zondag 21 februari 2016

Paprika's zaaien

Vandaag ging ik met zoon aan de slag om paprika's te zaaien. Het is nog wat vroeg om nu al te gaan voorzaaien, maar de paprika's ga ik niet buiten uitplanten, maar laat ik lekker binnen, dus het kan nu al best. Ik vind het mooie planten die leuk staan op de vensterbank. Een paar jaar geleden deed ik dit al eens en ik had toen een overvloed aan plantjes. We zullen zien hoe het dit jaar gaat, bij overvloed kan ik altijd nog een plantje weggeven.

Ik had mij van te voren niet voorbereid om vandaag te gaan zaaien, maar kreeg er ineens zin in. Buiten was het zo druilerig dat we wel wat binnenvermaak moesten verzinnen. Om andere zaden nu al te zaaien, de rest gaat wel naar buiten, is het nu nog wat vroeg. Paprikazaadjes had ik nog niet opgespaard, maar met nog een paprika in huis moest het toch wel goed komen.

We sneden de paprika aan en begonnen om de zaadjes te verzamelen. De paprika zelf snoepten we ondertussen lekker op. Bij een temperatuur van ca. 20 graden kiemen de zaadjes na 2-3 weken. we hebben nu een zaaitafeltje bij het raam aan de achterkant gezet. Maar misschien is de vensterbank aan de voorkant, met verwarming en volop zon (want op het zuiden) beter. Ach we wachten het even af, behalve een beetje grond heeft het ons niks gekost want het kweekbakje had ik al. Mocht er na 3 weken niks gebeuren, dan doen we gewoon een nieuwe poging en zetten we het kweekbakje wel op de vensterbank.


Ik gebruikte een pak compacte potgrond van de action (€0,64), altijd handig om in huis te hebben.
We hadden aan ongeveer de helft genoeg.

Lekker kliederen

Zaaien maar, wc rolletjes (ik halveer ze) en eierdozen zijn hiervoor ideaal.
Zo kan je de kleine plantjes straks makkelijk verpotten.

En nu wachten, alleen kijken en genieten en soms een beetje water geven.


3 opmerkingen:

  1. Leuk! Ik heb helaas nergens plaats in huis om al te gaan voorzaaien dus ik zal ècht geduld moeten hebben :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk het voorzaaien is begonnen, bij mijmeringen las ik ook al wat.

    BeantwoordenVerwijderen