dinsdag 19 januari 2016

Koopjes jagen

Ik kan er enorm van genieten als ik iets koop voor zeg 0-25% van de oorspronkelijke verkoopprijs. Uiteraard let ik er wel op dat het dingen zijn die we "nodig" hebben. En natuurlijk koop ik ook weleens iets extra's wat niet zo nodig is, maar waar ik in ieder geval nooit de hoofdprijs voor zou betalen.

Meestal spaar ik kadobonnen op en als ik niet specifiek iets op mijn verlanglijstje heb staan, ga ik er een dagje mee shoppen als het uitverkoop is. Zo voelt het voor mij als een zo optimaal mogelijke besteding van de bonnen.

Maar soms ben ik ook niet specifiek op koopjes uit en val je ineens toch met je neus in de boter. Zo was er een week of twee geleden ineens een grote uitverkoop bij de plaatselijke supermarkt. Er gingen een groot aantal producten uit het assortiment, die allemaal te koop waren voor 50 cent of minder. Ik kocht veel biologische producten die we regelmatig gebruiken en ook een paar extra dingen die ik weleens wilde proberen, maar niet voor de oorspronkelijke prijs. Uiteindelijk kocht ik dit alles voor slechts 10 euro.


En ik ben dan zo'n gek die uitrekent wat de oorspronkelijke prijs was. Dat bleek dus meer dan 70 euro te zijn!

Begin deze week kwam ik bij de andere plaatselijke super en ook daar werd ik aangenaam verrast. Alle kerstartikelen waren afgeprijsd voor 25 cent. Ik kocht een paar dingen die ik normaal niet zo snel koop. Vier bakmixen,waarvan een aantal nog tot 2017 houdbaar. En 2 dozen luxe chocoladekerstballen die volgend jaar ook nog in de boom kunnen, heb ze maar gelijk bij de kerstspullen gelegd om niet in de verleiding te komen. En zoontje wilde heeeel graag zo'n kerstmannetje met Smarties, nou vooruit dan maar, want dat arme kind krijgt ook nooit wat. Die bakmixen zijn wel leuk om met zoontje te maken in de vakanties of in het weekend. Totale schade € 1,75. En dan geniet ik er van dat die cupcakesmix 6 euro was en volgens mij was de luxe truffelkit nog duurder) Maar vandaag ging ik echt de stad in om koopjes te jagen. Ik had nog een vvv-bon, aantal hema-bonnen, bon van de Waarwinkel en een Ritualsbon. Van te voren had ik wel een lijstje gemaakt van dingen waar ik echt naar op zoek wilde. En natuurlijk ging ik voor zoveel mogelijk korting op korting.

Wat ik allemaal kocht van mijn lijstje:
* verkleedkleding zoontje voor carnaval: een paashaas pakje voor € 3,-- (gelukkig vond hij hem leuk,    anders kon het altijd nog voor Pasen had ik bedacht)
* sloffen, want mijn oude zaten vol gaten 
* cadeau voor een vriendin, ik maakte een leuk pakketje van de Waarwinkel
* hapjes voor een filmavond met vriendinnen. Het werd nougat +  mergpijpjes voor bij de koffie en        chips voor bij de film. Even lekker makkelijk gedaan, omdat ik die dag geen tijd heb om zelf              dingen te maken.
* extra broek voor zoontje (5 euro), ja die broeken blijven hard gaan bij jongens
* nieuwe tandenborstel voor zoontje (helaas geen korting)

Verder kocht ik voor extra of vooruit:
* 2 broeken voor zoontje in een maatje groter (5 euro per stuk)
* 2 paar schoenen zoontje, 1 maat groter (samen voor 10 euro)
* 1 t-shirt + 4 longsleeves zoontje, alvast voor lente/zomer (10 euro)
* fijne dikke pyama zoontje voor de volgend jaar (€ 3,50)
* sokken zoontje (€ 1,50)
* 7 cadeautjes voor in de kado-doos (€ 15,25)

En verder moest ik nog een paar bonnen opmaken (omdat je toch geen geld terug krijgt, of ze anders verlopen) en kocht ik een paar extra luxe dingen die niet in de aanbieding waren:
* Boek van de groene meisjes (hebben ze helaas hier niet bij de bieb)
* Rituals handzeep
* 3 zakjes gedroogd fruit


Op één of andere manier draait deze foto steeds,
dus  maar even je hoofd draaien of je beeldscherm

* en ik trakteerde mezelf nog op een latte machiato en salade bij La Place, want het was al heel lang 
   geleden dat ik alleen had gewinkeld in de stad, zonder kind zeg maar.


In totaal was ik (na aftrek van de bonnen) ca.50 euro kwijt. Voorlopig kan zoontje weer vooruit met kleding en schoenen. En ook de kadodoos is weer goed gevuld. Eigenlijk heb ik alles van mijn lijstje wel kunnen vinden. Een geslaagde koopjacht dus!


4 opmerkingen:

 1. Goed gescoord zeg! Vooral die boodschappen, dat is altijd mooi meegenomen! Ik ben ook heel benieuwd naar het boek van de groene meisjes, de bieb heeft hem helaas ook niet hier, maar ik koop eigenlijk nooit meer boeken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig geweest! Ik wordt er ook heel blij van! Waar koop je broeken voor 5 euro? Ik heb drie jongens en de ene broek na de andere gaat eraan :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb deze keer afgeprijsde broeken gevonden bij Wibra. slim fit, want dat heeft mijn zoontje echt nodig. Over de kwaliteit kan ik nog niks zeggen, is de eerste keer dat ik ze hier koop. Bij Hema hadden ze ook veel afgeprijsde broeken, maar niet de maat van zoontje.

   Verwijderen
 3. Goed geslaagd zeg, geweldig om te lezen! Ik ben heel benieuwd naar het boek van de Groene Meisjes, hoe vind je de recepten, waarschijnlijk veel met gluten?

  BeantwoordenVerwijderen