dinsdag 29 maart 2016

minivakantie voor een klein budget

Vorige week waren we een midweekje weg. Dit jaar kunnen we nog op vakantie buiten de schoolvakanties, maar omdat zoon inmiddels al wel op de basisschool zit, wil ik dat toch niet te veel doen. Dus kozen we om vorige week te gaan, de vrijdag zou hij sowieso al vrij zijn, dus zo mistte hij maar vier daagjes.

2x per jaar heeft Hema i.c.m. Landal een leuke actie. Je kan dan voor € 130,-- (misschien wordt het tarief elk jaar aangepast?) een midweek of weekendje naar een Landal park. Dit is incl. linnenpakket, schoonmaakkosten en reserveringskosten. Het enige wat er nog bijkomt is de toeristenbelasting, in ons geval was dat zo'n 16 euro.

Je hebt dan wel beperkte keuze uit de parken, huisjes en het is o.b.v. beschikbaarheid. Via een onlineformulier geef je 2 voorkeuren aan voor data en parken en vervolgens hoor je of jouw keuze mogelijk is. Wij hadden geluk, zowel onze voorkeursdatum als -park waren beschikbaar.

We kozen een park niet te ver weg: Het Vennenbos, een leuk park met voldoende faciliteiten in een mooi gebied.

Om de verdere kosten beperkt te houden, namen we de meeste boodschappen mee van huis. Lekker makkelijk als je van te voren een menuutjes maakt en zo konden we gelijk de restjes opmaken die anders toch maar lagen te verpieteren. Aanvullende boodschappen uit de parksuper bleven daarom beperkt, dat is maar goed ook; want als je alleen voor een doosje eieren naar het winkeltje gaat en toch met een tas vol extra boodschappen naar buiten komt, kan het toch nog duur worden. Daarnaast heb ik ook geen zin om tijdens de vakantie te veel naar een supermarkt te moeten. En het scheelt sjouwen met de boodschappen van je auto/supermarkt naar het huisje, want de dag van aankomst mag je de auto even naar het huisje rijden.

Bijna alle dagen bleven we op het park; want er was genoeg te doen: wandelen, zwemmen, spelen in de (binnen)speeltuin, fietsen, voetballen, diertjes aaien en voeren en soms gewoon even lekker 's middags languit op de bank!Wel gingen we een dagje naar de Efteling. Dat maakte de vakantie flink duurder, maar dit zouden we sowieso dit jaar een keer doen. We spaarden de zegeltjes van de ah actie voor 10 euro korting per kaartje, maar toch blijft het een smak geld. Alleen om met 3 personen binnen te mogen en te parkeren, waren we al € 90,-- kwijt. Natuurlijk namen we zef lunch mee en wat lekkers, bestelden alleen een keer koffie en op het eind een warme snack om de ergste honger te stillen. Het was heerlijk rustig in het park, we hoefde niet in de rij te staan en hebben bijna alles gedaan wat we wilden. Maar om half zes had zoon toch echt de pijp leeg....op de terugweg reden we nog langs een snackbar om frietjes mee te nemen voor in het huisje, zo was de dag helemaal compleet. Een duur dagje, maar het was het zeker waard. Zoon was er nog nooit geweest en voor ons was het ook al lang geleden. En omdat het zo rustig was heb ik sommige dingen in het sprookjesbos nu pas voor het eerst echt goed gezien. Wat ik ook erg leuk vond is dat we eigenlijk overal wel met z'n drie├źn in konden, bij de meeste attracties paste dat nog net.

Om deze vakantie en het dagje Efteling te betalen, hadden we de extra inkomsten van de afgelopen maanden apart gezet. Ik heb zoon in dit proces betrokken; ook hij gaf aan welke spulletjes van hem op MP mochten en de ontvangen centjes gingen in zijn spaarpotje. Soms bij het horen van de deurbel vroeg hij al: "is dat iemand met centjes?" haha.. De dag voor vertrek maakten we het potje open en telden de centjes. Ik had afgesproken dat we van het geld de kaartjes voor de Efteling zouden kopen en het overige mocht hij in een portemonneetje mee om tijdens de vakantie te besteden. Hij kan nog niet rekenen, dus ik kon hier zelf natuurlijk wel een beetje bepalen wat er mee ging in het portemonneetje. De overige extra dingetjes als een keer een kopje koffie, een ijsje etc. betaalde ik ook uit een portemonnee waar ik de overige contante inkomsten van MP in had bewaard. Heel fijn om het zo te doen; want voor mijn gevoel kostten deze dingen dus niks extra's en voelde het echt als een extraatje. Dus dat gaan we vaker zo doen!

Uiteindelijk had hij ca. 3 euro over (na wat inbreng van mijn spaarpotje).Hiervan mocht hij zelf bepalen wat hij wou. Dat werd een ritje op de moter en de Bob de Bouwe auto. Ook koos hij voor 2x een muntje bij Ezeltje strekje in de Efteling. En als laatste moest hij de keuze maken tussen een ijsje of een race met de motor op de spelcomputer, hij koos het laatste. De euro die hij nog overhad wou hij bewaren voor zijn spaarpot. Leuk om te zien hoe hij (met een beetje sturing) toch al een beetje met geld in aanraking komt.
Kortom het was een geslaagd midweekje weg en daarna konden we nog lekker even bijkomen met Pasen.

5 opmerkingen:

 1. Dat klinkt inderdaad als een heerlijk midweekje weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk en wat een leuke foto's van je zoon weer. En wat wordt ie groot!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk dat jullie het fijn hadden. Had het maar even gemeld dat je naar de Efteling ging. Er was vast wel iemand die je de kortingsbonnen van de ah had gegeven. Had je 10 euro korting per persoon ontvangen.
  En leuk dat je zoontje nu al een beetje bewust is van geld. Grappig dat hij al een centje wil sparen. Hier was dat vroeger ook zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hadden wel kortingsbonnen van AH hoor, maar dan nog is het veel geld.

   Verwijderen
 4. Die Dirk met z'n spaargeld! Wat een slimme vent. Heerlijk om dat zo te lezen. Ook echt een jongetje: allemaal ritjes ;-). Fijn dat jullie zo genoten hebben. Dat is ook wat waard!

  BeantwoordenVerwijderen