maandag 12 augustus 2013

Laatste reisvoorbereidingen

Voor de meesten zit de vakantie er al weer op, maar voor ons komt die er binnenkort aan. We zijn nu de laatste dingen aan het regelen. De Deense kronen zijn besteld, een wegenkaart is aangeschaft (want leuker rijden dan op navigatie) en vandaag toch maar een reisverzekering afgesloten voor twee tientjes.

Het inpakken is al een beetje begonnen, de paklijst is zo goed als klaar. Ik leg steeds al wat dingen bij elkaar in een bak en pak het dan later in. Van inpakstress heb ik gelukkig geen last. We eten de komende dagen zoveel mogelijk op wat er nog in huis is, dan kan straks de extra koelkast en vriezer uit en nu scheelt het lekker in de kosten. De extra koelvriescombinatie hoop ik na de vakantie niet meer aan te hoeven zetten, dat scheelt weer in de energiekosten. Ik heb een reminder in de agenda gezet om deze week de groene bak aan de weg te zetten en volgende week de grijze, dan zijn die ook weer mooi leeg. En nog even wat afval naar de gemeentewerf brengen. Want het is toch wel fijn om in een opgeruimd huis thuis te komen.

Oppas geregeld voor de kat en de voorraad kattenvoer en grindkorrels gecontroleerd. Bij de bieb heb ik nog een stapel reisboeken geleend, waarvan er een aantal meegaan op reis. En ook wat leesboeken, geschreven door Deense schrijvers om alvast in de stemming te komen. Maar ook om op bestemming te lezen.

Ik ben benieuwd hoe zoontje het zal doen in de auto. Autorijden is niet zijn grootste hobby, hij slaapt nauwelijks in de auto, dus we gaan dan ook maar overdag rijden. We nemen wat kindercd's mee en stoppen onderweg gewoon regelmatig, zodat hij even lekker kan rondkruipen. En ik neem wat boekjes en speelgoedjes mee die hij nog niet kent.

Zo en dan is het tijd voor onze eerste "grote reis" met onze kleine vent. Zullen jullie mijn blogjes even moeten missen.

11 opmerkingen:

 1. Fijne vakantie, het klinkt al lekker dat jullie nu nog weggaan terwijl de meeste weer in het gareel moeten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker dat je de reis nog in het vooruitzicht hebt, veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk leuk, leuk, Denemarken! Onze kinderen sliepen ook nooit in de auto en 's nachts met een wakker kind is geen pretje. Ach, en je bent er zo, in Denemarken. En op een Duitse parkeerplaats is het prima stoppen over het algemeen. Heel veel vakantie-plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spannend! Hopelijk doet je zoontje het goed in de auto. Wij moesten als kind altijd gekleurde auto's tellen. Eentje de rode, eentje de blauwe etc.

  Fijne vakantie gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een fijne vakantie toegewenst. Hoop dat het weer ook wat mee zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele fijne vakantie gewenst!!! Dat gaat echt goed komen! En nieuw speelgoed in de auto mee zal voor kleine man erg leuk uitpakken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele fijne vakantie! Ik ben benieuwd hoe het gaat bevallen met zoontje. Wij gaan eind september nog een weekje naar Frankrijk, ook benieuwd hoe dat gaat bevallen met onze kleine man...

  BeantwoordenVerwijderen