donderdag 23 januari 2014

Het geld vliegt er weer uit!

Het geld vliegt hier momenteel de deur uit, maar gelukkig komt er ook weer wat extra binnen. Zo verkocht ik mijn serie Harry Potter boeken gisteren voor 20 euro, en ook de magnetron ging weg voor 20 euro. Ze waren beide echt binnen 3 uur verkocht nadat ik het op MP had geplaatst, dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Ik verkocht ook nog twee boeken via Bol wat me € 17,-- opleverde. En ontving € 40,-- vergoeding voor een onderzoek over de PostNL waar ik in december aan meedeed. Alles bij elkaar toch weer een kleine 100 euro extra!

Maar helaas vliegt het geld ook net zo hard de deur weer uit. Soms heb je dat alles zo'n beetje tegelijk op is. Zo bestel ik altijd bio kattenvoer voor een half jaar vooruit, dat scheelt verzendkosten, gesjouw en meestal wacht ik op een aanbieding als het bijna op is. Nu kon ik begin januari gebruik maken van een mooie aanbieding, dus snel ingeslagen. Denk met het droogvoer nu wel een jaar vooruit te kunnen en het natvoer een halfjaartje. Maar dat was wel even een rekening van € 111,--
We haalden weer een voorraad meel (en wat andere dingen) bij de molen om weer een maand 3-4 zelf brood kan bakken. Ook kochten we een grote zak boekweitmeel, want die boekweitpannenkoekjes zijn hier toch wel favoriet. Rekening € 87,--
En ik bestelde alvast kaartjes voor de ouders natuurlijkbeurs in juni, € 17,25. Ik bestelde de kaartjes nu al, omdat de eerste 100 een goodiebag ontvangen. En ik weet van vorig jaar dat dit een super leuke goodiebag is. Toen zat er bijvoorbeeld kinder zonnebrandcreme van lavera in t.w.v. € 15,--.
Over een paar weekjes gaan we er even tussenuit en die rekening viel ook op de mat, gelukkig was daar geld voor beschikbaar in het vakantiepotje.
En ook de rekening voor het eigen risico van 2013 kwam nog even binnen, maar ook daar was gelukkig budget voor in het zorgkostenpotje.
En ik bestelde nog wat e-boeks met suikervrije recepten voor € 27,50. Maar ik heb nu al gezien dat dat me zeker waard is, want er staan veel lekkere receptjes in die ik allemaal wil proberen!

En soms strooien we gewoon een beetje met geld, voelen we ons sinterklaas ofzo en steunen we initiatieven waar we achter staan. Zo doneerde ik 25 euro in Kromkommer, een organisatie die zich wil inzetten om niet volmaakte groente te gaan verwerken. In ruil krijg ik dan een potje soep, de kromkommertas en een ticket voor het kromkommer-event.
En manlief steunt deze brewpub met een investering van 100 euro. Nu krijgt hij dat wel weer terug (als het goed is) met rente, maar nu hakt het er wel even in.
En mijn favoriete schrijfster van gezond levenboeken bracht een nieuw boek uit wat ik natuurlijk ook gelijk wilde hebben. Niet dat er nu veel nieuws instaat voor mij, maar zij is wel degene geweest die mij heeft laten inzien dat diëten niet werkt en je beter je leefstijl kan veranderen. En dat een nieuw voedingspatroon meer is dan alleen je eetgedrag aanpassen. Dus ik vond dat ik haar moest steunen en bestelde gelijk het nieuwe boek € 19,95.

Ach weet je, dit zijn wel uitgaven waar we blij van worden en achter staan of noodzakelijk zijn. Daar geef ik dan liever mijn geld aan uit dan aan kersttroep die nu al weer op zolder zou zijn beland, overdadige kerstdiners of een sportabonnement om vervolgens nooit te gaan.

Manlief opperde gisteren dat hij toch eigenlijk wel een nieuwe winterjas nodig heeft. Tja als hij het zegt is het meestal ook wel echt nodig. Hij loopt gewoon door met sokken met gaten totdat het gat zo groot is geworden dat het meer beenwarmers worden. Gelukkig is er nu overal uitverkoop en moeten we van het weekend maar eens naar een goede outdoorwinkel o.i.d. voor een kwaliteits winterjas die nu 50-70% is afgeprijsd ofzo. Hetzelfde geldt voor schoenen. In september kochten we allebei 2 paar schoenen bij Bristol en daar vallen nu de gaten in. Ik denk dat we maar eens voor kwaliteit schoenen moeten gaan in de opruiming. Dus ik verwacht dat januari nog wel een iets duurdere maand wordt.

11 opmerkingen:

 1. Toevallig op je blog gekomen. Ik word er altijd blij van om wat leesvoer tot mij te nemen van mensen die op dezelfde manier in het leven staan :)
  Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen! Dankjewel voor je reactie.

