maandag 13 januari 2014

Ritme krijgen, lijstjes maken

Afgelopen 1,5 week was ik druk met het begin van mijn uitdaging om 40 dagen geen geraffineerde suiker te eten. Hoewel ik dacht me goed voorbereid te hebben, kostte het me toch veel tijd om dingen te vervangen, recepten te zoeken en het eten klaar te maken, met name ontbijt en lunch. Leuk hoor want recepten speuren en koken is ook wel een hobby van me, maar er ging gewoon veel tijd inzitten waardoor het huishouden verslofte. Het kan ook door de energie komen die de eerste 10 dagen ver te zoeken was.

Nu gaat het beter en heb ik mijn ritme weer een beetje gevonden. Lijstjes maken werkt in zo'n geval bij mij altijd goed. 's ochtends even een lijstje maken wat er moet gebeuren en vervolgens lekker steeds doorstrepen als er een klusje is gedaan, dat werkt motiverend. En klusjes waar ik niet aan toe kom, schuiven gewoon lekker door naar morgen want dan is er ook weer een dag.

Zo ging vandaag eindelijk de kerstversiering weer naar boven, werd er een afspraak bij de tandarts gemaakt, deed ik de weekboodschappen en werd er ook nog een was gedaan. En toen zoontje wakker was van zijn middag slaapje gingen we nog lekker even naar buiten.

Manlief kwam thuis toen we nog buiten waren, de pompoentaart stond al in de oven, dus we konden eigenlijk gelijk aanschuiven. Maar we bleven nog even buiten en genoten van de winterzon. Leuke verrassing was ook dat hij nog een kerstpakket bij zich had. Hij had er al één gehad van zijn detacheringsplek, maar die van zijn werkgever stond nog op het hoofdkantoor en die kwam zijn manager vandaag brengen. Tja manlief gaat niet even naar Zwolle rijden om een kerstpakket op te halen, hij dacht die neem ik wel mee als ik cursus heb eind januari. Maar nu was hij er dus en dat uitpakken daar kan ik toch altijd van genieten. Zoontje vond het ook leuk en dan vooral om met die sliertjes en de doos te spelen. De chocola en koekjes gingen in zijn tractor en daar scheurde hij de kamer mee door. Het was een vrij standaard pakket met toastjes, paté, prosecco e.d. Ach dan heeft het bezoek ook weer eens iets als ze hier langs komen.

Maar er waren nog meer verrassingen afgelopen week. Zo won ik bij een wedstrijdje 2 pakken koffie, oeps mijn doel om minder koffie te drinken moet maar ergens verderop dit jaar opgepakt worden. En verder kreeg ik nog 2 notenrepen om te testen, handig want die waren suikervrij. En de kat kreeg ook nog snacks om te testen.


En er lijkt een ommekeer te zijn gekomen in de verzameldrang van manlief. Er staat weer een doos gevuld met spullen die weg mogen! Jeuhh, van de week maar weer wat op MP/Bol zetten, wat voor in de rommelmarkt doos en wat naar de kringloop. Ik kan mijn ogen bijna niet geloven maar hij is nu toch echt zijn dozen aan het uitzoeken en hij lijkt er nog lol in te hebben ook. Hij heeft nu de zolder om uit te zoeken en sorteren en dat lijkt te werken, want zag ook al weer een doos bij het oudpapier staan. Zelf ook weer begonnen om een beetje te ruimen. De 2e combimagnetron gaat ook weg, die gebruiken we 1x per jaar als er veel eters komen. Ach dan verzin ik wel een andere oplossing.

7 opmerkingen:

 1. Fijn nog een verlaat kerstpakket. Leuk om te lezen dat jullie zo goed bezig zijn met opruimen. Hier ben ik degene met de meeste spullen. Moet me nog wel er toe zetten om de dingen dan ook op MP te plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lekker bezig mannetje en jij, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hej Sjouke! fijn logje vandaag is je give away doos weggegaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je man aan het opruimen is geslagen! Ik heb dat zelf ook vaak: als je maar eenmaal bezig bent, krijg je er vanzelf plezier in.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga met je meedoen, met het zoveel-dagen-geen-suiker! Ik denk dat ik eerst maar eens ga voor een periode van 30 dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed dat je meedoet. Ik ga je blog volgen.

   Verwijderen