zaterdag 20 februari 2016

Eerst kinderfeestje

Pas 5 weken op de basisschool en zoon ontving al een eerste uitnodiging voor een kinderfeestje. Gelukkig snapten de ouders van de jarige dat het misschien wat spannend voor zoon zou zijn en werden we eerst uitgenodigd voor een speeluurtje om kennis te maken.

Ja, spannend was het zeker, niet alleen voor zoon, maar ook voor mij. Gelukkig was het kennismakingsuurtje de week er voor goed bevallen en kreeg ik bijna dagelijks de vraag hoeveel nachtjes slapen het nog was tot het feestje.

We kochten samen het cadeautje en ik bereidde zoontje een beetje voor. Ik vertelde hem diverse malen dat de ouders van de jarige hem op zouden komen halen uit school. En ik vertelde een beetje wat ze gingen doen, dat was mij al verklapt door de ouders. Gelukkig had zoon er erg veel zin in en snapte hij voor mijn gevoel goed wat er ging gebeuren. Het cadeautje gaf ik in de ochtend alvast mee aan de ouders van de jarig, want tja ik had al scenario's in mijn hoofd dat zoon dat zou vergeten mee te nemen door alle spanning en drukte. Sowieso let hij niet zo goed op zijn spullen en heb ik al diverse malen in de gevonden voorwerpen bak lopen graaien.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik die middag van het feestje toch wel in spanning zat hoor. Hoewel zoon snel contact maakt, niet verlegen is, heeft hij toch ook wel een gebruiksaanwijzing. En als hij moe is, wat na een eerste schoolweek na de vakantie wel het geval was, ligt een driftbui toch ook op de loer. Vanaf het moment dat de school uit was, hield ik mijn mobiele telefoon dan ook angstvallig in de gaten. Gelukkig bleef het stil en rond de tijd dat hij thuisgebracht zou worden, zag ik hem door het raam vrolijk komen aanhuppelen.

Zoon had het geweldig naar zijn zin gehad. Hij vertelde dat hij het wel wat lang vond, maar dat het heel leuk was. Ze hadden broodje knakworst gegeten en taart. En botten gezocht en gevoetbald. De moeder van de jarige vertelde ook dat alles goed was gegaan. Omdat hij de jongste was, bijna een jaar jonger dan de rest, had hij soms wel wat meer sturing nodig. Maar hij was erg vrolijk geweest en had het erg naar zijn zin gehad.

Hij kreeg ook nog een dino-ei mee, zo eentje die je in een bak water moet doen en waar dan na 48 uur iets uitkomt. Hij vindt het helemaal geweldig en gaat regelmatig even kijken hoe het er mee is.

Na het gevoel van de eerste keer oppas voor je kind, de eerste ochtend peuterspeelzaal en de eerste schooldag, vond ik dit toch wel weer één van die spannende momenten. Ben dan ook opgelucht dat het goed is gegaan en trots op zoon.

2 opmerkingen:

  1. Ik weet het ook nog goed, het eerste feestje van onze dochter. Ik vond het net zo spannend als zij.
    Over driftbuien trouwens; welk kind heeft ze niet gehad in meer of mindere mate? In een groep met leeftijdgenootjes dwingen de vreemde ogen vaak en valt het reuze mee.
    Dat er nog maar veel feestjes mogen volgen voor je zoontje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk en ik herken het wel van onze oudste kinderen. Jongste is nog nooit gevraagd, dat vind ik ook wel eens verdrietig, maar autistische kinderen zijn natuurlijk best moeilijk. Ik ga dit jaar alles uit de kast halen met zijn eigen feestje.

    BeantwoordenVerwijderen