dinsdag 4 augustus 2015

Uitgeshopt


De afgelopen dagen heb ik, voor mijn doen, enorm veel geshopt. Zaterdag heb ik wat meubeltjes via MP opgehaald, waaronder een twee fauteuils en een kast met bakken. Die kast willen we in het berghok zetten en daar het afval in sorteren. Mocht dat niet bevallen, kunnen we hem altijd nog gebruiken voor speelgoed. Ik had een nieuwe incl. bakken gezien voor € 80,-- via MP kon ik hem ophalen voor € 30,-- en dan kreeg ik nog 2 extra bakken. Een mooie besparing dus. Fauteuils waren niet echt nodig, maar de stoelen die we beneden hadden waren soms minder praktisch en aan een opknapbeurtje toe. Voor € 50,-- scoorden we twee z.g.a.n. fauteuils die perfect bij de bank passen. De andere stoelen gaan naar de speelzolder.

Verder kocht ik nog een bankje. Ik zocht een klepbankje voor bij de eettafel, maar kon geen goedkope vinden. Omdat ik toch ook twijfels had over hoe handig zo'n bankje in de praktijk is, zocht ik een alternatief. Het werd een tuinbankje, het bankje gaat uiteindelijk ook naar de (voor)tuin. Mocht een bankje aan de eettafel bevallen dan ga ik sparen voor een mooi klepbankje (en MP in de gaten houden), bevalt het niet, kan ik altijd nog stoelen kopen of de oude eettafelstoelen weer van zolder slepen. We namen het laatste showmodel mee met een korting van € 15,--.
Eettafel bankje

Gisteren ging ik naar het Zweedse warenhuis voor deze praktische uitschuifbare eettafel. Daarnaast kocht ik nog deze schommelstoel waar ik al een tijdje op verliefd was. Hij was nu afgeprijsd van € 99,-- voor € 29,--. Ik denk dat hij voorlopig binnen komt te staan, maar hij kan ook voor buiten.Verder kocht ik nog wat accessoires en andere troep.

De eettafel


Schommelstoel
En vandaag ging ik nog even de stad in met een stapel cadeaubonnen die ik nog had liggen. Ik kocht fijne teva slippers, een kussentje, wat cadeautjes voor aanstaande feestjes en ik trakteerde mezelf op wat uitverkoop accessoires.

En nu heb ik het wel even helemaal gehad met shoppen.....het geld is ook op, dus nu maar weer de hand op de knip. Voor verf, meubels, vloer berghok e.d. had ik een budget van € 1000,-- uitgetrokken. Omdat we de gang ook een verfbeurtje gaven en de wc deur meepakten was er meer verf nodig dan verwacht en is het budget overschreden met zo'n € 100,--. Maar al met al vind ik het een prima resultaat, gezien we nu toch de helft van de meubels hebben vervangen, wat we eigenlijk niet van plan waren.

De tuin is ook zo goed als klaar. De tuin is opnieuw ingedeeld, verlaagd, bestraat en de poort verplaatst. Nu alleen nog een container laten komen voor de overtollige grond. En het muurtje moet nog doorgetrokken worden. Helaas was de vierkantemeterbak zo rot, dat die niet meer verplaatst kon worden. Volgend voorjaar ga ik maar aan de slag om iets nieuws te creëren.

Bovenaanzicht achtertuin

Links waar de bakken staan, moet nog een stukje gemetseld worden


De druif is wat verwaarloosd, maar hangt desondanks vol trossen

De verplaatste poort. Waar nu de bakstenen liggen is nog een toekomstig moestuintje van 1,5m2

4 opmerkingen:

 1. Ziet er goed uit. Is flink opgeknapt.
  Succes met de laatste loodjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jee, wat een werk! Maar het ziet er strak uit hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In ieder geval de economie weer een beetje geholpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie deal voor dat kastje met afvalbakken! Dat scheelt flink.

  Je tuin ziet er gezellig uit. En is lekker onderhoudsarm stel ik me zo voor.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen