dinsdag 26 november 2013

Taartje maken

Vorige week volgde ik een taartenworkshop. Ik kon meedoen voor een gereduceerde prijs, dus dat kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Toch was het zeker niet goedkoop, maar ik zie het ook meer als een investering om in de toekomst zelf verjaardagstaarten voor zoontje te maken. Over een paar weekjes kan ik me voor het eerst gaan uitleven want dat wordt hij alweer 2 jaar.

En het was echt leuk de workshop, we leerden hoe je een boltaartje kan maken en daarnaast werden ook tal van tips gegeven over andere soorten taarten. Ik maakte dit banenentaartje alvast voor sinterklaas. Hij zit nu in de vriezer, zodat we hem met sinterklaasavond aan kunnen snijden en ik verder dus vrijwel niks hoef te kopen/maken, want we vieren het dit jaar hier met de familie.


En vandaag werd ik geattendeerd door een andere deelnemer aan de workshop dat er van alles in de aanbieding is om deze taartjes te maken. Ik had ook nog een vvv-bon liggen, dus kon ik die eindelijk eens goed besteden. Vormpjes heb ik al een aantal in huis en ook kleurstof voor de marsepein. Dit keer koop ik nog de mixen zoals ze ook in de workshop werden gebruikt en ga ik even voor "safe". Doel is om daarna te gaan experimenteren met andere soorten cake en vullingen om het geheel wat gezonder te krijgen, zonder e-nummertjes e.d. Maar ach, dit soort dingen eten we toch niet (meer_ regelmatig dus die ene keer kan vast niet zoveel kwaad. Was trouwens nog best lastig om de gehele bon van 25 euro besteed te krijgen, want de sponscakemix was uitverkocht... Maar broodzakken voor mijn eigen gebakken brood in de vriezer leken me ook wel handig en ach dan ook nog maar een zakje speculaasmix al is zelfmaken vast net zo makkelijk.


5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige taart en wat ziet ie er lekker uit! Je investering heb je volgens mij nu al dubbel en dwars terugverdiend! Mjam!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie taart zeg! Ik ben benieuwd wat het resultaat wordt van je experimenten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De taart ziet er erg mooi en lekker uit! En in zo'n profi-doos ziet het er helemaal echt uit! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je taart ziet er mooi uit! leuk om te doen hè?

  BeantwoordenVerwijderen