donderdag 30 januari 2014

Gelijk maar beginnen....

Ik kan natuurlijk gaan zitten wachten tot het 1 februari is en dan mijn minimummaand beginnen, maar ik kan natuurlijk ook gelijk beginnen. De 6 liter pompoenpuree die ik gisteren maakte, moest natuurlijk in de vriezer. Daar had ik even niet goed bij nagedacht, want die zat eigenlijk al behoorlijk vol.

Met wat reorganisatie ging de helft er in. Ik haalde er wat spekkoek uit (tja met suiker, dus voor mij even niet) die ik vandaag aan het bezoek kan serveren.

O'ja en ook nog even vergeten dat de biobezorger kwam met twee speltdesembroodjes. Die zijn nu in de aanbieding voor 2 euro, een koopje voor dit soort broodjes vind ik, dus kocht er gelijk 2 voor in de vriezer. Dat is dan wel weer handig als ik een keer vergeet brood te bakken (of gewoon lui ben) of als ik een keer weinig tijd heb om te koken, dan kunnen we altijd soep uit de vriezer trekken en er tosti's bij eten. Maar tja: waar moest ik die nu weer laten???

Dus ik besloot de komende dagen maar gelijk uit de voorraad te gaan eten. Want al het bestelde spul is eigenlijk toch voor de vakantie.

Gisteren eerst maar eens wat bedenken met die pompoenpuree. Ik maakte overheerlijke pompoenpannenkoeken voor de lunch en manlief at ze als toetje na het avondeten. Ook hij vond ze lekker, dus goedgekeurd! Kijk zo gaan mijn pompoenen wel op!

pompoenpannenkoeken

Als avondeten maakte ik een quiche met bladerdeeg en wortel uit de vriezer, en nog 2,5 prei, een uitje, 4 eieren, restje slagroom en kruidenroomkaas. Volgens manlief één van de betere quiches. Toch grappig dat hij het altijd zo lekker vindt als ik met restjes kook, vaak krijg ik dan meer complimenten als dat ik een recept volg. Blijkbaar zit er toch wel een soort van keukenprinsesje in me en eigenlijk vind ik het ook veel leuker dan een recept volgen.

restjes quiche

Vandaag ga ik deze muffins maken met pompoenpuree. En als avondeten maak ik nasi, ik vond nog gekookte zilvervliesrijst, tofu en wortel in de vriezer en prei en ui heb ik ook nog wel liggen, dus maaltijd compleet! Er liggen ook nog rode bessen in de vriezer en bananen, ik denk dat ik daar maar eens een toetje mee ga maken, een sorbet ofzo of warm fruit bij de pannenkoekjes. Dan is er in ieder geval weer genoeg plek in de vriezer voor de overige puree en de broodjes.

Dan nog even door het huis om te bedenken wat we vrijdag eten voor we naar het vakantiehuisje vertrekken. In ieder geval iets makkelijks. Ik denk dat het iets wordt met courgette soep en tosti's, maar misschien kom ik nog wel iets anders geschiktst in de vriezer tegen.

9 opmerkingen:

 1. Ook al zo lekker bezig jij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die pompoenpannenkoeken klinken goed! We zijn hier dol op pompoen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hai hoe maak je pompoenpannenkoeken ? ik kreeg in de bio-groentetas nog een pompoen , maar hier houden ze niet zo van pompoensoep , dus een idee is welkom !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. slim , slim , ik had niet naar de link gekeken , maar ben al een stuk wijzer geworden ; dat komt zaterdag dus op het menu ..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooo, wat ziet dat er allemaal lekker uit! Goede ideeën :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pompoenpannenkoekjes, dat klinkt lekker. Met nog een mini pompoen liggen, is dat wel een idee.
  Mijn minimum maand is best makkelijk, want mijn vriezer zit vol met allerlei avondmaaltijden. Vriezerkoken was in december en januari nogal een hobby. Voor februari slechts 6 maaltijden nog te verzinnen. De rest moet voorzien van wat simpele dingetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oowwww, wat maak je toch lekkere dingen! En wat ziet je pompoenpannenkoek er mooi en lekker uit! Ik begin morgen met minimummaand... kan ik vanaaf nog even boodschappen doen... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die pannekoeken en quiche zien er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen