopen 3 maanden wel gedaan om te zien wat het oplevert/de moeite waard is. En ik moet zeggen dat het mij verbaast hoeveel juist al die kleine dingen bij elkaar opleveren. Als ik kijk naar de afgelopen 3 maanden hebben we toch bijna 80 euro verdient aan juist die kleine spulletjes. Ik heb wel als voorwaarde dat ik die spullen alleen laat ophalen en dus niet ga versturen. En sommige mensen kopen meer dingen in 1x, dan gaat het helemaal lekker. En als ze meer willen kopen, laat ik mij nog weleens overhalen het dan toch te versturen.

Eerder stond ik 1x per jaar op een rommelmarkt om dat kleine spul te verkopen, dat leverde ook een mooi bedrag op. Maar dan ging de kraamhuur er vanaf en was je toch een hele dag of soms weekend kwijt. Eigenlijk vind ik dit wel een fijnere manier, hoewel de rommelmarkt ook altijd erg gezellig was. Ik laat het los om me te irriteren aan mensen die niet meer reageren of niet komen opdagen via mp, dat helpt misschien ook. En op de rommelmarkt waren er ook wel altijd irritante mensen die alles voor een dubbeltje wilde hebben of je hele kraam overhoop haalden en uiteindelijk niks kochten.

Hier in het dorp kan je ook een schap of stelling huren in een winkel en daar je spulletjes verkopen. Ik heb er weleens over gedacht dat te doen, maar alles prijzen, niet kunnen onderhandelen e.d. houdt mij toch tegen. En het gevaar dat je de kosten van de huur er niet uithaalt. Dus voorlopig houden we het maar even op mp.

Momenteel ben ik wel even klaar met opruimen, dus verwacht komende maand niet veel extra inkomsten, hoewel er nog wel het één en ander op mp staat.

5 opmerkingen:

 1. Wow, dat is een goede opbrengst voor 1 maand! Wij blijven druk bezig om spulletjes op mp te zetten. De ene maand gaat het goed en de andere maand minder, maar alles wat weg is, is maar weer weg en alle extra inkomsten zijn natuurlijk mooi meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga maximaal 2 x per week naar het postkantoor, hierdoor kan ik meerdere pakjes tegelijk versturen. Ik geef dat per mail aan, dat is nooit een probleem.
  Het blijft toch bijzonder dat mensen na het maken van de deal niet meer reageren...
  Succes met je verkopen! Groetje Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn marktplaatsopbrengsten zijn dit jaar al ruim €600,00. Heb er nu niets op staan. Kan dus nu ook weer maanden 0 zijn. Euroclix kan ik bijna €25 laten uit betalen. Ik heb er twee korte vakanties (april 5 dagen hotel zuid Limburg €142 en juni midweek stacaravan zeeland €100) en gemeentelijke belastingen in 1 keer van betaald. Ik spaar een vast hoog bedrag maandelijks dus voor extra's boven de €100 gebruik ik normaal sneller spaargeld. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bezig! Ik heb ook een blog klaarstaan over dit onderwerp. Het loopt zeker gauw op al die kleine bedragen, de moeite waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vooral dat kozijn vind ik een mooie! Dat is typisch zo'n ding dat in de weg staat anders.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen