vrijdag 21 augustus 2015

Vakantie geboekt!

Na lang wikken en wegen hadden we allebei toch wel het gevoel dat we er in september nog even tussenuit willen. Bedankt voor alle tips die ik heb gekregen op mijn blog van vorige week "wel of niet op vakantie"

Het Landal park in Tsjechië klonk goed en dat is het ook geworden. Betaalbaar, bier voor manlief, genoeg voor zoontje en toch ook voldoende rust en natuur in de omgeving. Dat Tjechië nog niet de Euro heeft, geeft mij net iets extra vakantiegevoel en we zijn eerder een paar dagen in Tsjechië geweest en dat beviel erg goed. We gaan 8 dagen in september en op de heenreis hebben we nog 4 overnachtingen in Berlijn, wijk Charlottenburg. Een paar dagen Berlijn is wel wat extra km's, maar bij ons stond Berlijn al lang op het verlanglijstje.

Door het redelijk lastminute boeken, buiten de vakantieperiode en doordat zoontje in het hotel in Berlijn nog gratis is, blijven de kosten beperkt. We hebben ook naar appartementen in Berlijn gekeken, maar die vielen een stuk duurder uit. We hebben er voor gekozen om niet in het hotel te ontbijten à € 10,-- p.p.p.d. aangezien we hadden gelezen dat er om de hoek een supermarkt zit. Kopen we daar wel lekkere verse broodjes en beleg ;-) Benzine kost niks extra's, want lease-auto. Wel een milieusticker voor Berlijn en autobaanvignet voor Tsjechië aanschaffen. En ik denk dat we in Berlijn maar een ov-kaart kopen voor een aantal dagen, de metro zit op 200 meter van het hotel en zoontje is nog gratis. Daarnaast blijft er nog genoeg in ons vakantiepotje over voor leuke dingen.

Nu is alleen nog de vraag wat we precies willen zien in Berlijn. Tussendoor moeten we natuurlijk ook genoeg doen wat leuk is voor zoontje. Ik heb al zitten kijken naar de Berliner Zoo of Lego discovery center, maar van beide lees ik niet hele goede recensies. Ik heb wel gelezen dat er in bepaalde wijken volop speeltuintjes zijn, dat wordt dan elke dag denk ik picknicken in een speeltuintje bij goed weer.

Komende weken maar even gaan verdiepen in wat er allemaal te doen is en wat we willen en kunnen doen..... Tips zijn altijd welkom ;-)

12 opmerkingen:

 1. Marjolein Berendse21 augustus 2015 om 08:41

  Koop een Berlin welcome card ofzoiets, dan heb je gratis ov en korting bij heel veel dingen. De prijs haal je er makkelijk uit, hebben ik en mn vriend ook gedaan in Berlijn, echt super handig.
  Groetjes Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja goede tip van Marjolein (deden wij ook) maar wat fijn he, toch nog even r uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn, zo'n vakantie in het vooruitzicht! Ik ben vorig jaar een weekendje naar Berlijn geweest en vond het vooral heel leuk om rond te lopen en de stad echt te ervaren, maar ik kan me voorstellen dat dat met een kleintje misschien niet ideaal is. Als dat wel kan: vooral doen, want het kost niets en je komt de leukste plekjes tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk die voorpret! Fijn dat je de knoop hebt kunnen doorhakken w.b. op vakantie gaan.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is misschien voor je zoontje wat indrukwekkend, maar als ik jullie was zou ik zeker naar Hohenschonhausen gaan. Het is een oude Stasi-gevangenis waar je een mooie (maar harde) indruk krijgt van hoe het er na de oorlog nog aan toe ging.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik maak af en toe eens een rondje langs weblogs, klik wat door en reageer eigenlijk bijna nooit. Maar wilde je toch even wijzen op de blog van 'Mama van vijf': (http://mamavanvijf.blogspot.nl/). Die is ook net in Berlijn geweest, met kinderen, en heeft veel leuke tips en uitjes opgeschreven. Onder andere over de vele speeltuintjes.

  Fijne vakantie! Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goede keuze! Wij zijn inmiddels al 4 maal in Tsjechië geweest, waarvan 2 maal in dat park van Landal. Het is er allemaal nog betaalbaar en dat is natuurlijk heel mooi meegenomen. Dt jaar gingen we naar Frankrijk, en wat vielen de prijzen daar tegen zeg, als je Tsjechië gewend bent...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kijk anders eens op de blog van mammavanvijf. Volgens mij zo wel te vinden via Google. Ze is met man en 5 kinderen deze vakantie twee weken in Berlijn geweest. Veel kindvriendelijke tips op haar blog. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In het reisgidsje 100% Berlijn staan wandelingen, die voeren je door de diverse stadsdelen en onderweg is van alles te zien en te doen. Verder is berlijn-blog.nl een mooie. Van een nederlandse die al heel lang in Berlijn woont. Veel goeie en praktische tips!
  Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fantastisch om er toch nog even uit te gaan na zo'n verbouwing. En Tsjechië is prachtig. En net als Marjon zou ik je wijzen op het blog van mamavan5. Echt hele leuke tips heeft ze er op te staan voor Berlijn. Alleen haar kinderen zijn al ietsjes ouder dan jouw zoontje. Maar een speeltuin is altijd leuk.
  Weet je zeker dat je met je lease auto ook in het buitenland "gratis"mag tanken. Ik zou het toch nog even navragen bij je man. Want ik heb verschillende vrienden met een auto van de zaak, maar dat is tot de grens en daarna is het voor eigen rekening. Anders is het straks zo'n rare nasmaak van de vakantie als je denkt dat het tanken niet van je eigen budget gaat en dan toch nog een rekening krijgt gepresenteerd.
  In elk geval heel veel plezier in Berlijn (ook een mooie stad) en in Tsjechie.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk hoor, Tsjechië is inderdaad mooi zelf genieten we vooral van het eenvoudige daar. De ongerepte natuur, het simpele, de rust heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Berlijn is een heerlijke stad. Misschien een rondvaart over de Spree? Als je de koepel van de Rijksdag wilt bezoeken moet je je van te voren aanmelden ivm veiligheidseisen . Ik vind het de moeite waard

  BeantwoordenVerwijderen