dinsdag 19 november 2013

Even bijkomen....

Ja, het was hier wel rustig hè de afgelopen dagen. Niet dat er nou niks is gebeurd en ik niks had om over te schrijven, maar soms zijn er belangrijkere dingen.

Zoontje had een zware verkoudheid en buikgriep te pakken en toen er na een dag of 4 geen verbetering kwam en hij weigerde nog genoeg te drinken toch maar naar de huisartspost gegaan, die ons doorstuurde naar de eerste hulp, waarna een opname in het ziekenhuis volgde.

Daar lagen we dus weer, herinneringen van een jaar geleden kwamen terug. We dachten toch echt de ziekenhuizen achter ons te hebben gelaten, maar zoals veel moeders me al waarschuwden blijven "deze kindjes" vaak zorgen kindjes. Helaas ging hij weer aan het zuurstof en een sonde om zijn vochttekort aan te vullen. En moesten we een paar nachtjes blijven.


Wat een zielig koppie, armpjes gespalkt zodat hij niet alles lostrekt.

Nog steeds niet lekker

En toen ging een beschuitje er wel weer in
Na 3 nachtjes mochten we weer naar huis. Ik mocht gelukkig bij zoontje op de kamer slapen, maar na die 3 nachten had ik het ook wel gehad in zo'n klein kamertje. Er was nog even sprake van dat we met sonde naar huis moesten, maar dat weigerden we pertinent. Na een dag bewijs leveren over de hoeveelheid vocht die hij tot zich nam en een beetje bluffen, kregen we hem toch zonder draadjes mee naar huis. En vandaag kwamen we weer thuis en hij drinkt goed!

Nu even bijkomen. Een heel weekend naar de k#t waarin we de laatste dingen voor de zolder wilden doen. Alle rotzooi naar de stort, oudpapier maandag aan de weg en de laatste dozen uitzoeken. Daar kwam helaas weinig van. Dus nu hebben we toch wel een klein probleempje omdat de timmerman volgende week begint en aankomend weekend ik het hele weekend op de rommelmarkt sta en manlief de komende dagen niet thuis is. Helaas is het niet anders en zal de timmerman met het vrije deel moeten beginnen. Ik hoop dat een vriend zaterdag manlief nog wil helpen om de spullen voor de stort in ieder geval in de tuin te leggen en verder zien we wel. We hadden nu eenmaal belangrijkere zaken aan ons hoofd.

21 opmerkingen:

 1. Gelukkig is hij weer aan de beterhand!
  Dat is het belangrijkste zoals je zelf aangeeft....
  Heel veel liefs en probeer ook zoveel mogelijk rust te nemen
  want zo'n verblijf in het ziekenhuis weegt ook zwaar door
  voor jullie
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heftig zeg! En nu een beetje bijkomen en uitrusten. En voor je zoon nog heel veel beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ach gossie wat een tegenslag, maar weer heerlijk thuis nu :-) en wat een mooie krulletjes heeft hij toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat akelig! Ik kan me goed voorstellen dat alles van een jaar geleden weer terug komt. Gelukkig is hij nu weer thuis. Heerlijk! Geniet van al je uurtjes met je zoontje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij kan geen betere ouders wensen.
  Succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een tegenvaller zeg!. Hoe vond je zoontje die opname,nu hij ouder is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was voor ons allemaal wel even wennen. Weer een ander ziekenhuis en dat hij ouder is merk je ook wel. De eerste dagen sliep hij bijna de hele tijd of lag voor zich uit te staren, later moest hij toch meer vermaakt worden en dat is best lastig op zo'n klein kamertje. Ik vond het wel fijn dat ik fulltime bij hem kon zijn, want nu merkte hij het echt wel als ik er even niet was.

   Verwijderen
 7. ach wat een zielig hoopje,maar gelukkig is die weer opgeknapt,wat een mooi kereltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een zielig knulletje zo. Altijd wel zielig hoor, die kleintjes in het ziekenhuis. Hopelijk is het supersnel weer helemaal opgeknapt.

  Kunnen die laatste spullen niet 'eventjes' naar een ander kamertje? Of is het nog best veel?
  Succes op de rommelmarkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het meeste gaat nu ook op een ander kamertje. Het gaat vooral nog om de spullen die naar de stort moeten, oud laminaat, gipsplaten e.d. Dat hadden we afgelopen zaterdag willen doen. Maar dit weekend kan het niet, want heb ik de auto mee naar de rommelmarkt. Dus plan B is dat we het in de tuin leggen met een zeil erover en dan het weekend daarna maar naar de stort.

   Verwijderen
 9. Wat een klein zielig hoopje. Ik hoop dat hij heel vlug opknapt. En die spullen in huis, dat komt vast goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. OH bah, wat een drama weer :( Hoop dat hij snel helemaal opknapt! Krijgt hij de prikken voor het RS-virus ook deze maanden?? Sterkte hoor!! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, helaas. Hij heeft de RS-prikken wel gehad tot vorig jaar April, maar dit jaar komt hij niet meer in aanmerking. Hij krijgt wel de jaarlijkse griepprik.

   Verwijderen
 11. Wat vervelend dat je zoontje in het ziekenhuis moest liggen. Gelukkig gaat het de betere kant op, in elk geval nog beterschap met hem.

  Veel succes met je rommelmarktverkoop en de verbouwing in huis. Heeft die vriend die je man gaat helpen geen auto zodat het alsnog naar het stort gebracht kan worden?

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat verschrikkelijk die lieve oogjes en het helemaal niet fit zijn. Ik heb echt met jullie te doen. De doos met kleertjes groeit gestaag. Jullie hebben een prachtig kindje en wat fijn dat het weer beter gaat. Kus!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Sterkte hoor en wat fijn dat je bij hem kon blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Acchhh, wat ziet hij er ziek uit op sommige foto's! Gelukkig dat het nu wat beter gaat. Beterschap verder en verwen hem maar lekker ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gaat t alweer wat beter? Arme jongen.
  Moest aan jou denken toen ik dit las, dus hierbij ter info het linkje.
  http://blikborstvoeding.wordpress.com/2013/11/21/mindset/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het gaat nu zeker beter met hem bijna weer "de oude".
   Héél erg bedankt voor het doorsturen van het stukje. Bij ons was inderdaad huid-op-huid contact een luxe, maar op een tuinstoel lig je niet echt ontspannen met zo'n klein mannetje op de borst als je net een keizersnee hebt gehad.
   Wij zijn ook een keer weggestuurd door een verpleegkundige, omdat volgens haar "zoontje rust nodig had". Dat was de eerste keer dat ik mijn man ooit heb zien huilen. Later zijn we over dit voorval in gesprek met haar gegaan, maar volgens haar had ze het niet zo bedoeld...bla bla bla...
   Ik ben blij dat er veel is veranderd op de gebied de laatste jaren en wij al een beetje hebben kunnen buidelen e.d. maar had het ook liever zoveel meer gewild. Maar dan wel op een ontspannendere plek, zelf in bed ofzo, maar daar zijn de ruimte en faciliteiten nog helemaal in de kinderschoenen van.

   Verwijderen
 16. Tsjonge! Goed dat je actie ondernam zeg! En wat fijn dat hij zo goed is opgevangen en dat het nu weer beter gaat.

  BeantwoordenVerwijderen