donderdag 10 maart 2016

Broeken kopen

Ik moest hoog nodig een paar goede broeken er bij hebben, want eigenlijk had 1 nog maar eens jeans die goed paste. De rest is te groot geworden, verwassen of zitten gewoon niet fijn en trek ik dus niet aan.

Die verwassen broeken doe ik thuis gerust aan tijdens het schoonmaken of in de tuin werken, maar als ik ergens naar toe moet, liever niet. Voor truien, jurkjes e.d. slaag ik altijd goed tweedehands, maar broeken is echt een probleem. Lengtemaat 28 is bijna nergens te vinden, laat staan tweedehands.

Eigenlijk zijn er maar twee winkels waar ik goed slaag. En toevallig zag ik bij één van die winkels 2 weken geleden een aanbieding. Jeans voor 20 euro per stuk, en vanaf 30 euro gratis verzendkosten, dus ik bestelde er 2 met verschillende kleuren. En de broeken zaten heerlijk, ook na een keer wassen. Ha, eindelijk weer een paar goede goedkope nieuwe broeken die echt goed passen. Één van die verwassen broeken zat ook zo lekker, dat ik baalde dat ik er toen niet gelijk één extra had besteld voor in de kast. Zo'n fout maak ik niet een tweede keer, dus bestelde ik er nog maar 2, ik zit al ruim een jaar op hetzelfde gewicht, dus dat durfde ik wel aan.

Die twee extra broeken liggen nu achterin de kast te wachten tot ik weer een broek kan gebruiken. Qua broeken kan ik nu wel weer het hele jaar vooruit en volgend jaar denk ik ook. Hoewel een extra korte broek of driekwart voor de zomer misschien nog fijn is, geen idee wat mij nog past van vorig jaar.

Een fijn gevoel dat ik de komende tijd geen broeken hoef te kopen, want dat vind ik altijd echt een crime. Als niks past (tenzij je het zelf korter maakt) is winkelen niet leuk en wordt je er soms moedeloos van. En heerlijk ook om het nu gewoon lekker online te kunnen bestellen, dan weet ik zeker dat mijn lengtemaat er is en hoef ik niet extra hiervoor naar de stad.

Hebben jullie weleens een extra zelfde broek/trui gekocht omdat deze zo lekker zit?

6 opmerkingen:

 1. Dat doe ik ook al jaren. Ik heb ook een beetje lastig model en ben blij als ik weer wat goed passende broeken kan vinden, die ik dan weer tot op de draad verslijt. Vorig jaar vond ik op de lokale markt een kraam die mijn maat en model verkocht en dan neem ik er gelijk een paar in verschillende kleuren. Dat waren dunne zomerbroeken. Onlangs had de Lidl ook stretchbroeken in de aanbieding en dan haal ik er eerst eentje om te passen en daarna heb ik er nog een paar bijgehaald zodat ik weer voor tijden genoeg heb. Voor het eerst in jaren 2 spijkerbroeken die zalig zitten en ook 3 zwarte meegenomen, die iets minder praktisch zijn met twee katten is gebleken. Die hangen vreselijk haren aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dat heb ik inderdaad ook wel eens gedaan.

  Je kunt de verwassen broeken trouwens zelf verven. Als je niet teveel gewicht neemt wordt de kleur ook prima. Je hebt speciale verf voor in de wasmachine, heel goed te doen en je kunt ze weer voor net dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet echt geloof ik. Ik kan soms wel eens iets in een andere/extra kleur kopen als ik het heel mooi vind of het idd lekker zit, maar niet speciaal hetzelfde. Fijn dat je zo goed geslaagd bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, dat heb ik wel eens gedaan. Want sommige kledingstukken verdwijnen ook echt uit winkels, en dan baal je dat je geen voorraad hebt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schoenen! In November een paar laarsjes bij de Al.di gekocht. Zaten zo lekker (voor 15 euro!!) dat ik meteen nog een paar heb gekocht in een andere kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, laatst ook twee broeken op voorraad gekocht omdat mijn huidige jeans dun beginnen te worden, en er weinig modellen te koop zijn voor mensen die lang zijn met errug stevige bovenbenen(weer ander probleempje) en ik zie dat niet snel veranderen. Mijn vorige jeans sleet door aan de binnenkant van de bovenbenen en is inmiddels een wat kort maar wel heerlijk zittende korte broek. Uitsluitend voor in de tuin, maar wie kan dat wat schelen?

  BeantwoordenVerwijderen