   Verwijderen
 2. Hoi ANWB heeft mooie wandelschoenen in opruimingsaanbiedingen pas voor oudste dochter en mij zelf een paar gekocht voor hele aantrekkelijke prijzen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik zag ook 2 mailtjes van de anwb voorbijkomen. Via internet bestellen vind ik een beetje eng in dit geval qua maat dan vooral. Maar zag dat je met een ANWB-pas extra korting krijgt, nu heb ik die niet, maar mijn pa wel. Via internet zou ik dus met gemak op zijn naam kunnen bestellen. Maar zouden ze in de anwb winkel hier moeilijk over doen?

   Verwijderen
  2. Doen ze niet moeilijk over hoor. Deed ik ook lange tijd. Met die schoenen doe ik ongeveer 2 jaar, maar ik draag ze dan ook bijna het hele jaar.

   Verwijderen
 3. Normaal gesproken niet. Ik haal ook wel eens dingen met de pas van mijn ouders i.p.v. met mijn eigen pas. Zij zijn langer lid en hadden tot dit jaar op bepaalde artikelen een hogere korting.

  Wat duurdere schoenen betreft. Ik loop op Wolky's. Dure schoenen maar met goed onderhoud gaan ze wel zo'n 6 tot 8 jaar mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb net in de opruiming schoenen gekocht van footnotes, normaal 179, nu 89. Zijn kwaliteitsschoenen, waar je lang mee doet. Op veel plaatsen is nu super uitverkoop, zoals je schrijft! Succes met koopjes scoren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe lang je met schoenen doet is subjectief. Ik doe heel lang met schoenen, want ik draag ze om en om. Zo kunnen mijn schoenen 'rusten'. Verder regelmatig poetsen en inspuiten.
   Footnotes is een heerlijk en goed merk, maar hooguit 2 jaar, dan is voor mij de fut eruit.
   Daarom kies ik liever voor Durea, betaal je een paar tientjes meer en doe ik een paar jaar langer mee. Kost wel een keer nieuwe hakken, maar dat heb ik er graag voor over.

   Overigens als ik leuke/mooie Footnotes in mijn maat tegen zou komen voor maar 89 euro, is het de investering waard! Ooit een keer een paar voor 39 euro op de kop getikt, achteraf spijt dat ik het 2e paar in dezelfde maat voor dezelfde prijs niet heb meegenomen. Ik heb er heerlijk 2 jaar op gelopen (en het 3e jaar met moeite omdat ik geen vervangende schoenen kon vinden). Meestal moet ik er gelijk bij zijn, anders is mijn maat eruit. Komt ook omdat ik lang niet alle schoenen pas en een hak hoger dan 3,2 of 3,8 cm niet aankan.

   En toen ik na 4 jaar zoeken om een paar laarzen die me passen, eindelijk een paar vond, keek ik (even) niet naar de prijs.

   Verwijderen
 5. Ook hier een dure maand door glutenvrij + melen + oliën + vlees + kattenvoer + pension + + + Wat zijn we toch gezegend dat we dit kunnen doen! En wat fantastisch dat je schrijvers steunt door boeken te kopen en dat je donateur bent van Kromkrommer. En weet je, als dit soort goede en mooie initiatieven steunt en zo positief in het leven staat, dan komt het goede en mooie vanzelf bij je terug. Je oogst wat je zaait en dat zit bij jou wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Januari was de maand van alles weer op orde krijgen en kijken wat er nog in huis is. Ik deed weer aan vriezerkoken en heb daardoor in januari niks over om extra te sparen. Februari daarentegen gaat goedkoper uitvallen. Geen nieuwe kleding, Enkel nog de weekenden avondeten nodig en er kwam een terugbetaling van de belastingdienst bij.
  Ik hoop in maart of april ook eens een wat grotere hoeveelheid meel in te kunnen slaan. Daarvoor moet wel de berging opnieuw ingedeeld

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Herkenbaar, dat het er soms in kan vliegen, maar ook direct weer uit! Hier waren ook veel dingen ineens op en dan moeten ze toch vervangen worden. Dat geldt natuurlijk niet standaard, maar wel als het b.v. gaat om kattengrit of kattenvoer, eten, dingen als deodorant, enzovoorts. Niet speciaal de luxe dingen, maar wel dingen die bij elkaar flink aan kunnen tikken. Gelukkig beginnen de Marktplaatsverkopen ook weer wat aan te trekken, dus dan schiet ik er voor mijn gevoel niet zo heel veel mee op, maar blijft mijn saldo meer in balans dan wanneer het allemaal van de rekening af ging, zonder dat er wat bij kwam!

  BeantwoordenVerwijderen