maandag 25 november 2013

Rommelmarkt

Afgelopen weekend was het weer zover; de rommelmarkt waar ik jaarlijks met mijn zus sta. Dit keer viel het aantal bezoekers een beetje tegen en ook de opbrengsten. Nu moet ik er ook wel bij zeggen dat ik al veel via internet heb verkocht de laatste maanden en daardoor nog maar weinig spullen had van een grotere waarde dan 2 euro.

Ondanks de tegenvallende verkoop ging ik toch met 4 lege bananendozen naar huis van de 10. En had ik een winst van ruim 40 euro. Ook scoorde ik zelf nog wat leuke dingen, zoals een beker voor bij de staafmixer voor 20 cent, de mijne was al een tijd geleden kapotgegaan. En nog een uitbreiding voor het nijntje huis en keukentje en cdtje en een houten puzzel voor zoontje alles bij elkaar voor € 3,20.

Of we volgend jaar weer op deze markt kunnen staan is nog even de vraag, want waarschijnlijk krijgt het gebouw een andere functie. Ik twijfelde dan ook sterk of ik de overgebleven zooi wel mee naar huis zou nemen of nog laten opkopen door een andere standhouder wat vaak gebeurd. Maar ik vind het terugkerende jaarlijkse uitje met mijn zus eigenlijk te leuk om op te geven. Dus we gaan eens kijken op een andere markt in de regio om daar jaarlijks te staan. De 6 overgebleven dozen staan niet in de weg in de schuur, dus ik laat het maar even zo. Naar de kringloop brengen kan altijd nog.


5 opmerkingen:

 1. Ik vind 40 euro een mooi bedrag! Wat apart dat het niet zo druk was. Ik zou juist denken zo rondom Sinterklaas dat er veel animo zou zijn voor rommelmarkten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 40 euro voor een dag vind ik ook een mooi bedrag, maar dit was een heel weekend, dus 2 dagen. Meestal heb ik het dubbele, maar ik vind het niet zo erg hoor. Het gaat weer mooi in het hypotheekpotje en ons doel voor extra aflossing voor dit jaar is bijna bereikt.

   Verwijderen
 2. Inderdaad vreemd dat er zo weinig belangstelling was. Hier staan ze altijd dubbeldik in de rij en je kan merken dat het crisis is. Misschien dat sommigen dan denken dat er niet veel goeds is te halen. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch nog wel aardig verdiend toch? En een paar mooie schatten op de kop weten te tikken~!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel een bijzondere tijd van het jaar voor rommelmarkten, die zijn hier meestal in het voorjaar en in de zomer. Misschien dat het daar aan ligt?

  BeantwoordenVerwijderen