maandag 11 november 2013

Pompoenerij (deel 2)

En toen bleef de andere helft van de pompoen zo een paar dagen liggen. Ik had me toch wel een beetje verkeken op de grootte van de pompoen en er moesten ook klusjes gedaan worden, projectje zolder ging weer verder en zondag was ik een hele dag weg. Gelukkig kan je een aangesneden pompoen een aantal dagen in de koelkast bewaren.

Zaterdagavond vond ik nog de tijd om snel even deze taart te maken. Lekker vond ook het bezoek.


Maar vandaag moest de rest toch echt verder verwerkt worden. Zodra zoontje zijn middagslaapje deed ging ik de keuken weer in. Ik maakte pompoenpuree om in de vriezer te stoppen, want anders komt die pompoen echt nooit op.Ik maakte deze kruidige pompoencake, niet onze favoriet, dus die gaan we niet nog een keer maken.


En ik maakte deze hartige taart voor het avondeten, nog een beetje bleekjes op deze foto, maar hij ging 's avonds voor het eten nog een keer 15 minuutjes de oven in. Erg lekker de combinatie van honing, walnoten, pompen en feta. Ik maakte de taart met bladerdeeg en zonder courgette. De bodem bleef wat nat, dus misschien de volgende keer daar iets op vinden.Ik had vrijdag de vriezer nog ontdooid en helemaal schoongemaakt en alles uitgezocht om zo wat plek te maken. Maar echt veel ruimte is er niet gekomen ener ging ook nog wat pompoensoep in. Ik kan nu net de puree kwijt en dan zit de vriezer weer vol. Ik las bij haar dat je puree ook kan wecken, misschien moet ik dat met die 2e joekel die er nog ligt maar gaan doen.

En nu staat er nog zo'n taart als afgelopen zaterdag in de oven, want die vonden we allemaal lekker. Maar er is nog steeds een stuk van ca. 300 gram over, wat gaan we daar nog mee doen?

5 opmerkingen:

 1. Ik vind het werkelijk verbazingwekkend hoeveel manieren er zijn om pompoen te verwerken! Petje af.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, ik heb één keer pompoensoep op en gezworen het daarna nooit meer te eten, maar als ik zie wat je er allemaal mee kunt, dan geloof ik dat ik er toch maar 1 of 2 in m'n moestuintje zet!

  Soms kun je een bodem trouwens minder nat krijgen door er met een satéprikker wat gaatjes in te prikken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip, ga ik dat eens proberen. Ik dacht ook al aan een beetje broodkruim op de bodem of de pompoen niet koken, maar alleen even roerbakken met de ui.

   Verwijderen
 3. Bedankt dat je de recepten deelde! Ik kan bij mijn tuinder ook nog een stuk of drie krijgen voor graties, maar het moet toch verwerkt worden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De pompoenen blijven in een kelder echt vele maanden goed. Dus je hebt nog even de tijd om alles te verwerken. Op mijn verjaardag in april geef ik mensen nog pompoensoep van eigen pompoen. Af en toe de pompoenen draaien, is er een plekje dat je niet vertrouwd, snel verwerken en vooral niet laten bevriezen.
  De enige pompoensoep die mijn man eet is een recept van het voedingscentrum met o.a. wat gerookte kip en op het laatst wat prei ringetjes erover. Anderen zeggen wel eens dat het smaakt naar snert maar net anders. De kip kan je natuurlijk ook vervangen door een vega rookworst oid. ;-)
  Deze is het: http://www.voedingscentrum.nl/recepten/recept/pompoensoepmetkipengeitenkaascrostini.aspx

  BeantwoordenVerwijderen