zaterdag 23 januari 2016

Winterbanden voor je fiets

Donderdag glibberden we hier over de weg om zoontje naar school te brengen. Gelukkig kwam manlief toen hij op het punt stond om naar zijn werk te gaan weer even binnen om mij te waarschuwen dat het glad was.

Ik haastte mij dus iets meer met het klaarmaken voor school, zodat we tijd hadden om evt. stukjes te lopen en toch niet te laat zouden komen. Zoontje zit in de fietskar, dat vind ik dan sowieso al wat veiliger al achter. Mocht ik onderuit gaan en de fietskar mee kantelen, dan zit hij nog vastgegespt en beschermt het frame van de kar hem redelijk.

En inderdaad we moesten stukjes lopen. Maar ik koos een andere route, via de hoofdweg, die ik normaal liever vermijd, want daar was wel gestrooid. Onderweg zag ik diverse mensen fietsen. Hoewel ik en anderen ze waarschuwden, fietsten ze gewoon verder. Tja, dat is het toch een beetje eigen schuld, dikke bult.

Een meisje dat was gevallen met de fiets hoorde ik iets zeggen als: "waarom heeft een fiets geen winterbanden". Ik dacht er even over na, zouden die er zijn? Vast wel. Maar hoe vaak komt het in ons land nu voor dat ze nodig zijn en wat een gedoe om die dingen te verwisselen.

Toevallig kwam ik deze week in de nieuwsbrief van het blad Genoeg een stukje tegen over goedkope winterbanden voor je fiets. Winterbanden voor je fiets blijken inderdaad te bestaan, maar kosten al snel zo'n 40 euro. Een goedkopere oplossing is een handje vol tie-wraps. Een goed idee, dat ik zeker ga onthouden.

Klik hier voor de uitleg

4 opmerkingen:

  1. sneeuw"ketting"zijn, denk ik. Goede tip, dankje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier verkopen ze wel spijkerbanden voor de fiets. Geen overbodige luxe, want de wegen zijn vaak spiegelglad.

    BeantwoordenVerwijderen